GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαθεμελής: Δυστυχής και αξιολύπητος ο Μπουτάρης

Οι -επιεικώς γελοίες- δηλώσεις Μπουτάρη, που φιλοξένησαν με ιδιαίτερη ζέση τα αθηναϊκά κανάλια, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργήσουν εκνευρ...

Οι -επιεικώς γελοίες- δηλώσεις Μπουτάρη, που φιλοξένησαν με ιδιαίτερη ζέση τα αθηναϊκά κανάλια, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργήσουν εκνευρισμό στο 99% των πολιτών, καταδικάστηκαν από όλους (πλην ενός στενού πυρήνα “περίεργων” τύπων, που..ψωμίζονται από τη διοίκηση Μπουτάρη).
Το κακό είναι ότι ο Δήμαρχος δεν είναι κακός άνθρωπος, ούτε ανθέλληνας, ούτε προδότης, ούτε τουρκολάγνος. Είναι ενδιαφέρων άνθρωπος, που όμως το συνεχές “κουλάντρισμα”…
από κάτι λαμόγια που τον βάζουν μπροστά για να παίρνουν δουλίτσες και μισθούς, τον οδηγεί σε λεκτικές υπερβολές. Είναι αυτό που παθαίνουν όλοι όσοι θέλουν να τους παίζουν τα κανάλια. Και για να σε παίζουν τα κανάλια, πρέπει να δίνεις νότες γραφικότητας ή γελοιότητας ή ακρότητας.
Είναι κρίμα για τον ίδιο, που θα μπορούσε να αφήσει ένα διαφορετικό δημιουργικό στίγμα στην πόλη, να έχει πωρωθεί με θέματα που δεν θα έπρεπε να ασχολείται καν, με την αποτύπωση δηλαδή της συλλογικής μνήμης σε εθνικές γιορτές.
Και είναι τόσο απλό: θα μπορούσε να ενώνει την πόλη, να προωθήσει και τις γιορτές ελληνικής υπερηφάνειας και τις εναλλακτικές δικές του προτάσεις, που έχουν αξία.
Πολύ καλά κάνει και έχει στον πυρήνα της πολιτικής του δράσης την ανάδειξη κι άλλων ομάδων, όπως ομοφυλόφιλων, τοξικομανών, “γύφτων” κ.λ.π. Καλό είναι αυτό. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να γίνεται προσβάλλοντας χυδαιωδέστατα την πλειοψηφία. Εκτός από την αντίθεση, υπάρχει και η σύνθεση.
Το συνεχές “κούρδισμα” των γύρω λαμόγιων του (βασικά είναι δυό τρείς οι πονηροί, που επωφελούνται οικονομικά από τη διοίκηση), τον οδηγεί συνέχεια στο να λέει πράγματα, μόνο και μόνο για να σπάσει τα νεύρα των πολιτών και να βρίσκεται στην επικαιρότητα, χωρίζοντας την κοινωνία σε “εθνικιστές” και λοιπές ανοησίες.
Έχασε έτσι κάθε έρισμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, δεν τον εκτιμά κανείς και ό,τι γράφεται για αυτόν είναι πλέον αρνητικό (πλην ενός μόνο αθηναϊκού περιθωριακού περιοδικού που διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αμερικανική πρεσβεία -βλέπε wikileaks- και τον στηρίζει με πενιχρά αποτελέσματα, αυτογελοιοποιούμενο).
Είναι κρίμα για την υστεροφημία ενός τόσο “περπατημένου” και πολυσύνθετου ανθρώπου να μείνει στην ιστορία ως διχαστικός και αποτυχημένος, ενώ θα μπορούσε να γράψει ιστορία αν ήταν ενωτικός.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η λαμπρή αναπαράσταση της εισόδου του Στρατού μας στη Θεσσαλονίκη κατά τη νικηφόρα προέλασή του, που διπλασίασε την Ελλάδα 1912-13, κάλυψε ευτυχώς το κενό που άφησε η προκλητική άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει εκδηλώσεις αντάξιες της σημασίας του ιστορικού γεγονότος.
Ως την ώρα υπήρξε η μόνη σοβαρή πρωτοβουλία κατά την οποία μπόρεσε ο Ελληνικός κόσμος- οι παροικούντες την Θεσσαλονίκη ζωντανά, οι υπόλοιποι μέσω τηλεόρασης- να ξαναζήσει τις μεγάλες ώρες που έφεραν την ελευθερία ύστερα από 500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.
Οι χιλιάδες των πολιτών που παρακολούθησαν ανέπνευσαν Ελλάδα και ελληνικότητα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΥΜΑΘ και όχι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, φυσικό φορέα που είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Αυτός έστησε πανηγυράκια με τους ομοφυλόφιλους, μικροσυνέδρια για άσχετα με την επέτειο θέματα όπως π.χ. την αναδυόμενη οικονομία της Κίνας, το Νέο Ισλάμ κλπ . Θεματικές παντελώς ξένες με τους αγώνες και τις θυσίες των παιδιών της Ελλάδος που κατανίκησαν τον κατακτητή και μεγάλωσαν την πατρίδα.
Τελικά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν το νόημα των Εθνικών μας επετείων πολύ περισσότερο αν τυχαίνει να έχουν και θεσμικό ρόλο, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρέπει να νιώθουν δυστυχείς και αξιολύπητοι…”
taxalia
kafeneio-gr.blogspot.com

2 σχόλια

  1. ΟΙ ΧΙΛΙΑΔςΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ?ΟΧΙ ΔΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΗΧΙΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ΔΕΝ εγραψε στην ανακοινωση του για την 28η ο ΣΥΡΙΖΑ...

    Η "αγάπη" του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εορτές έγινε και πάλι αισθητή με ποικίλους τρόπους.
    Μέσω της γνωστής αφίσας, μέσω των επεισοδίων που προκάλεσαν μέλη του (σε συνεργασία με αυτά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

    Ούτε συγκίνηση, ούτε εθνική περηφάνια, ούτε μνήμες...
    Για άλλη μια φορά, το κόμμα της Κουμουνδούρου αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο.

    Διαβάστε...
    "Η εικόνα των πόλεων σε όλη την Ελλάδα, με τους επισήμους να περιφρουρούνται από χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιωτικούς
    * [και δεν μας άφησαν να κάνουμε
    τη δουλειά μας, να τους βρίσουμε, να τους φτύσουμε και να τους ρίξουμε καμιά ψιλή].
    και τους πολίτες να εμποδίζονται από το να προσεγγίσουν τις παρελάσεις
    * [πολίτες=προλετάριοι με κόκκινες σημαίες, που ήταν έτοιμοι να γαμήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους: σημαίες και "φασίστες"],
    δεν προσιδιάζει σε μια δημοκρατική χώρα
    * [δε θυμίζει δηλαδή σε τίποτα Σοβιετία ή έστω Βόρεια Κορέα].

    Είναι, όμως, η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου
    * [είναι "εμφανής" άλλωστε η σχέση της εθνικής επετείου με το μνημόνιο],
    μια εικόνα αναντίστοιχη με το αντιφασιστικό και απελευθερωτικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, όπου η λιτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αστυνομοκρατία και την καταστολή
    * [για να το πούμε κι αλλιώς, οι μπάτσοι μας χάλασαν το πάρτι].

    Την επόμενη περίοδο, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ανατρέποντας τη μνημονιακή πολιτική και τους εκφραστές της
    * [μπορεί να μας τη χαλάσατε και να μην τα κάναμε όλα μπουρδέλο όπως σχεδιάζαμε, αλλά από αύριο αμολάμε τα καλόπαιδα να σπάσουν και θα δείτε τι θα πάθετε]".

    Γραφείο Τύπου τΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση