GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΚΑΝΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑΡΑ…

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη.  Σε ένα σύγχρονο Δον Ζουάν έχει εξελιχθεί ο Άρης, ο οποίος αλλάζει τους προπονητές του σαν να ήταν ερωμ...

Από τον Δημήτρη Καραπαναγιώτη. 

Σε ένα σύγχρονο Δον Ζουάν έχει εξελιχθεί ο Άρης, ο οποίος αλλάζει τους προπονητές του σαν να ήταν ερωμένες του! Μετά την απομάκρυνση του Λούκας Αλκαράθ, ο Άρης μετράει οχτώ αλλαγές προπονητών, σε διάστημα δυο ποδοσφαιρικών σεζόν. Ας εξετάσουμε όμως τα πράγματα πιο διεξοδικά.
Τον Μάρτιο του 2011, οι Θεσσαλονικείς ξεκινούσαν το σχεδιασμό της νέας χρονιάς με τονΣάκη Τσιώλη στο πάγκο τους. Ο Έλληνας τεχνικός, μετά από μια επιτυχημένη δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου, είχε όλα τα φόντα να πετύχει στον Άρη. Παρόλα αυτά, ο Τσιώλης δεν κατάφερε να βγάλει τους κίτρινους στα play off κι έπειτα από οχτώ μήνες επήλθε η λήξη της συνεργασίας τους. Δυστυχώς για τον Άρη, το «πάντρεμα» με τον Έλληνα κόουτς δεν ευδοκίμησε.
Τα ονόματα για τον διάδοχο του Τσιώλη ήταν αρκετά. Ντούσαν Μπάγεβιτς, Όγιος, Λάουντρουπ ήταν μερικά από αυτά. Το Νοέμβρη του ίδιου έτους, η διοίκηση του Άρη ανακοίνωσε τον Πολωνό Μίχαλ Πρόμπιερζ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Οι κίτρινοι ξεκίνησαν αρκετά καλά με τον Πρόμπιερζ στο τιμόνι τους, αλλά μετά από την εκτός έδρας ήττα από την Κέρκυρα, το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Το κενό του Πολωνού κάλυψε ένα προπονητικό δίδυμο από τα παλιά. Οι Γιώργος Σεμερτζίδης και Γιάννης Μιχαλήτσος έβγαλαν τον Άρη από τη δύσκολη θέση που βρισκόταν, δίνοντάς του βαθμολογική ανάσα.
Τον Γενάρη του 2012, προσελήφθη ο Μανουέλ Μασάδο, με τον Πορτογάλο να τονίζει πως στόχος του είναι να βγάλει την ομάδα στα play off. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν επετεύχθη, καθώς ο Άρης τερμάτισε στην ένατη θέση, έχοντας να κερδίσει από τον Μάρτιο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό τη διοικητική αστάθεια της ομάδας, αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες για την παραμονή του Μανουέλ Μασάδο.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πολλά εμπόδια για τον Άρη. Τα οικονομικά του προβλήματα τον οδήγησαν στην πρόσληψη του Μάκη Κατσαβάκη. Μετά την ήττα σοκ από τον ΠΑΟΚκαι τον Πλατάνια εντός έδρας, το κλίμα ήταν πολύ αρνητικό για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος δεν πρόλαβε να «κάνει παρέλαση». Έτσι, τον Οκτώβρη του 2012, την τεχνική ηγεσία των κιτρίνων ανέλαβαν προσωρινά οι Νίκος Πασιαλής-Δημήτρης Μπουγιουκλής, με στόχο τη συσπείρωση της ομάδας.
Με αυτό τον τρόπο, φτάνουμε στο «σήμερα», όπου κάνει την εμφάνισή του ο Λούκας Αλκαράθ και αναλαμβάνει το Δεκέμβριο τα ηνία της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός όμως, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και κατάφερε να τσακωθεί με τους μισούς ποδοσφαιριστές του, καθώς και με ανθρώπους από το προπονητικό τιμ. Η εμμονή του στο 4-4-2 είναι αυτή που έχει φέρει τον Άρη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, κι αυτό διότι προσπαθεί να ταιριάξει μια τακτική σ’ ένα ρόστερ, το οποίο δεν έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να την υποστηρίξει. Συνεπώς, η διοίκηση του Άρη έπραξε το σωστό, απομακρύνοντας τον Αλκαράθ από τον πάγκο της ομάδας.
Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος δεν ταίριαξε στην φιλοσοφία του Άρη, έχουμε να δούμε σοβαρή δουλειά από προπονητή από εποχής Έκτωρ Ραούλ Κούπερ. Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο θα πρέπει να ταρακουνήσει τους διοικούντες των κιτρίνων…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση