GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως δεν θα καταλάβει κανείς στο γραφείο ότι ξενυχτήσαμε

Οι γιατροί λένε πως 7-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες σε ημερήσια βάση. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε υποχρεώσεις, όταν βγαίνουμε να ...


Οι γιατροί λένε πως 7-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες σε ημερήσια βάση. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε υποχρεώσεις, όταν βγαίνουμε να διασκεδάσουμε ή όταν έχουμε απλά ...

αϋπνία και το επόμενο πρωί δουλεύουμε; Τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα ξενυχτισμένων και άυπνων στη δουλειά, είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχει όμως τρικ για να το αποφύγουμε; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες μεθόδους «καμουφλάζ» για τις υπερβάσεις του ωραρίου σας!

Σκεφθείτε σιωπηλά

Η μέθοδος είναι απλή. Παρεμφερής με το διαλογισμό, απαιτεί τη χαλάρωση και τη συνεχή συγκέντρωση στην επίτευξη του στόχου σας. Δεν είναι τυχαίο πως σύμφωνα με έρευνες, ο διαλογισμός μειώνει τις ώρες ύπνου, που έχετε ανάγκη. Αναπνεύστε βαθιά και αργά.

Γυμναστική

Λίγη γυμναστική και έντονες κινήσεις θα σας ξυπνήσουν για τα καλά. Δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε, καθώς εάν κάνετε έντονη άσκηση και χαλαρώσετε μετά, η υπνηλία βρίσκεται προ των πυλών.

Φάτε σωστά

Εάν θέλετε να παραμείνετε με ανοιχτά μάτια για αρκετή ώρα αποφύγετε τα βαριά γεύματα. Δεν είναι τυχαίο, πως μετά από ένα πλήρες γεύμα οι περισσότεροι νιώθουν τα βλέφαρά τους να βαραίνουν. Φάτε ελαφριά και σε συχνά διαστήματα, ώστε να καταπολεμήσετε την κόπωση του σώματός σας με τις κατάλληλες δώσεις ενέργειας. Η βιταμίνη C είναι συστατικό, που θα σας βοηθήσει καλύτερα κι από τον καφέ.

Εμφάνιση

Τα κεφαλαία γράμματα δικαιολογούνται, καθώς είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Τα κόκκινα μάτια που γλαρώνουν ανά δύο λεπτά, είναι αρκετά δύσκολο να κρυφτούν. Ο χρόνος μπορεί να μην είναι αρκετός, όμως φροντίστε να κάνετε μικρομασάζ και απολέπιση στο πρόσωπό σας για να το αναζωογονήσετε. Η κρέμα ματιών μάλιστα δεν πρέπει να αποτελεί πλέον ταμπού για τους άντρες, για αυτό μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

Μουσική

Ακούστε αγαπημένη σας μουσική κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό, προκαλείται απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλό σας, που συμφώνα με μελέτες, σας κρατούν σε εγρήγορση και σας τονώνουν την προσοχή και την ταχύτητα, με την οποία θα επεξεργαστείτε τις πληροφορίες.

Δοκιμάστε κι αυτά…

Μπορεί να σας φανεί κλασσικό όμως ρίχνοντας παγωμένο νερό στο πρόσωπό σας βοηθάει πολύ τον οργανισμό να ξυπνήσει. Επίσης, εάν έχει καθαρό ουρανό κοιτάξτε τον συνεχόμενα για αρκετή ώρα, καθώς το γαλανό χρώμα καταφέρνει να ενεργοποιήσει το φωτοηλεκτρικό κύτταρο στο μάτι, που προκαλεί μια βιοχημική αντίδραση, μειώνοντας την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης που σας φέρνει ύπνο. Τέλος δοκιμάστε να πιείτε καφέ και κατόπιν να πάρετε έναν ελαφρύ ύπνο για 15-20 λεπτά. Ο καφές χρειάζεται ακριβώς 20 λεπτά για να δράσει και αυτό σημαίνει πως με το που ξυπνήσετε θα είστε αρκετά δραστήριοι.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση