GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπαιγμός από τον Μιχαλολιάκο για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.    Εμπαιγμός από τον Δήμαρχο Πειραιά για το Δημοτικό Θέατρο – Πέντε φορές έχουν μετατοπιστεί από το 2012 τα εγκαίνια του Θ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.  
 Εμπαιγμός από τον Δήμαρχο Πειραιά για το Δημοτικό Θέατρο – Πέντε φορές έχουν μετατοπιστεί από το 2012 τα εγκαίνια του Θεάτρου – Έγγραφο «βόμβα» του Υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για υπερδιαστασιολογημένη μελέτη και προγραμματική σύμβαση – Για ψηφοθηρικά παιχνίδια με τα εγκαίνιά του κάνει λόγο ο Γιάννης Μίχας
Για εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και των κατοίκων της πόλης του Πειραιά από τον Δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, αναφορικά με την ημερομηνία των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Γιάννης Μίχας κατά τη χθεσινή μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ο κ. Μίχας απέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία από ομιλίες και συνεντεύξεις του Δημάρχου ότι η ημερομηνία των εγκαινίων αυτού του αρχιτεκτονικού μνημείου του Πειραιά έχει μετατοπιστεί από το 2012 πέντε φορές χωρίς καμία λογική αιτιολόγηση, με την τελευταία να είναι η χθεσινή που έκανε λόγο για εγκαίνια τον Σεπτέμβριο του 2013.
Την ίδια στιγμή έγγραφο «βόμβα» του Υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 6-6-2013 αναφέρει ότι η μελέτη που συνέταξε ο Δήμος για το Δημοτικό Θέατρο είναι υπερδιαστασιολογημένη, αφού περιλαμβάνει εν καιρώ σφοδρής οικονομικής κρίσης, κόστος μισθοδοσίας για τρεις Διευθύνσεις κατ’ έτος 171.000 € και για διαφημιστική προβολή 326.000,00 €, τα οποία φυσικά και ΔΕΝ εγκρίθηκαν!!!
Επίσης για την προγραμματική σύμβαση (που πρόκειται να υπογραφεί ανάμεσα σε Υπουργείο, Δήμο, Περιφέρεια) αναφέρει ότι το αντικείμενό της είναι ασαφές και αόριστο, δεν υπάρχει ορισμένο χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει αναλυτικός προϋπολογισμός, και οι προβλέψεις για έσοδα είναι «ομιχλώδεις» και αβέβαιες!!!
Με δυο λόγια για την υπογραφή μιας τόσο σπουδαίας σύμβασης, που θα έβαζε τις βάσεις για την επαναλειτουργία του σήματος κατατεθέν της πόλης μετά από 10 χρόνια, ο Δήμος κατέθεσε μια πρόχειρη, ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας και οικονομικής κρίσης πρόταση που δεν πέρασε.
Αναφορικά με το «φαινόμενο» των διαρκών χρονικών μετατοπίσεων των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου, ο κ. Μίχας έκανε λόγο για ψηφοθηρικά παιχνίδια της δημοτικής αρχής ενόψει των Δημοτικών εκλογών και για πλήρη ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων αφού :
1. Ο Δήμαρχος Πειραιά τον Ιούλιο του 2012 σε συνέντευξή του σε γνωστή ιστοσελίδα, έλεγε ότι το Δημοτικό Θέατρο θα ανοίξει το Φθινόπωρο του 2012.
2. Τον Σεπτέμβριο του 2012 σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά έλεγε ότι θα ανοίξει μέχρι το τέλος του 2012.
3. Προς τα τέλη του 2012 ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι θα παραδοθεί επίσημα τον Φλεβάρη του 2013.
4. Πριν από λίγες μέρες απείλησε με μονομερή έναρξη λειτουργίας του ο Θεάτρου στις 21 Μαΐου 2013.
5. Χθες ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων τα εγκαίνια του τον Σεπτέμβριο του 2013, που ήδη είχε εξαγγείλει άλλες τέσσερις φορές!!!
«Η περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας, αφού όλο εγκαινιάζεται και όλο είναι κλειστό, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και πορεύεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα και για όλα τα ζητήματα η συγκεκριμένη δημοτική αρχή. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έχει μπουχτίσει τους Πειραιώτες στην υποσχεσιολογία με αποτέλεσμα μηδενικό έως ανύπαρκτο. Με αυτά που λένε και … δεν κάνουν προκαλούν τη νοημοσύνη των Πειραιωτών. Εμείς τους προειδοποιούμε, καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου σε θέατρο προεκλογικής περιόδου» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας.
Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχας επανέλαβε την πάγια θέση του για διασφάλιση της δημόσιας λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου και πρότεινε εάν ο Δήμος «σηκώνει τα χέρια ψηλά» να αναζητηθούν έσοδα για τη λειτουργία του από μεγάλες εταιρείες που φιλοξενεί η Πόλη και από Πειραιώτες με οικονομική επιφάνεια.
«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ακόμη και στον καιρό των Μνημονίων και της βαθιάς κρίσης που περνά η χώρα μας και ο Πειραιάς, είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια» τόνισε και πρόσθεσε κλείνοντας «Το Δημοτικό Θέατρο πρέπει αναμφίβολα να ξαναενταχθεί άμεσα στην πολιτιστική ζωή της πόλης συμβάλλοντας καθοριστικά στην πνευματική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή της. Και στη σκηνή που κάποτε πάτησαν ο Κουν, ο Ροντήρης, ο Καραντινός και ενσάρκωσαν μοναδικούς ρόλους η Κοτοπούλη, η Παξινού, ο Κατράκης, θα πρέπει να ανέβουν σημαντικές παραστάσεις και παραγωγές σε μια πορεία αντάξια της ιστορίας και της οντότητάς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση