GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόστιμο σε όσους σιτίζουν άστεγους…

Με απόφαση του δημάρχου της Βερόνα Φλάβιο Τόζι (της ξενοφοβικής Λέγκα) στο εξής, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους, στο κέντρο της...


Με απόφαση του δημάρχου της Βερόνα Φλάβιο Τόζι (της ξενοφοβικής Λέγκα) στο εξής, όποιος προσφέρει φαγητό σε άστεγους, στο κέντρο της πόλης, θα μπορεί να τιμωρείται με πρόστιμο από είκοσι πέντε μέχρι και πεντακόσια ευρώ.
Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει ότι η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει, οπωσδήποτε, σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Σε ανακοινωθέν του, ο Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».
Ο Τόζι προσθέτει ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευθεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».
Μετά την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, κινδυνεύουν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία, κάθε βράδυ, διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».
Πριν λίγο, ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Γκαντ Λέρνερ, ζήτησε από τους κατοίκους της Βερόνα, μέσω διαδικτύου, να πάρουν μέρος αύριο στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου της πτώσης του ναζιφασισμού, προχωρώντας σε μια πράξη «πολιτικής ανυπακοής»: να μοιράσουν φαγητό στους άστεγους, αδιαφορώντας για την απόφαση του Τοζι, όπως θα κάνει και ο ίδιος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση