GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eκβίαζαν επιχειρηματία λέγοντάς του ότι έχουν «γνωριμίες» στο ΣΔΟΕ

Τρεις άντρες και μία γυναίκα που ισχυρίζονταν ότι έχουν «γνωριμίες» και «πλάτες» στο ΣΔΟΕ, συνελήφθησαν... από την υπηρεσία Εσωτερικ...


Τρεις άντρες και μία γυναίκα που ισχυρίζονταν ότι έχουν «γνωριμίες» και «πλάτες» στο ΣΔΟΕ, συνελήφθησαν... από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για εκβιασμό επιχειρηματία. Οι συλληφθέντες απαιτούσαν 200.000 ευρώ προκειμένου «να μην προχωρήσει έρευνα για καταγγελία» που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στις 4 του μηνός στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ένας 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να αποτραπεί έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Στα τέλη Μαρτίου, μετά από συνεχείς προσπάθειες του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει μία 52χρονη και έναν 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο άντρες, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες.

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το αρχικό ποσό έπεσε στις 200.000 ευρώ και χθες, Τρίτη, έκλεισαν συνάντηση για να τους το δώσει.

Σε ταυτόχρονες όμως αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν στην περιοχή της Πολιτείας η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις περί οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Επίσης, βρέθηκαν φωτοαντίγραφα αστυνομικών δελτίων ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο (2) εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων – Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στην οικία της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες. Τα πειστήρια αυτά θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέταση τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση