GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θησέας και Αριάδνη στο θέατρο Badminton...

Το Θέατρο Badminton παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων». Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των ...


Το Θέατρο Badminton παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων».
Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων, η πρώτη παραγωγή ελληνικού παιδικού θεάτρου που ανεβάζει το Badminton, είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.  Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη! Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.
Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια -  θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα!
Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης.  Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ένας από τους πιο αξιόλογους νεαρούς συνθέτες, που ξεχώρισε μέσα από το Schoolwave, ο Απόλλων Ρέτσος. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα. Το μέγεθος και την ποιότητα της παράστασης διασφαλίζουν, επίσης, το Θέατρο Badminton και ο Μιχάλης Αδάμ που υπογράφει την παραγωγή.

Περισσότεροι από είκοσι ταλαντούχοι καλλιτέχνες – εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές,  μουσικοί¬, κάποιοι από τους οποίους καλούνται απ’ το εξωτερικό ειδικά για την παραγωγή αυτή– δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.
Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, ο Γιάννης Στάνκογλου, στο ρόλο του Θησέα. Μαζί του οι: Ηλέκτρα Νικολούζου και Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου. Συμμετέχουν επίσης (με αλφαβητική σειρά): Άννα Αθανασιάδη, Αλέξανδρος Κεϊβάναη, Αμαλία Κοσμά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Χλόη Μάντζαρη, Τζέφ Μαράουι, Γιάννα Μεντβέντεβα, Γιώργος Πελαγιας, Κρίς Ραντάνοβ, Αλάιν Ριβέρο Ροντρίγκεζ, Γιάννης Σμέρος, Ιβάν Σβιτάιλο, Αγγελική Τρομπούκη, Αλμπέρτο Φάις, Ράνια Φόβου, Ιώβη Φραγκάτου, Εύη Χατζάκη κ.ά.
Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων είναι μία παράσταση που σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη για το παιδικό θέατρο, σε μια παραγωγή εφάμιλλη όλων των σπουδαίων παραστάσεων που φιλοξενούνται στο Θέατρο Badminton.
H αρχετυπική ελληνική μυθολογία και το πλούσιο, εντυπωσιακό θέαμα για τα παιδιά γίνονται αντιληπτά ως εκπαιδευτική διαδικασία κορυφαίας ποιότητας και προτεραιότητας –ιδιαίτερα σε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων - που η έμφαση στην έλλογη μετριοπάθεια που διδάσκει η κλασική παιδεία είναι ζωτικής σημασίας.  Γιατί το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.
Θέατρο Badminton – κεντρική σκηνή, Ολυμπιακά Ακίνητα, Άλσος Στρατού, Γουδή
26 Ιανουαρίου – 28 Απριλίου 2013. Παραστάσεις: Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30 & 15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση