GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μαύρο" και λουκέτο σε πέντε νοσοκομεία...

Τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας: το Αγία Βαρβάρα, η Πολυκλινική της Ομόνοιας, το Νοσοκομείο Πατησίων, το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο "Η Α...

Τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας: το Αγία Βαρβάρα, η Πολυκλινική της Ομόνοιας, το Νοσοκομείο Πατησίων, το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο "Η Αγία Ελένη" και στη Θεσσαλονίκη το νοσοκομείο "Παναγία" αναμένεται να κλείσουν λόγω χαμηλής πληρότητας έως τα μέσα του καλοκαιριού.
Συνολικά το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη του ΕΣΥ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το φετινό καλοκαίρι, προβλέπει το κλείσιμο 13 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.
Η πρώτη φάση της αναδιάταξης περιλαμβάνει τη συνένωση 330 κλινικών και 500 εργαστηρίων σε δημόσια νοσοκομεία. Σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί στις 20 Ιουλίου, ενώ οι βασικές αλλαγές αναμένονται το Σεπτέμβριο και σε βάθος διετίας.
Το πρόγραμμα θα σημάνει την μετακίνηση - εντός των ορίων του νομού - 600 κλινικών γιατρών, από τους 1.200 που υπηρετούν στο ΕΣΥ.
Το σχέδιο προβλέπει την αλλαγή χρήσης για 13 νοσοκομειακές μονάδες και τη μετατροπή τους σε μονάδες Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδα ή σε μονάδες εξειδικευμένης νοσηλείας.

Ποια νοσοκομεία κλείνουν ανά ΔΥΠΕ:
- 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο "Αγία Ελένη"
- 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα"
- 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
- 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
- 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
- 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολη

2 σχόλια

  1. 7,9 δισ. το έλλειμμα στο ΙΚΑ - Στα 225 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα
    Το ύψος των 7,9 δισ. ευρώ φθάνει το έλλειμμα από εισφορές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος φθάνουν τα 225 εκατ. ευρώ.
    Aφού το ΙΚΑ δεν εχει έσοδα διοτι κακένας πλεον δεν πληρώνει εισφορές μήπως θα επρεπε,
    οι μεταναστες που ακομα εργαζονται σε αγροτικές-οικοδομικές-βιοτεχνικές εργασίες
    να βρεθεί τρόπος να πληρωσουν και αυτοι, έστω μια εισφορά επι των ετήσιων εμβασμάτων προς τις πατριδες των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

    Την ώρα που η κυβέρνηση γδέρνει ζωντανό τον λαό για να αντλήσει χρήματα που απλώς δεν υπάρχουν πια στις τσέπες του και ταυτόχρονα εκτινάσσει στα ουράνια την ύφεση και την ανεργία, την ώρα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ούτε καν να διατηρήσει τις στοιχειώδεις δομές του Πολιτισμού, πόσω μάλλον της αξιοπρεπούς ζωής των Νεοελλήνων, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν εγκριθεί και ήδη προωθηθεί μεγάλα ευρωπαϊκά κονδύλια του λεγομένου ΕΣΠΑ για διάφορα κοινωνικώς και πολιτιστικώς ΑΧΡΗΣΤΑ «έργα», ένα εκ των οποίων είναι και η αποκατάσταση της εκκλησίας του «Αγίου» Νικολάου στο κέντρο του Πύργου της Ηλείας, η οποία έχει κοστολογηθεί με το αστρονομικό ποσό των 3.900.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση