GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παυσίπονα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Τα παυσίπονα, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμιών, οι οποίες θα μπορούσαν...


Τα παυσίπονα, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμιών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν εγκεφαλικό.
Ερευνητές από την Ολλανδία υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα εκδήλωσης κολπικής μαρμαρυγής αυξάνεται κατά 84%.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η καρδιά χτυπά πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό, κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη συγκέντρωση αίματος, το οποίο πήζει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, τουλάχιστον 7 εκατομμύρια Βρετανοί που υποφέρουν από αρθρίτιδα λαμβάνουν παυσίπονα, συμπεριλαμβανομένων μη-στεροειδών καθώς και αντιφλεγμονώδη, όπως η δικλοφενάκη (diclofenac) και η ιβουπροφαίνη (ibuprofen) αλλά και νεότερα φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς της κυκλοοξυγενάσης (coxibs).
Οι ερευνητές μελέτησαν την υγεία της καρδιάς 8.423 ανθρώπων ηλικίας 55 ετών και άνω από το 1990 και μετά και για τουλάχιστον 13 χρόνια.
Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 68 έτη και περίπου πάνω από τους μισούς ήταν γυναίκες, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό επιστημικό περιοδικό BMJ Open.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας 857 άτομα εμφάνισαν κολπική μαρμαρυγή. Από αυτούς οι 261 δεν είχαν λάβει ποτέ αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όταν έγινε η διάγνωσή τους, σε αντίθεση με τους 554 οι οποίοι είχαν λάβει αντιφλεγμονώδη φάρμακα στο παρελθόν, ενώ 42 άλλοι τα έπαιρναν εκείνο το διάστημα.
Η τρέχουσα χρήση αυτών των φαρμάκων συνδέθηκε με 76% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής. Οι ερευνητές έλαβαν ακόμη υπόψη τους την ηλικία, το φύλο και τα υποκείμενα καρδιακά προβλήματα των συμμετεχόντων.
Η χρήση παυσίπονων εντός των προηγούμενων 30 ημερών συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 84%.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα αντιφλεγμονώδη (NSAIDs) συμβάλλουν στα προβλήματα καρδιακών αρρυθμιών αυξάνοντας την πίεση του αίματος, ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών.
Πριν από ένα χρόνο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχαν βρει ότι οι υψηλές δόσεις αντιφλεγμονωδών και παυσίπονων αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακής ανεπάρκειας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση