GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιμήκυνση του πορτογαλικού προγράμματος «βλέπει» η Moody’s

Η Πορτογαλία ενδέχεται να αναγκαστεί να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης πέρα από τα τρία χρόνια που έχουν προβλεφθεί, προειδοποίησε ο...

Η Πορτογαλία ενδέχεται να αναγκαστεί να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης πέρα από τα τρία χρόνια που έχουν προβλεφθεί, προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Moody’s επισημαίνει ότι «οι πρόσφατες εκδηλώσεις λαϊκής δυσαρέσκειας στην Πορτογαλία» δείχνουν ότι η πρόσβαση στις αγορές θα καθυστερήσει, «ενδεχομένως απαιτώντας μια επέκταση της χρηματοδότησης».
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Moody’s, ενδεχόμενο επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα, πέρα από τα όσα προβλέπει το 3ετές πακέτο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ, το οποίο ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2013.
«Η αδύναμη οικονομία της Πορτογαλίας και η κοινωνική αντίσταση απέναντι στη λιτότητα απειλούν την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων», σημειώνει η Moody’s.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση