GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...

Η επέκταση των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης και η ενδεχόμενη παράταση του βίου της, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ένα σύνολο ευρύτερων μεταρρυθμίσ...

Η επέκταση των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης και η ενδεχόμενη παράταση του βίου της, μέχρις ότου ολοκληρωθεί ένα σύνολο ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, τέθηκε επί τάπητος στη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών υπήρξε συμφωνία στο 80% των θεμάτων, όμως θα...
 ακολουθήσει και νέα συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη, προκειμένου να διαμορφωθεί μία συνολική, νέα συμφωνία στήριξης της κυβέρνησης από τα τρία κόμματα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε περί τις δυόμισι ώρες και υπήρξε συναντίληψη σχεδόν σε όλα τα «μνημονιακά» θέματα, ο κ. Παπαδήμος έδωσε στους τρεις αρχηγούς ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να έχουν επεξεργαστεί και να έχουν συμφωνήσει το συντομότερο δυνατόν.
Λ. Παπαδήμος: «Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στην κυβέρνηση»
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης, ο κ. Παπαδήμος τόνισε: «Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν σημαντική και ουσιαστική. Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις, ειδικότερα τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και τη διαδικασία του PSI. Η συζήτηση έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα και οι πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση του έργου της».
Παπανδρέου: παράταση για όσο χρειαστεί και ευρεία ατζέντα
Μεταξύ των άλλων, από πλευράς του προέδρου του ΠαΣοΚ τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει το χρόνο και την αρμοδιότητα να αποφασίσει, με συμφωνία των κομμάτων.
Σε αυτά συγκατελέγονται, πέραν των όσων σχετίζονται με την νέα δανειακή συμφωνία, ζητήματα όπως: το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, εξελίξεις στα εξωτερικά θέματα, αλλά και ζητήματα όπως μία πρώτη συμφωνία για την συνταγματική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.
Ειδικότερα ως προς το τελευταίο στοιχείο, αξιόπιστες πηγές διευκρινίζουν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει μία συνολική συζήτηση για κατάργηση π.χ. του σταυρού, όμως θα μπορούσε να συζητηθεί η κατάτμηση των περιφερειών, με την οποία δεν θα είχε αντίρρηση η ΝΔ.
Σαμαράς: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πλευράς κκ. Παπανδρέου και Καρατζαφέρη τέθηκε ευθέως ζήτημα παράτασης του βίου της κυβέρνησης.
Πέραν αυτού συζητήθηκε η στάση των κομμάτων, με τον κ. Παπανδρέου να επαναλαμβάνει πως δεν είναι δυνατόν το ΠαΣοΚ να φέρει το σύνολο του βάρους της ψήφισης των νομοσχεδίων και την ΝΔ να μην επιβεβαιώνει εμπράκτως τη στήριξή της.
Ο κ. Σαμαράς πάντως υπογράμμισε πως ό,τι είναι να κάνει η ΝΔ θα το κάνει και θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση.
Η ΝΔ διαψεύδει ότι τέθηκε ζήτημα έγγγραφων δεσμεύσεων για τη στήριξη της κυβέρνησης, αν και από τη συζήτηση φάνηκε ότι επιβεβαιώωθηκε πως και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι εξακολουθούν να στηρίζουν την προσπάθεια του κ. Παπαδήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ των κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι δεν μπορεί να ψηφίζουμε εμείς και εσεις να στηρίζετε στα λόγια. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «συγκυβέρνηση δεν υπάρχε, αλλά πέχουμε κυβέρνηση για συγκεκριμένη αποστολή» και τόνισε ότι τα προβλήματα υπάρχουν μόνο μέσα στο ΠαΣοΚ».
Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν έγινε σε βάθος συζήτηση, αλλά υπήρξε συναντίληψη πως πρέπει να συνεχιστεί ο κοινωνικός διάλογος. «Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ύφεση και αυτός πρέπει να είναι οι οδηγός», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς.
Eπίσης, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ενώ οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης προέκριναν το «πάγωμα» των μισθών. Σε κάποια φάση ετέθη και το ζήτημα του ανασχηματισμού, μία εξέλιξη για την οποία δεν έχουν αντίρρηση οι τρεις αρχηγοί.
Καρατζαφέρης: Εφυγε ικανοποιημένος
Ζήτημα παράτασης του βίου της κυβέρνησης τέθηκε προς το τέλος της συζήτησης από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, με τον οποίο όμως διαφωνεί ο κ. Σαμαράς, για τον οποίο παραμένει η 8η Απριλίου ως ημερομηνία εκλογών. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πάντως ότι έφυγε από τη συνάντηση περισσότερο ικανοποιημένος απ' ό,τι προσήλθε σε αυτήν και είπε κατά την αποχώρησή του: «δεν θα στηρίζαμε τον πρωθυπουργό που επιλέξαμε;»
Από την ΝΔ έλεγαν μετά τη συνάντηση ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με το χρονοδιάγγραμμα των εκλογών, απ' ό,τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις αρχές Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, όταν έπεσε στο τραπέζι το θέμα των εκλογών, είπε χαρακτηριστικά: «Θα γίνουμε περίγελως. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στα όσα συμφωνήσαμε».
Πηγή: http://www.tovima.gr/

6 σχόλια

  1. Τελικα ποιος το περιμενε οτι ο διευθυντης της Τραπεζας Ελλαδος θα ηταν τοσο καραγκιοζης, τοσο καιρο μας το επαιζε αισιοδοξος και ολα θα πανε καλα και σημερα τον ακουσα να κατηγορει την προηγουμενη κυβερνηση οτι θα μπορουσε να ειχε σωσει την οικονομια κλπ οποτε συμπερασμα ειναι οτι δεν ειχε τα ουμπαλα να πει την αληθεια τοτε, γι' αυτο καλο ειναι η να ζητησει συγνωμη η να το βουλωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος Τ. ως κατεξοχήν διαπλεκόμενος ναρκοδικηγόρος καταγόμενος από μια περιοχή που έχει άμεση σχέση με τους εμπόρους ,είναι φυσικό να ανησυχεί για το "μέλλον" του και το "μέλλον" των κουμπάρων του, καθώς ο παχυλός μισθός του βουλευτή δεν αρκεί,...οι φουκαράδες με το μισό γαμμάριο κάνναβης είναι εύκολα θύματα, βούτυρο στο ψωμί του. Γιατί όπως είπε και προχθές στον Πύργο την ώρα που αγόραζε εφημερίδες "την παλεύει" να είναι καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαζουλικα..
    εσεις που πιστευατε τις "αναλυσεις"
    πρετεντερη-αδριανοπουλου,
    εσεις που γαβγιζατε
    οταν σας κουναγε το μεγκα-σκαι
    τις απολυσεις των αλλων ως τροπαιο..
    νουδουπασοκοτουλες μου..
    ηρθε η σειρα σας
    να γινετε σουπα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Βόμβα βάζει ο Προβόπουλος.
    Δεν ήταν αναπόφευκτη η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ"......

    Ο Προβόπουλος σήμερα είπε την αλήθεια , την οποία όλοι ξέραμε αλλά δεν την είχαμε ακούσει από επίσημα χείλη.Πιο επίσημα από τα χείλη του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος δεν υπάρχει
    Εδειξε προς την μεριά του ΠαΣοΚ και προσωπικά του Παπανδρέου για τις ευθύνες της υπαγωγής της Ελλάδος στο μνημόνιο. Δεν έκαναν τίποτα λέει να αποφύγουμε την κρίση και το σημαντικότερο ότι όλοι ήξεραν οτι πάμε για χρεοκοπία. Η πορεία προς την κρίση θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπισθεί εγκαίρως, «πριν αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις», τόνισε, μιλώντας σε ....... εκδήλωση του ΙΟΒΕ σήμερα και κατέληξε
    « Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη: οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μιας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε πετύχει στη μεταπολεμική ιστορία μας και θα μας πάει δεκαετίες πίσω», προειδοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ.
    ___________________________________________
    - Ο εκπρόθεσμος λόγος του προδίδει την προσπάθεια μετάθεσης και των δικών του ευθυνών. Τ
    ώρα, τι να την κάνουμε την παρέμβασή σου; Αλήθεια, τι έγινε μ' εκείνα τα Τ3 και Τ10; Μήπως έχεις ακούσει τίποτα;
    Προβόπουλε, στο ίδιο καζάνι θα βράσεις με τον Γιωργάκη και τους λοιπούς.

    ΘΑ..του είπαν οτι δεν δεν υπάρχει θέση στο ελικόπτερο.
    1/ Τ3/Τ10
    2/ εν γνώσει του παραποιημένα στατιστιστικά στοιχεία για να πέσουμε στο ΔΝΤ
    3/ οταν η συμμορία, τα μουνόπανα οι δοσίλογοι παπανδρέου, παπακωνσταντίνου, λοβέρδος, εν συγχορδία υποβάθμιζαν με τα λόγια τους την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εκώφευε το τομάρι..

    Ο κόσμος δεν ξεχνά ρε ΠΑΣΟΚΟ-αλήτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ 5 ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο έναν ηλίθιο: Μυγιάστηκε η λουλού ο Μπεγλίτης και ρωτάει τον Προβό ποιος δεν πήρε έγκαιρα μέτρα !!

    Μετά και από τη δημόσια παραδοχή του Προβόπουλου ότι αν είχαν παρθεί έγκαιρα μέτρα θα είχαμε αποφύγει τη χρεοκοπία και την εξαθλίωση της χώρας και των πολιτών, πετάχτηκε η λουλού ο Μπεγλίτης, σαν τη μύγα που μυγιάστηκε, να κάνει δήλωση, ζητώντας...από τον Προβόπουλο να διευκρινίσει ποιον εννοούσε ότι δεν πήρε μέτρα!!

    Δικαιολογείται όμως γιατί στατιστικά, κοτζάμ ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει μόνο έναν ηλίθιο !

    Η δήλωση του Προβόπουλου σε βίντεο και ακολουθεί η δήλωση της λουλούς:

    «Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, οφείλει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια στο ερώτημα:
    Με τη σημερινή του ομιλία, πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά την διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων;

    Δεδομένου ότι, κ. Προβόπουλος, έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς, αν όχι, ας πράξει τα δέοντα.»
    _________________________
    Δηλ.ποια είναι τα δέοντα ;
    "Να πάει να γαμηθ@@" ας πούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση