GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντυπωσιακή η άνοδος στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές!

Η εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και η πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών...

Η εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και η πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών...είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ενώ μικτά κινούνται οι πολυτεχνικές σχολές.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου στο πρώτο επιστημονικό πεδίο παρατηρείται άνοδος κυρίως στα τμήματα Νομική και Ψυχολογίας.
Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο έχουμε άνοδο στα τμήματα της Φυσικής, πληροφορικής και στρατιωτικές σχολές και μεγάλη πτώση στη Χημεία.
Στο τρίτο πεδίο υπάρχει άνοδος στην Ιατρική, φαρμακευτική και οδοντιατρική.
Στις πολυτεχνικές σχολές υπάρχει άνοδος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ πτώση παρατηρείτε στην αρχιτεκτονική.
Στο πέμπτο πεδίο έχουμε άνοδο στις Οικονομικές σχολές ενώ σημαντική άνοδο έχουμε και στα τουριστικά ΤΕΙ.
Η άνοδος στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ψυχολογίες) ξεκινάει από 350 μόρια, ωστόσο σημαντική πτώση παρατηρείται στα Παιδαγωγικά τμήματα καθώς οι υποψήφιοι δεν βλέπουν πλέον στον ορίζοντα τη δυνατότητα διορισμού σε κάποιο σχολείο.
Σημαντική άνοδος παρατηρείται στις στρατιωτικές και ιδιαίτερα στις αστυνομικές σχολές, λόγω κυρίως δραστικής μείωσης των θέσεων. Συγκεκριμένα οι αστυνομικές σχολές παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη άνοδο, περίπου 2.250 μονάδες.
Στον αντίποδα σε δεκάδες τμήματα των ΤΕΙ στην περιφέρεια, όπως ΤΕΙ ζωικής και φυτικής παραγωγής για την εισαγωγή τους οι υποψήφιοι χρειάζονται κάτω από 10.000 μονάδες, δηλαδή βαθμό πρόσβασης 10.
Στις Πολυτεχνικές Σχολές υπάρχουν διακυμάνσεις. Πτώση σημειώνεται στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια), καθώς φέτος οι υποψήφιοι επιλέγουν σχολές κυρίως στον τόπο διαμονής τους.
Ο υφυπουργός παιδείας σημείωσε ότι φέτος υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών (69%) σε σχέση με πέρσι (62%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση