GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο φορολογικό δόκανο όλες οι αγορές άνω των 3.600 ευρώ στην Ιταλία

Εξηγήσεις για κάθε αγορά αγαθού ή υπηρεσίας αξίας μεγαλύτερης των 3.600 ευρώ καλούνται να δώσουν από εδώ και στο εξής όλοι οι Ι...



Εξηγήσεις για κάθε αγορά αγαθού ή υπηρεσίας αξίας μεγαλύτερης των 3.600 ευρώ καλούνται να δώσουν από εδώ και στο εξής όλοι οι Ιταλοί.
Σε περίπτωση που οι αγορές αυτές δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν εισόδημα, η ιταλική εφορία θα ζητά από τους φορολογούμενους να προσφέρουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για το πώς απέκτησαν το χρηματικό ποσό για τη δαπάνη.
Αντίστοιχα οι έμποροι οι οποίοι πωλούν αγαθά ή υπηρεσίες τέτοιας ή μεγαλύτερης αξίας, οφείλουν να πληροφορούν άμεσα την υπηρεσία, η οποία θα έχει δικαίωμα να ξεκινά τους σχετικούς ελέγχους.

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, θα δημιουργηθεί μια τεράστια τράπεζα δεδομένων που θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες, περιορίζοντας σημαντικά τα περιθώρια φοροδιαφυγής.
Αρχικά το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει ως όριο τις αγορές που ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ αλλά στη συνέχεια αποφασίσθηκε ότι έπρεπε να επιλεγεί ένα σαφώς χαμηλότερο όριο, ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση