GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύση εξπρές για αυθαίρετα

Τέλος σε χρόνιες δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στο Δημόσιο και ιδιώτες που διεκδικούν ακίνητα αμφιβόλου νομικού καθεστώτος και κα...



Τέλος σε χρόνιες δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στο Δημόσιο και ιδιώτες που διεκδικούν ακίνητα αμφιβόλου νομικού καθεστώτος και καταπατημένα επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, προσβλέποντας παράλληλα σε αύξηση των δημοσίων εσόδων και επενδυτική ή τουριστική αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων με γρήγορες και απλές διαδικασίες.

Με νομοθετικές διατάξεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να αποκτήσουν, υπό προϋποθέσεις, νόμιμους τίτλους κυριότητας για καταπατημένες εκτάσεις καταβάλλοντας στο Δημόσιο ποσό ίσο με την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Για αμφισβητούμενες εκτάσεις και πάλι υπό προϋποθέσεις, ο ιδιώτης μπορεί να επιλέξει είτε να καταβάλει το 50% της εμπορικής αξίας του ακινήτου στο Δημόσιο, είτε να εκχωρήσει στο Δημόσιο εδαφικό αντάλλαγμα το οποίο καλύπτει το 50% της συνολικής αξίας του ακινήτου.

Σήμερα, από τα 72.000 κρατικά ακίνητα τα οποία βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ένα ποσοστό της τάξεως του 65% ή περίπου 47.000 ακίνητα είναι είτε καταπατημένα, είτε αγνώστου, είτε αμφιβόλου νομικού καθεστώτος.

Το γεγονός αυτό μεταφράζεται σε αδυναμία τουριστικής ή γενικότερα επενδυτικής αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων, αποτρέποντας την αξιοποίησή τους είτε στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, είτε από τους ίδιους τους ιδιώτες.

Οι διατάξεις αυτές βέβαια, εφόσον ψηφισθούν, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν αντιδράσεις περιβαλλοντικών και άλλων φορέων και προσφυγές στα δικαστήρια.

1 σχόλιο

  1. Ο Πάοκ, μετά τα όσα συνέβησαν στη Τούμπα, πληρώνει τη μετακίνηση των 20.000 οπαδών του στην Αθήνα το άλλο Σάββατο.

    Το ερώτημα είναι αν θα πληρώσει και τις ενδεχόμενες ζημιές στο ΟΑΚΑ, σε τρένα, αεροπλάνα, πούλμαν,σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, που θα προκαλέσουν οι οπαδοί του.

    Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης τις καταστροφές στο ΟΑΚΑ ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι δεν θα υποστούν κλοπές, λεηλασίες τα καταστήματα επί της ΕΘνικής οδού ; Πως η Ελληνική Πολιτεία διασφαλίζει ότι θα ελεγχθεί αυτός ο όχλος φανατισμένων, ώστε να μην περάσουν καπνογόνα και φωτοβολίδες, όπως έκαναν ανεξέλεγκτα στο γήπεδό τους, και ριχθούν ξανά εναντίον των αντιπάλων παιχτών και οπαδών ; Είναι δυνατόν η Ελλ. Αστυνομία να ελέγξει τόσους αφιονισμένους οπαδούς μέσα σε 2-3 ώρες ; Δηλαδή, έκαναν όλα αυτά τα αίσχη στο γήπεδό τους ( αναπνέοντας τόνους δηλητηριώδη αέρια ) και το Κράτος τους επιτρέπει να μετακινηθούν, προκαλώντας καταστροφές σε καταστήματα στην Εθνική οδό ή στην Αθήνα ; Ποιος θα ανοίξει το κατάστημά του, στην Εθνική οδό,το άλλο Σάββατο ; Που θα φάνε και θα βρουν νερό τόσοι αφιονισμένοι οπαδοί ; Ποιο τουριστικό γραφείο θα εμπιστευτεί τα πούλμαν του σε αυτούς ; Η Ελληνική Πολιτεία θα δώσει τέλος στο άγος των μετακινήσεων και των μαζικών καταστροφών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση