GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Δευτέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα!

Είναι η πρώτη μέρα του εργάσιμου πενθήμερου και αυτό δεν θα της το συγχωρήσουμε ποτέ! Η Δευτέρα μας επηρεάζει διαφορετικά από ο...



Είναι η πρώτη μέρα του εργάσιμου πενθήμερου και αυτό δεν θα της το συγχωρήσουμε ποτέ! Η Δευτέρα μας επηρεάζει διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας...
Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, αντιμετωπίζουμε τις Δευτέρες ως αφορμή για να κάνουμε μια νέα αρχή, να βάλουμε σε τάξη εκκρεμότητες και κυρίως να ασχοληθούμε με την υγεία μας.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, έρχονται να ενισχύσουν εκείνα προηγούμενων μελετών που δείχνουν ότι τα ραντεβού με τους γιατρούς κλείνονται συνήθως τις Δευτέρες.
Επίσης, η Δευτέρα είναι η πιο συνήθης ημέρα της εβδομάδας, που οι άνθρωποι εφαρμόζουν κάποια αλλαγή στην καθημερινότητά τους, όπως το να αρχίσουν να κάνουν δίαιτα ή να κόψουν το κάπνισμα.
Η ομάδα των ερευνητών αποτελείτο από επιδημιολόγους, αναλυτές δεδομένων και εξειδικευμένους επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας. Όλοι μαζί συνέλεξαν στοιχεία από την Google κατά την περίοδο από το 2005 έως το 2012.

Κατά την ανάλυσή τους διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα κάποια αναζήτηση των χρηστών της Google την Δευτέρα να περιέχει συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, ήταν κατά 30% μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες μέρες. Επίσης ο όγκος των αναζητήσεων έφθινε σημαντικά όσο οι μέρες προχωρούσαν.

Οι Δευτέρες και οι Τρίτες είχαν 6% περισσότερες αναζητήσεις από την Τετάρτη, 15% περισσότερες από την Πέμπτη, 49% περισσότερες από την Παρασκευή, 80% από το Σάββατο και 29% από την Κυριακή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ενέπνευσαν τη συνεργασία τριών πανεπιστημίων σε μία νέα προσπάθεια να γίνει η Δευτέρα, η Μέρα της Υγείας. Συνεργάστηκαν η σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman του πανεπιστημίου της Κολούμπια, με την αντίστοιχη σχολή Bloomberg του πανεπιστημίου John Hopkins και τη σχολή Δημόσιας Επικοινωνίας της σχολής Newhouse του πανεπιστημίου Syracuse. Οι τρεις φορείς θέσπισαν τις “Καμπάνιες της Δευτέρας”, με θέμα την υγεία, για να προωθήσουν την έννοια της Δευτέρας ως ημέρας συνυφασμένης με την υγεία.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση