GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκατέρωθεν «πυρά» από τους Πατριάρχες Ρωσίας-Ουκρανίας

Εκατέρωθεν «πυρά» εξαπέλυσαν σήμερα οι πατριάρχες Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι Ιεράρχες των δύο χωρών «χώρισαν» τα ποίμνιά τους δίνοντας εθν...


Εκατέρωθεν «πυρά» εξαπέλυσαν σήμερα οι πατριάρχες Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι Ιεράρχες των δύο χωρών «χώρισαν» τα ποίμνιά τους δίνοντας εθνικό περιεχόμενο στα αναστάσιμα μηνύματα που απηύθυναν.
Ο πατριάρχης της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν προκειμένου κανείς να μη μπορέσει «να καταστρέψει την Αγία Ρωσία» αποσπώντας της την Ουκρανία.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όλες οι απόπειρες που έγιναν κατά το παρελθόν απέτυχαν, κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας το Μεγάλο Σάββατο.
Την ίδια στιγμή ο ορθόδοξος πατριάρχης του Κιέβου, Φιλάρετος, κατήγγειλε τον Ρώσο «εχθρό».
Η «επίθεση» που εξαπέλυσε η Μόσχα εναντίον της Ουκρανίας είναι σύμφωνα με εκείνον καταδικασμένη σε αποτυχία, όπως είπε κατά τη διάρκεια του μηνύματός του για το Πάσχα.
«Σχίσμα» λόγω της κρίσης;

Στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, ο πατριάρχης Κύριλλος ζήτησε από τα πλήθος να γονατίσει και γονάτισε ο ίδιος για μια προσευχή για την Ουκρανία.
«Πρέπει σήμερα να προσευχηθούμε για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Ουκρανία, προκειμένου ο Κύριος να φέρει την ειρήνη στο ουκρανικό έδαφος (…), να βάλει τέλος στα σχέδια εκείνων που θέλουν να καταστρέψουν την Αγία Ρωσία», ανέφερε ο Πατριάρχης.
«Αυτό έχει γίνει πολλές φορές στην ιστορία και κανείς δεν το κατάφερε ποτέ» πρόσθεσε, σύμφωνα με το κείμενο και το βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Πατριαρχείου και επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Η Ουκρανία είναι πολιτικά μια ξένη χώρα, (όμως) πνευματικά και ιστορικά δεν ήταν ποτέ έτσι. Είμαστε ένας λαός ενώπιον του Θεού, έχουμε την ίδια ορθόδοξη πίστη, ό,τι και να πιστεύουν εκείνοι που λένε ότι ο ουκρανικός λαός πιστεύει σε άλλες θρησκείες» υπογράμμισε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι προσεύχεται «προκειμένου μια κυβέρνηση να εκλεγεί νομότυπα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν βάση του θεμελιώδους νόμου της χώρας αυτής οι αλλαγές τις οποίες σήμερα επιθυμεί ο λαός του Ουκρανίας».

«Χώρισαν» τα ποίμνιά τους

Την ίδια ώρα ο ορθόδοξος πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος στο μήνυμά του για τη γιορτή του Πάσχα κατήγγειλε τον «εχθρό» απευθυνόμενος στη Ρωσία.
«Η χώρα που μας εγγυήθηκε την εδαφική ακεραιότητα εξαπέλυσε μια επίθεση. Ο Θεός δε μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό του κακού, για αυτόν το λόγο ακριβώς ο εχθρός του ουρκανικού λαού έχει καταδικασθεί σε αποτυχία» ανέφερε ο πατριάρχης Φιλάρετος.
«Ο Χριστός υπέφερε, πέθανε κι έπειτα αναστήθηκε και νίκησε το κακό. Αυτό πάντα θα είναι έτσι. Ο Θεός θα μας βοηθήσει να αναστήσουμε την Ουκρανία» συνέχισε ο ίδιος.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση