GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν ο Πάγκαλος είχε πει "ΜΟΝΟ οι πολιτικοί τα φάγανε"...

Αν ο Πάγκαλος είχε πει: " ΜΟΝΟ οι πολιτικοί τα φάγανε ", τότε θα τον χειροκροτούσαμε ως " υπερασπιστή του λαού " και όλ...

Αν ο Πάγκαλος είχε πει: "ΜΟΝΟ οι πολιτικοί τα φάγανε", τότε θα τον χειροκροτούσαμε ως "υπερασπιστή του λαού" και όλοι θα γελάγαμε κάτω από τα μουστάκια μας. Τον βρίζουμε όμως δύο χρόνια τώρα γιατί μας έκανε να δούμε την αλήθεια κατάματα, κι αυτό είναι κάτι που...
κανείς δεν το θέλει όταν ξέρει πως αυτή η αλήθεια περιλαμβάνει ευθύνες και για τον ίδιο.
Τώρα ξαφνικά βλέπουμε απατεώνες δημοσίους υπαλλήλους με στημένα κυκλώματα στις υπηρεσίες τους να κλέβουν τα λεφτά του κράτους. Κρατικούς υπαλλήλους με βίλλες και πισίνες, άλλους που συλλαμβάνονται για χρηματισμό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, άλλους που βγάζουν παρανόμως επιδόματα στο όνομα τους. Αλλά βλέπουμε και τους συγγενείς τους (απλούς πολίτες) να συμμετέχουν στην κλοπή και να ωφελούνται χιλιάδες ευρώ από αυτή. Βλέπουμε τους εκατοντάδες πολίτες που έπαιρναν τα ψεύτικα επιδόματα αναπηρίας στην Ζάκυνθο, βλέπουμε τους αγρότες με τις Ferrari και τις αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων.
Οι περιπτώσεις είναι χιλιάδες και σήμερα πλέον αρχίζουν να αποκαλύπτονται. Όμως η συμμετοχή του απλού πολίτη στην κλοπή δημοσίου χρήματος δεν περιορίζεται στα δελτία τύπου της δίωξης οικονομικού εγκλήματος
Μήπως δεν ξέραμε πως οι αγροτικές επιδοτήσεις ανά την Ελλάδα δόθηκαν με ψευδή δικαιολογητικά, και αθροιζόμενες θα τριπλασίαζαν την πραγματική επιφάνεια της χώρας? Μήπως έχει πληρώσει κανείς ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία για τις λαθρομετανάστριες καθαρίστριες που χρησιμοποιεί σπίτι του μία στο τόσο για να κάνει "γενική"? Ή για τους αντίστοιχους λαθρομετανάστες εργάτες που έρχονται για να κάνουν μικροδουλειές ή τις κοπέλες που κρατούν ηλικιωμένους και βρέφη? Ή μήπως έχει πάρει κανείς απόδειξη για τις υπηρεσίες τους? Μήπως έχει αγοράσει κανείς σπίτι στην πραγματική του αξία και όχι στην αντικειμενική, στερώντας έτσι το δημόσιο από επιπλέον έσοδα? Μήπως υπάρχει κανείς που έστω και μία φορά στην ζωή του δεν έχει πει στο ταμείο: "κάνε μου καλύτερη τιμή και μην μου κόψεις απόδειξη" ? Μήπως δεν έχουν φρακάρει οι πολεοδομίες όλης της χώρας από εκατομμύρια απλούς πολίτες οι οποίοι τρέχουν να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα που παρανόμως έκτισαν? Και τέλος μήπως υπάρχει κανείς που δεν έσπευδε να συμμετέχει στην φορολογική περαίωση όποτε την προσέφερε το κράτος, παραδεχόμενος έτσι εμμέσως πλην σαφώς πως έχει κάνει την λαδιά του?
Όλοι οι παραπάνω είναι απλοί πολίτες και είναι εκατομμύρια, είναι η πλειοψηφία. Είναι ο περίφημος "μέσος Έλληνας", εκείνος που χαϊδεύεται από όλα τα κόμματα, τα ΜΜΕ και φυσικά από τους Λαζόπουλους αυτής της κοινωνίας ως άμοιρος ευθυνών.
Η ανάλυση τύπου "δεν είναι όλοι έτσι, αυτοί είναι εξαιρέσεις, δεν φταίνε όλοι το ίδιο, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει ο Πάγκαλος, γιατί δεν τα έλεγε τόσα χρόνια" κλπ είναι απλά μια βυζαντινολογία πίσω από την οποία κρύβουμε την ωμή πραγματικότητα. Φυσικά και δεν είναι όλοι εξίσου υπεύθυνοι για την κατάσταση, φυσικά και δεν "έφαγαν" εξίσου, φυσικά και έχει διαφορετικό μέγεθος ευθύνης ο καθένας σαν συνάρτηση της θέσης του μέσα στην κοινωνία. Όλα αυτά ισχύουν μα σε τίποτα δεν αλλάζουν τον κεντρικό πυρήνα της δυσάρεστης πραγματικότητας. Πως άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, άλλος πιο εύκολα, άλλος πιο δύσκολα, όλοι συμμετείχαμε στην κλοπή της πατρίδας μας.
Οι περιπτώσεις οικονομικής απάτης βγαίνουν πλέον στη φόρα και μας δίνουν ένα χαστούκι για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε και να κοιτάξουμε κατάματα αυτό που όλοι κατά βάθος γνωρίζαμε. Πως είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο έγκλημα. Το λάθος του Πάγκαλου δεν είναι που είπε την αλήθεια, είναι που δεν κατάλαβε πως δεν θέλουμε να την ακούσουμε, δεν θέλουμε να δούμε ποιοί πραγματικά είμαστε γιατί δεν μας αρέσει καθόλου αυτό που αντικρίζουμε στον καθρέφτη.
Αλέξανδρος Γ. ΠαπαδόπουλοςΠολιτικός Μηχανικός

12 σχόλια

  1. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι αγαπητέ. Ποιοι επέτρεψαν τη διαφθορά να σαρώσει ένα κράτος; Και το καλύτερο; Που ήξερε ο κ.Πάγκαλος ότι "μαζί" τα φάγαμε; Άρα ήξερε και δεν έκανε τίποτα. Οπότε όχι μόνο είναι συνένοχος. Αλλά το χειρότερο, είναι ηθικός αυτουργός και αρωγός του εγκλήματος! Προφανώς γιατί τον εξυπηρετούσε και όχι μόνο αυτόν.

    Καπετάν Μακρύς. "Όλοι" είχαν ανοίξει τα μαγαζάκια τους στα duty free, αλλά ήταν όλα μέσα σε ένα μεγάλο "αεροδρόμιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δεν θα το ελεγε ποτε ο μεγας μπουχεσας. Γιατι ξερει να ριχνει ευθυνες και να μην παιρνει. Καλα να παθετε που ψηφιζετε πασοκ νδ λαος. Μαυρο σε ολους.
    Τι περιμενετε ρε? Να σας που να κατσετε στα τεσσερα. Ειναι οι μεγαλυτεροι κλεφτες παγκοσμιος.
    Ξυπνατε ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μαζί τα φάγαμε είναι άδικη συμπίκνωση της κατάστασης.

    Εμείς οι πολιτικοί, η αυλή των παρατρεχάμενων, και οι κομματικοί φίλοι που διορίσαμε.

    Η μισή αλήθεια βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. exeis polu dikeo alexandros g papadopoulos. oi politiki einai o kat8reptis tou laou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο Πάγκαλος είχε πει: "ΜΟΝΟ οι πολιτικοί τα φάγανε"

    Δεν θα είχε πει όλη την αλήθεια,
    δεν είδες πόσοι και πως έτρεξαν στις "ΚΑΛΤΣΕΣ"
    μόλις τους σφύριξε ο ΓΑΠ οτι . . .ΨΙΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
    Γιατί έσπευσαν ρε μεγάλε Αλέκο;
    Δεν είδες πως την "έκαναν" άπαντες
    τώρα που πήρανε χαμπάρι οτι δεν υπάρχει μία;


    ---ο Βόγλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΣΟΚ

    πιβεβαιωθηκε για μια φορα ο δρ Κουτσουκος που εγραψε στο πρεσσ
    οτι η συμμετοχη θα ειναι πανω απο 200.000

    οτι η συμμετοχη θα ηταν μονο 130.000

    αλλα μετα το αρθρο του και τον αγωνα του

    η συμμετοχη ξεπερασε τις 130.000 πολιτες

    Πολλοι ψηφφιζαν χωρις να πληρωσουν

    Ολα τα γκαλοπ επεσαν εξω
    μονο το πρεσσ και ο δρ Κουτσουκος ειπαν και εδημιουργησαν το τι θα συμβει

    Ναντια Πασοκ

    19 Μαρ 2012 12:59:00 π.μ.


    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Πάνω από 230.000 πολίτες προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ Τ
    ελευταία ενημέρωση 19/3/2012 00:22

    19 Μαρ 2012 1:01:00 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχει απολυτο δικιο ο αρθρογραφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..(ΝΔ) ..ΟΧΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΠΑΣΟΚ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ? ΟΧΙ! ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ -ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ.. ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΦΕΔΡΙΕΣ ..ΜΑΥΡΟ ΡΕΕΕΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο μαλάκ@@ του αιώνα: Πιστεύω πως ότι μαλακ@@ έχουν κάνει,
    ο Βαγγέλης θα την φτιάξει

    ΠΡΟΣΟΧΗ και στο εξής ενδεικτικό της λογικής των ΠΑΣΟΚων που λέει όσα και να μου κόψουν πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζω γιατί με διόρισαν σε δουλειά....

    ΠΟλύ άγχος έχει ο Ανωμερίτης για να μας πείσει ότι ψήφισαν 250.000...
    + Ας κάνει καμιά φορά και καμιά πρόσθεση και ας μη στηρίζεται στους αγράμματους τριγύρω (όχι ότι αυτός είναι εγγράμματος, αλλά λέμε τώρα):


    ΣΟΚ !
    Όσο νυχτώνει η τέτοια μεγαλώνει:
    Κοιμηθήκαμε με 200.000 μαλάκ@@
    και ξυπνήσαμε με 250.000 !!

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες βράδυ ο εκλογομάγειρας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ανωμερίτης, στο 75,91% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 180.714, εκ των οποίων οι 175.887 ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλαδή ποσοστό 97,33%. Ακόμη καταμετρήθηκαν 3.653 λευκά και 1.174 άκυρα.

    Βίντεο: Τα νιάτα ψηφίζουν Μπένυ


    Είπανε στη γριά να χέσ@@ και αυτή ξεκολόθηκε..
    Οι ΠΑΣΟΚ πίστεψαν ότι ψήφισαν 200.000 ζώα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση