GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηχητική σχολή αποκτά η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Σεμινάριο γνωριμίας με την ορθόδοξη πνευματική και πολιτισμική κληρονομιά, θα πραγματοποιήσει η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμο...

Σεμινάριο γνωριμίας με την ορθόδοξη πνευματική και πολιτισμική κληρονομιά, θα πραγματοποιήσει η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Το σεμινάριο θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Ορθόδοξου Πολιτισμού, στο ισόγειο των γραφείων του μητροπολιτικού μεγάρου, στην πλατεία της Μεγάλης Παναγίας.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το Νοέμβριο. Θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζητήσεις που θα καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της Ορθόδοξης Θεολογίας και πολλά ιστορικά και άλλα θέματα. Στελεχώνεται με μια ομάδα επίλεκτων θεολόγων (από τη μέση και την ανώτατη εκπαίδευση), καθώς και ιερέων και μοναχών με πλούτο γνώσεων, σοφίας και πνευματικής εμπειρίας.
Η Μητρόπολη, με ανακοίνωσή της, απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο για παρακολούθηση των εργασιών της Κατηχητικής Σχολής, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα και σε μη ορθόδοξους χριστιανούς να γνωρίσουν, όσο επιτρέπουν οι συνθήκες, την πνευματική παράδοση της Ορθοδοξίας.
Η γνωριμία αυτή μπορεί να συμβάλει και στην άρση πολλών παρεξηγήσεων και προκαταλήψεων, που έχουν εισβάλει στη σκέψη πολλών, ιδιαίτερα ορθοδόξων, προκαλώντας σοβαρές πνευματικές και κοινωνικές συνέπειες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν την ίδια μέρα, αλλά μπορούν επίσης να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον π. Παντελεήμονα Σακελλαρίδη, στο τηλέφωνο 6946-141634, ώστε να πληροφορηθούν και λεπτομέρειες.
Στην όλη προσπάθεια δόθηκε το όνομα «Κατηχητική Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου», δηλαδή το όνομα που έφεραν οι αντίστοιχες προσπάθειες των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

2 σχόλια

  1. Αυτή τη σκατοφάρα την πληρώνουμε μαλάκες εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6,30...
    πάαααααααρρρρρρρρρρρρτααααααααα


    ............../´¯/)........... (\¯`\
    ............/....//........... ...\\....\
    .........../....//............ ....\\....\
    ...../´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\
    .././.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\..
    (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).)
    .\................\/.../....\. ..\/................/
    ..\................. /........\................../
    ....\..............(.......... ..)............../
    ......\.............\......... ../...............ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση