GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί!

Μία μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» με το καλημέρα την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 77-74. Όμως με...


Μία μεγάλη ευκαιρία να «σπάσει» με το καλημέρα την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την ήττα με 77-74. Όμως με την εικόνα που παρουσίασε έδειξε πως ό,τι δεν ολοκλήρωσε τη Μεγάλη Τετάρτη, μπορεί να το πετύχουν δύο μέρες μετά.
Οι «πράσινοι», που βρέθηκαν και στο -13 στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασαν να προηγούνται με +5 τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Γουίμς φρόντισε να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί ο Διαμαντίδης έχασε πολλά σουτ, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4:40 χωρίς σκορ και οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη.
Γουίμς (21π.) και Χριάπα (17π., 11 ριμπ.) ήταν οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ, ενώ Λάσμε και Ματσιούλις είχαν από 14 πόντους για τον Παναθηναϊκό. Μοιραίος στο τέλος ο Διαμαντίδης, που είχε 10 πόντους, 7 ασίστ, αλλά και 4 λάθη με 2/10 τρίποντα.

Δεν το εξαργύρωσε και το πλήρωσε
Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Φώτσης και Λάσμε ήταν η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού, ενώ Τζάκσον, Γουίμς, Χριάπα, Κρστιτς και Χάινς ξεκίνησαν για την ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» είχαν σωστό αμυντικό πλάνο στο ξεκίνημα του αγώνα (4-6) με τέσσερα κλεψίματα και ανάγκασαν τους αντιπάλους σε πέντε λάθη στο πρώτο τρίλεπτο, ωστόσο δεν εξαργύρωσαν αυτή την αποτελεσματικότητα στην άμυνα σε σκορ. Έχοντας 0/7 τρίποντα και μοναδική αιχμή τον Ματσιούλις με έξι πόντους, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά… Έτσι όταν αρχικά ο Γουίμς με πέντε κι εν συνεχεία ο Χάινς με εννιά πόντους πήραν μπρος, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 17-8 κι έκλεισαν το δεκάλεπτο με 21-14 σκοράροντας στην εκπνοή του με τον Μίτσοβ.

Μικρό το κακό
Με τον Ράιτ να δίνει ώθηση από τον πάγκο οι «πράσινοι» πλησίασαν στους έξι (24-18), αλλά το ξέσπασμα του Φριτζόν και η κακή παρουσία του «τριφυλλιού» στις δύο πλευρές του παρκέ είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεφύγει η ΤΣΣΚΑ με 31-18 στα μέσα της περιόδου. Οι παίκτες του Μεσίνα συνέχιζαν να έχουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας (4/8 τρίποντα), ωστόσο Μαυροκεφαλίδης και Κάρι πρόσφεραν λύσεις από τον πάγκο περιορίζοντας τη ζημιά. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο στο -7 (40-33), που θα μπορούσε να είναι και -4 αν ο Φώτσης δεν είχε το όγδοο άστοχο τρίποντο σε ισάριθμες άστοχες προσπάθειες για την ομάδα του.
Έβρεξε τρίποντα
Με δύο εντυπωσιακά καλάθια του Λάσμε η ομάδα οι «πράσινοι» πλησίασαν και στους τρεις (40-37) με την έναρξη της επανάληψης, ενώ μετά από δέκα άστοχα τρίποντα, τα πέντε από τον Διαμαντίδη, ο Ματσιούλις έσπασε το ρόδι από τα 6,75μ. (44-40) και «ξαναχτύπησε» από μακριά φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο καλάθι (47-45). Ο Χριάπα με προσωπικά καλάθια κρατούσε όρθια την ΤΣΣΚΑ (53-48), αλλά ο Φώτσης με δύο συνεχή τρίποντα (53-51) είχε τις απαντήσεις και τον μιμήθηκε ο Διαμαντίδης με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον εξάστερο με 5/8 τρίποντα και σε απόσταση δύο πόντων, 58-56.
Θρίλερ χωρίς… τέλος
Το θρίλερ συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο. Ο Διαμαντίδης έφερε τον Παναθηναϊκό στον πόντο (60-59), ενώ ο Λάσμε ανέλαβε να του δώσει το πρώτο του προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά (60-62) στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο αρχηγός και ο Γκαμπονέζος σέντερ με διαδοχικούς πόντους έφεραν τον Παναθηναϊκό και στο +5 (62-67) τρία λεπτά πριν το φινάλε, την ώρα που η άμυνα έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Το τρίποντο του Γουίμς έδωσε φιλί ζωής στους γηπεδούχους (65-67) τη στιγμή που ο Λάσμε αποχωρούσε με πέμπτο φάουλ, ενώ με ένα ακόμη ο Αμερικανός ισοφάρισε σε 70-70 ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Γκιστ με φόλοου (αν κι έχασε τη συμπληρωματική βολή) επανέφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό (70-72), για να ισοφαρίσει ο Χάινς από τη γραμμή (72-72) στα 30’’ για το τέλος. Ο Διαμαντίδης «κόλλησε» από την καλή άμυνα της ΤΣΣΚΑ και ο Μπράμος αναγκάστηκε να σουτάρει από μακριά κάνοντας air ball, με τους γηπεδούχους να έχουν τα τελευταία 4,1’’, αλλά τον Τζάκσον να αστοχεί απελπιστικά.
Κρίμα
Ο Διαμαντίδης με απίθανη ασίστ στον Ράιτ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πετύχει το πρώτο καλάθι της παράτασης (72-74), αλλά είχε στη συνέχεια 0/2 βολές κι ένα air ball τρίποντο. Ο Χριάπα με μία βολή και ο Χάινς με ένα προσωπικό δίποντο έβαλαν μπροστά την ΤΣΣΚΑ (75-74), ο Γκιστ ακολούθησε την τύχη του Λάσμε με πέμπτο φάουλ και ο Γουίμς με μια βολή έκανε το 76-74 ένα λεπτό πριν το τέλος. Το χαμένο τρίποντο του Ματσιούλις αποδείχτηκε καθοριστικό, ο Γουίμς με 1/2 βολές δεν «καθάρισε» το ματς, αλλά ο Διαμαντίδης ήταν άτυχος στο τελευταίο σουτ και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη.
Δεκάλεπτα: 21-14, 40-33, 58-56, 72-72, 77-74.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 2, Φριτζόν 10, Τζάκσον 5, Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Γουίμς 21, Βοροντσέβιτς, Κάουν 1, Χριάπα 17, Χάινς 15.
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 6, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Ματσιούλις 14, Ράιτ 10.
Διαιτητές: Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση