GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Ρούμπιν Κάρτερ, γνωστός με το προσωνύμιο «The Hurricane». Θε...



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Ρούμπιν Κάρτερ, γνωστός με το προσωνύμιο «The Hurricane». Θεωρείται σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αγώνων κατά των διακρίσεων των Αφροαμερικανών.

Ο Κάρτερ, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Τορόντο του Καναδά, πέρασε 19 χρόνια στη φυλακή για μια τριπλή ανθρωποκτονία το 1966 στο Νιου Τζέρσι, που δεν διέπραξε, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού διαπιστώθηκε κακοδικία.

Καταδικάστηκε για τον φόνο τριών λευκών, μετά από τη μαρτυρία δύο επίσης λευκών μαρτύρων, οι οποίοι μάλιστα την ώρα του εγκλήματος επιχειρούσαν να διαπράξουν ληστεία κοντά στο σημείο.

Οι μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους το 1974 και ο Κάρτερ αφέθηκε ελεύθερος το 1976. Όμως, η περιπέτειά του δεν είχε λάβει τέλος. Την ίδια χρονιά ένας μάρτυρας αναίρεσε τις αλλαγές στην κατάθεση του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές, πριν αποφυλακιστεί οριστικά το 1985.

Ο Κάρτερ έγινε σύμβολο των κινημάτων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Μοχάμεντ Άλι και ο Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος έγραψε προς τιμήν του το πασίγνωστο τραγούδι «Hurricane», εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την υποστήριξή τους στον αγώνα του.

Ο πρώην αθλητής έδινε τους τελευταίους μήνες μάχη με τον καρκίνο του προστάτη που δεν κατάφερε να κερδίσει. Πέθανε στην καναδική πόλη στην οποία ζούσε από τότε που απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1985.

Ως πυγμάχος μεσαίων βαρών θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του 1964, αλλά η φυλάκιση του στοίχισε την ευκαιρία για μια σπουδαία καριέρα. Είχε δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση