GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλαδικές: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου, θα πρέπει να είναι φέτος οι υποψήφιοι των...

Ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου, θα πρέπει να είναι φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αφού οι αλλαγές στους αριθμούς των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να προκαλέσουν ανατροπές στις Πανελλήνιες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα» οι Θετικές σχολές θα έχουν φέτος περισσότερους εισακτέους, ενώ μειώνονται οι εισακτέοι στις Θεωρητικές σχολές.

Ειδικότερα, θα υπάρξει μείωση από 3% ως και 5% στους εισακτέους των σχολών Θεωρητικής κατεύθυνσης, με τη μεγαλύτερη μείωση να εντοπίζεται στα Φιλολογικά και τα Θεολογικά τμήματα.

Αντίθετα, ενώ στις σχολές του πρώτου πεδίου θα υπάρξει μείωση κατά περίπου 720 θέσεις, αύξηση των εισακτέων θα παρατηρηθεί ειδικά στο 2ο και το 5ο πεδίο με τις Οικονομικές και τις σχολές Θετικών Επιστημών να κερδίζουν το μεγάλο μέρος των απωλειών του 1ου πεδίου.

Ωστόσο, παρά τις όποιες αλλαγές δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί και τη φετινή χρονιά το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τις Ιατρικές και τις Νομικές σχολές, όπως και για εκείνες που εξασφαλίζουν άμεση εύρεση εργασίας.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων πάντως δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά στα ΑΕΙ θα εισαχθούν 46.610 υποψήφιοι και στα ΤΕΙ 23.555.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση