GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπούλιας στην κηδεία του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου

Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πρ...



Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε στις 15.00 στον
Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού επισκόπου Θεοκλήτου.

Στην κηδεία του ποιμενάρχη παρέστησαν, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, επίσκοποι από όλη την χώρα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Κ. Καλαντζής, οι βουλευτές Ηπείρου, οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και πλήθος Ηπειρωτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στην σορό του εκλιπόντος ιεράρχη, ενώ κατά τη διάρκεια των επικήδειων χαιρετισμών των εκπροσώπων της Εκκλησίας και της Πολιτείας, αποδόθηκαν τα εύσημα στον Θεόκλητο για το ποιμαντικό του έργο και τη χαρισματική του προσωπικότητα.

Ο Θεόκλητος έφυγε σε ηλικία 84 ετών, στην Μονάδα της Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων.

Διετέλεσε μητροπολίτης Ιωαννίνων για 40 έτη, ενώ διακρίθηκε για την παιδεία, το συγγραφικό του έργο, την κοινωνική του προσφορά και την ευρεία γνώση των οικονομικών.

H ταφή του μητροπολίτη Ιωαννίνων, θα γίνει στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι και άλλοι μητροπολίτες.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση