GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σομαλία:Νεκρός Κενυάτης στρατιώτης

Σομαλοί μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα δήλωσαν ότι τα μεσάνυχτα εκτέλεσαν ένα στρατιώτη από την Κένυα, μετά τη λήξη τελεσιγράφου...

Σομαλοί μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα δήλωσαν ότι τα μεσάνυχτα εκτέλεσαν ένα στρατιώτη από την Κένυα, μετά τη λήξη τελεσιγράφου για την απελευθέρωση Μουσουλμάνων, οι οποίοι κρατούνται με κατηγορίες τρομοκρατίας.
Οι μαχητές της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ, τόνισαν ότι σκοπεύουν να παρατείνουν κατά 72 ώρες την προθεσμία εκτέλεσης 5 ακόμα ομήρων. Οι αντάρτες είχαν δώσει, στις 23 Ιανουαρίου, στην κυβέρνηση της Κένυας διορία 3 εβδομάδων προκειμένου να απελευθερώσει τους κρατούμενους, αλλά η Κένυα αρνήθηκε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις και δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει το αίτημα.
Πριν από το τελεσίγραφο, η οργάνωση είχε σκοτώσει έναν Γάλλο όμηρο, τον Ντένις Άλεξ, προκειμένου να εκδικηθεί για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας, όπως αυτή στο Μάλι.
Από την άλλη, οι ένοπλες δυνάμεις της Κένυας έχουν δηλώσει ότι κανένας από τους στρατιώτες τους δεν πιστεύεται ότι κρατείται όμηρος από την αλ Σαμπάαμπ.
Αναλυτές ασφαλείας έχουν περιγράψει την οργάνωση αλ Σαμπάαμπ ως μια φθίνουσα δύναμη, η οποία δεν έχει πλέον τον έλεγχο μεγάλου μέρους της Σομαλίας και δεν αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση της χώρας ή τις δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την οργάνωση σποραδικών επιθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση