GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία

Η ισπανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζα...



Η ισπανική οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας που αποτελεί τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και έξι χρόνια και δείχνει ότι η Μαδρίτη ανακάμπτει από τη βαθιά ύφεση.

Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης που καταγράφηκε κατά το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που αποδίδεται σε αναθέρμανση της κατανάλωσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας.
Πρόκειται για τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί από το πρώτο τρίμηνο του 2008 και παρότι οι αριθμοί δεν είναι τελικοί, το οριστικό νούμερο θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του μήνα.

Η Μαδρίτη βιώνει εδώ και πέντε και πλέον χρόνια τη βαθύτερη ύφεση εδώ και δεκαετίας, ωστόσο η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανία αναμένει φέτος ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,2% αφήνοντας πίσω της μία πολύ δύσκολη πενταετία.
Όμως η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι, καθώς διαμορφώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2013 στο 25,7%, σημειώνοντας ωστόσο μικρή πτώση από το 26% του προηγούμενου τριμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση