GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγορεύσεων συνέχεια στην Τουρκία

Ο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Twitter μπλόκαρε σήμερα την πρόσβαση σε δύο σελίδες του στην Τουρκία που κατηγορούνται από την ισλα...


Ο ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Twitter μπλόκαρε σήμερα την πρόσβαση σε δύο σελίδες του στην Τουρκία που κατηγορούνται από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της χώρας ότι διέρρεαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκοντας τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του σε υποθέσεις διαφθοράς.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις επιαφές που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία δυο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, ο ιστοχώρος της οποίας είχε μπλοκαριστεί επί δέκα ημέρες μέχρι που το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άρση του αποκλεισμού.
Οι δυο επίμαχες σελίδες μετέδιδαν καθημερινά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου, ηχογραφημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που ενέπλεκαν μέλη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον Ερντογάν σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Ταυτοχρόνως ωστόσο το Twitter ανακοίνωσε εκ νέου σήμερα ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Άγκυρας και δεν θα δώσει στις τουρκικές αρχές "πληροφορίες για τους χρήστες των λογαριασμών απλώς και μόνο επειδή τις ζητάει μια κυβέρνηση".
Ο Ερντογάν είχε απαιτήσει από το Twitter να ανοίξει ένα γραφείο σύνδεσης στην Τουρκία και να πληρώνει φόρους όμως η εταιρεία αρνήθηκε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα γραφείο της σε μια χώρα όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στον ιστοχώρο της.
Υπενθυμίζεται ότι το YouTube παραμένει μπλοκαρισμένο στην Τουρκία από τις 28 Μαρτίου, μετά την ανάρτηση μιας ηχογραφημένης, απόρρητης συνάντησης μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων που συζητούσαν μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη γειτονική Συρία.
Οι διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα αυτό φαίνεται ότι έχουν παγώσει, εν αναμονή και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση