GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά λόγοι που πρέπει να ακούμε μουσική

Η μουσική είναι έκφραση. Οι διάφοροι στίχοι, η μελωδία μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας φτιάξουν τη διάθεση, να μας μαγέψουν, ...



Η μουσική είναι έκφραση. Οι διάφοροι στίχοι, η μελωδία μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας φτιάξουν τη διάθεση, να μας μαγέψουν, να μας κάνουν να χορεύουμε, να κλαίμε. Εκτός λοιπόν απ΄τις ιδιότητες αυτές υπάρχουν 7 ακόμη που μας επηρεάζουν χωρίς να το ξέρουμε. Επίσης, μας βοηθά να μειώσουμε το στρες. Αν ακούμε μουσική κατά τη διάρκεια της μέρας, έρευνες έχουν δείξει ότι η ψυχολογία μας ανεβαίνει με αποτέλεσμα να μειώνεται το στρες.

Η μουσική προστατεύει την ακοή μας. Όπως αναφέρει η Washington Post, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology and Aging, αποδεικνύει ότι άτομα που ήταν μουσικοί σε όλη τους τη ζωή είχαν καλύτερη ακοή.

Εκτός από την ακοή κάνει καλό και στην καρδιά. Όσο περίεργο ή ασύνδετο κι αν σας ακούγεται ερευνητές του Πανεπιστημίου Maryland Medical Center ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της υγιούς καρδιάς και την ακρόαση μουσικής. Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα άκουγαν χαρούμενη μουσική η διάμετρος των αιμοφόρων αγγείων τους αυξανόταν έως και 26 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να περάσει περισσότερο αίμα από αυτά. Το αντίθετο συνέβαινε, όμως, όταν αυτοί άκουγαν έντονη και αγχωτική μουσική. Η διάμετρος μειωνόταν κατά 6 τοις εκατό.

Ακόμη, απαλύνει τον πόνο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Utah Pain Research Center βρήκαν ότι η ακρόαση μουσικής λειτουργούσε σαν «αντιπερισπασμός» στους ανθρώπους που πονούσαν με αποτέλεσμα να μην νιώθουν ή να μην σκέφτονται τόσο πολύ τον πόνο τους.

Επίσης, βοηθάει στη μνήμη. Έρευνες που έγιναν σε παιδιά έδειξαν πως όσα άκουγαν μουσική είχαν καλύτερες αποδόσεις σε τεστ μνήμης. Το καλύτερο όμως είναι ότι προστατεύει και τον εγκέφαλο από τη γήρανση. Η διατήρηση της πνευματικής οξύτητας στις προχωρημένες ηλικίες θα μπορούσε να παραταθεί και να βελτιωθεί μέσω των μουσικών ασκήσεων σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychology.

Τέλος, μας χαλαρώνει όπως το μασάζ. Μην σας εκπλήσσει καθόλου. Έρευνες έχουν δείξει πως η μουσική είναι ικανή να μας χαλαρώσει τόσο πολύ όσο ένα καλό μασάζ σε κάποιο σπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση