GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι κάμερες αυτοκινήτου θα αποτελέσουν κανόνα για ασφαλισμένους-ασφαλιστές;

Οι ενσωματωμένες κάμερες παρκαρίσματος θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμεύουν και για συλλογή στοιχείων ύστερα από ατύχημα, τα οποία...


Οι ενσωματωμένες κάμερες παρκαρίσματος θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμεύουν και για συλλογή στοιχείων ύστερα από ατύχημα, τα οποία στη συνέχεια θα υποβάλλονται στις ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημίωση ή πιθανόν και στα δικαστήρια. Επιπλέον, οι κάμερες, γενικότερα, ενδέχεται να μειώσουν τα ασφάλιστρα, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση των Βρετανών αυτοκινητιστών ή οδηγών φορτηγών.

Οι κάμερες αυτοκινήτου που τοποθετούνται στο παρμπρίζ ίσως χάσουν την ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητά τους, καθώς τα αυτοκίνητα μπορούν πλέον να κάνουν να κάνουν μόνα τους την ίδια δουλειά χάρη στις κάμερες παρκαρίσματος που μπαίνουν στις γωνίες του οχήματος. Αυτό υπόσχεται η εταιρεία τεχνικού εξοπλισμού Qualcomm με τους νέους της επεξεργαστές ταμπλό (σαν μίνι ηλεκτρονικοί υπολογιστές), οι οποίοι μπορούν να καταγράψουν εικόνα από τις κάμερες παρκαρίσματος αυτόματα ή με το πάτημα ενός κουμπιού.

Από κει και πέρα, είναι εύκολο κανείς να κατεβάσει το βίντεο στο smartphone του και να το στείλει στην ασφαλιστική εταιρεία, ή και να μοιραστεί την… εμπειρία του στο YouTube. Και θα το κάνει ακόμα πιο εύκολο το γεγονός ότι τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων διαθέτουν πολύ συχνά ενσωματωμένες κάμερες παρκαρίσματος.

Προς το παρόν, πάντως, η εταιρεία Smart Witness, που κατασκευάζει κάμερες για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, είδε αύξηση των πωλήσεών της κατά 40% τον τελευταίο χρόνο. Ο επικεφαλής της, ο Simon Marsh, δήλωσε πως η συσκευή μειώνει την ταλαιπωρία σε περίπτωση ατυχήματος, διαπιστώνεται γρήγορα η υπαιτιότητα και οι αξιώσεις μπορούν να τακτοποιηθούν πολύ γρηγορότερα και χωρίς διαφωνίες.

Στη Ρωσία, για παράδειγμα, οι κάμερες αυτοκινήτου είναι πολύ διαδεδομένες και χρησιμοποιούνται για να αποκαλυφθούν ασφαλιστικές απάτες, να αμυνθούν οι πολίτες απέναντι στη διαφθορά της αστυνομίας αλλά και να εξασφαλιστεί μια δίκαιη… δίκη. Στην Αυστρία, πάλι, τέτοιες κάμερες απαγορεύονται διά νόμου.
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση