GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαρξ και δημόσιοι υπάλληλοι...

Του Τάκη Μίχα   Όπως είναι γνωστό η αριστερά στην Ελλάδα καταδικάζει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και γενικότερα το πρόγραμμα λιτότ...

Του Τάκη Μίχα
 Όπως είναι γνωστό η αριστερά στην Ελλάδα καταδικάζει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και γενικότερα το πρόγραμμα λιτότητας. Για την αριστερά έξοδος από την κρίση σημαίνει  αυξημένες δημόσιες δαπάνες, νέοι διορισμοί στο δημόσιο (100.000 νέες προσλήψεις σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα), δημόσια έργα  –γενικά όποιο μέτρο συμβάλλει στην «τόνωση της ζήτησης».
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η...
ολόθερμη συμπαράσταση της μαρξιστικής αριστεράς στην Ελλάδα, στην τάξη των δημοσίων υπαλλήλων και στα προνόμια τους. Όχι απλά δεν πρόκειται να δει κανείς αναφορές για αργομισθίες, διαφθορά, χαμηλή παραγωγικότητα -τα τρία συστατικά στοιχεία της δημοσιοϋπαλληλικής κάστας– από τον χώρο της αριστεράς, αλλά αντίθετα μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι στα ελληνομαρξιστικά σχήματα η τάξη των δημοσίων υπαλλήλων είχε πάρει την επαναστατική σκυτάλη από το προλετάριο.
Όμως παραδόξως για ένα τόσο ιδεολογικοποιημένο χώρο, οπως αυτόν της ελληνικής αριστεράς, σπανίως θα δει κανείς αναφορές είτε στην «Αυγή» είτε στο «Ριζοσπάστη» είτε στην «Ελευθεροτυπία» στον Καρλ Μαρξ ως εμπνευστή αυτών των απόψεων. Γιατί άραγε;
Διότι απλούστατα ο Καρλ Μαρξ έτρεφε την ίδια αλλεργία τόσο προς τις κεινσιανες ανοησίες της «τόνωσης της ζήτησης» όσο και για τον ρόλο των κρατικών υπαλλήλων με αυτήν που τρέφουν οι νεοφιλελεύθεροι διανοητές. Αυτό είναι μια αλήθεια την οποία δεν πρόκειται να αποκαλύψει κανείς  ινστρούχτορας του ΚΚΕ ή του Συριζα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο περίφημο κείμενο του Μαρξ «Η 18η  Μπρυμερ του Λουι Βοναπάρτη», στην οποία ο Γερμανός φιλόσοφος αναλύει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Γαλλία τα μέσα του 190υ αιώνα όταν την εξουσία ανέλαβε με πραξικόπημα ο ανιψιός του Ναπολέοντα Λουδοβίκος  Βοναπάρτης.
Στο κείμενο αυτό ο Μαρξ ασκεί  μια έντονη κριτική της «Ναπολεόντειας  Ιδέας» σύμφωνα με την οποία πρέπει να δημιουργείς δημοσιονομικά ελλείμματα για να κάνεις δημόσιες επενδύσεις και διορισμούς στο δημόσιο. Για τον Μαρξ αυτή η πολιτική αποτελεί μια «φάρσα» την οποία  σε τελική ανάλυση θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά οι φορολογούμενοι: «Ο λαός θα βρει δουλειά! Εγκαίνια δημοσίων έργων!» παρατηρεί σαρκαστικά ο Μαρξ. Για να προσθέσει: «Όμως τα δημόσια έργα αυξάνουν τις υποχρεώσεις των ανθρώπων σε σχέση με τους φόρους».
Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα ο Μαρξ θεωρούσε απαράδεκτη την ιδέα της προσπάθειας να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας με διορισμούς στο δημόσιο την οποία χαρακτήριζε ως «ευπρεπή ελεημοσύνη»: «Ένας άνεργος πλεονάζων πληθυσμός», έγραφε,  «ικετεύει να βρει μια θέση στο δημόσιο ως μια ευπρεπή ελεημοσύνη και προκαλεί την δημιουργία κρατικών θέσεων». Οι διορισμοί στο δημόσιο απλά υλοποιούν το όραμα του Βοναπαρτισμού (και της ΑΔΕΔΥ...):  «μια τεράστια γραφειοκρατία, καταστολισμένη και καλοσιτεμένη»
Όμως η υλοποίηση του οράματος της «καταστολισμένης και καλοσιτεμενης» δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας προκαλεί τεράστια δεινά στον φορολογούμενο: «Οι φόροι» γράφει ο Μαρξ με αδαμάντινη νεοφιλελεύθερη καθαρότητα «αποτελούν την πηγή της ζωής για την γραφειοκρατία, τον στρατό, τους παπάδες, την αυλή-εν συντομία την πηγή ζωής και για όλο τον μηχανισμό της εκτελεστικής εξουσίας. Ισχυρή κυβέρνηση ισοδυναμεί με  βαριά φορολογία» .
Όμως ο μεγάλος οικονομολόγος δεν θα σταματήσει εδώ. Προλαβαίνοντας  κατά μερικούς αιώνες  την Αιν Ραντ και τον Μίλτον Φρίντμαν ο Μαρξ θα διακηρύξει ότι η φορολογία είναι κλοπή: «Οι φόροι» γράφει «ληστεύουν και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα από τον χωρικό και τον οδηγούν στην εξαθλίωση». Για τους φορολογούμενους «το μεγάλο και ισχυρό κράτος» που ονειρευθηκαν γενιές κρατιστων από τον γερο-Καραμανλή μέχρι την Αλέκα Παπαρρηγα  «έχει καταντήσει ένας βρυκόλακας που ρουφάει το αίμα και το μεδούλι τους»
Για τον κ.Τσίπρα και την κ.Παπαρήγα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν τμήμα του «εργαζόμενου λαού» που μάχεται για τα δικαιώματα του. Όχι όμως για τον Μαρξ. Σύμφωνα με τον Γερμανό φιλόσοφο  αποτελούν «ένα τρομερό παρασιτικό σώμα που  περικλείει την κοινωνία όπως ο εμβρυικός σάκος που καλύπτει το κεφάλι του βρέφους και κλείνει τους πόρους του». Οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα  με τον Μαρξ δεν έχουν κανένα οικονομικό λόγο ύπαρξης αλλά αποτελούν μια «τεχνητή κάστα που συνυπάρχει με τις πραγματικές κοινωνικές τάξεις και  για την οποία η διατήρηση του καθεστώτος είναι θέμα αυτοσυντήρησης»
Όπως ο φιλελευθερισμός έτσι και ο Μαρξ έχουν εξορισθεί από την Βουλγάτα της ελληνικής αριστεράς. Όπως αποσιωπούν την ανάλυση της θρησκείας που κάνει ο Μαρξ («όπιο του λαού») προτιμώντας να προσκυνούν την «λαϊκότητα της Ορθοδοξίας», έτσι ακριβώς οι ηγέτες του ΚΚΕ και του Συριζα αποσιωπούν και την ανάλυση του Μαρξ για τους δημόσιους υπαλλήλους («παράσιτα») επιλέγοντας  να προσκυνούν την ΓΕΝΟΠ την ΟΛΜΕ την ΑΔΕΔΥ και τις τόσες  άλλες οβιδειακες μεταμορφώσεις της «καταστολισμένης και καλοσιτεμενης κάστας»
*“The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparte “in Karl Marx Surveys from Exile  (Penguin Books 1973)

20 σχόλια

  1. kamia doyleia re paidia xristoygenna erxontai kai den 8a xw lefta oyte gia mia exodo.anergos 19 mhnes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To μεγάλο πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ή μάλλον ήταν (είθε) ο τρόπος που έμπαιναν στο δημόσιο που δεν είναι άλλος από το ρουσφέτι. Ωστόσο ρουσφέτια σε αυτή την χώρα πήραν κατα συντριπτική πλειοψηφία τα κομματόσκυλα είτε της δεξιάς είτε οι πρασινοφρουροί. Οπότε δεν μπορώνα καταλάβω την εμμονή της αριστεράς στην υπεράσπιση των καθαρμάτων (όχι όλοι οι δ.υ. τα κομματόσκυ΄λα πάντα). Είναι άλλο ο δημόσιος τομέας και άλλο ο δημόσιος υπάλληλος. Δυστυχώς τώρα που ξεπουλιούνται όλα θα την πληρώσουν κυρίως οι σωστοί εργαζόμενοι....
    Τέλος , κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα πανεπιστήμια όπου για να πάρεις πτυχίο πρέπει ή να σκυλιάσεις στο διάβασμα ή να γίνεις μέλος της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ για να βρεις διασυνδέσεις με καθηγητές.
    Τσακίστε τα κομματόσκυλα σε κάθε ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 8:00:00 μ.μ.
    Πουλας το κορμι σου ,ειναι απλο.
    Καμμια κυρια ....ξερεις,στην αναγκη και κανας "κυριος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Ο ΓΛΥΦΤΗΣ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Ο ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ Η ΑΡΠΑΚΤΡΑ Ο ΚΟΛΑΚΑΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΑΧΡΙΣΤΟΣ Ο ..... ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚ=ΝΔ=ΛΑΟΣ=ΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έχουν ζαλίσει τ'αρχίδια με τους δημόσιους υπάλληλους. Τους είδαμε και τους άλλους, 80 δις (εισ)φοροδιαφυγή. Δυστυχώς, θέλουμε δε θέλουμε, αυτό το κράτος έμαθε να ζεί από το δημόσιο και γι'αυτό δεν φταίνε μόνο οι δ.υ. Απόδειξη; Μόλις κόπηκαν δώρα των γιορτών, η αγορά βούλιαξε και την πατήσανε πρώτα απ'όλα, αυτοί που βρίζανε τους δ.υ., δηλ. οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμμεσα οι άνεργοι. Οσον αφορά το άρθρο, μια πληρωμένη μαλακία και μισή. Και για να μην έχετε αυταπάτες, διαβάστε το βιογραφικό του συγγραφέα "Τάκη" και δώστε βάση στο βιβλίο που ετοιμάζει για την αμερικανική αγορά (The historical orgins of Greek clientelism. Ετοιμάζεται κι αυτός να μας "στολίσει" όπως ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος. Κλασσική πορεία βρωμερού αμερικανού πράκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο "ΜΕΓΑΣ" ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΩΝ ΓΑΡΓΑΡΕΣ, ΤΖΑΜΠΑ-ΜΑΓΚΑΣ, ΨΕΥΤΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ
    Υ Π Ε Γ Ρ Α Ψ Ε !!!

    Ο Σαμαρούλης, προκειμένου να εκλεγεί πρωθυπουργός και δη αυτοδύναμος (χλωμό το βλέπω...), κάνει το μάγκα-πατριώτη στο εσωτερικό, αλλά στο εξωτερικό σκύβει το κεφάλι και τρώει τη σφαλιάρα.

    Μα δεν έχει καταλάβει, ότι σε αυτήν την κρίση και στην απίθανη περίπτωση που "πιάσει" αυτοδυναμία, θα έχει το πολύ 6 μήνες ζωής η δεξιά κυβέρνησή του???

    Εδώ το ΠΑΣΟΚ, που ήλεγχε (όχι πιά...) όλα τα συνδικάτα και με 10% διαφορά το 2009, έχασε το μπούσουλα...

    Γελοίοι λαϊκιστές της νουδούλας...

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ - ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ...

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΚΟΙ...

    ΠΡΩΤΑ (ΤΟ 1941-44),
    ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!!!!

    ΜΕΤΑ,
    ΓΛΥΦΤΕΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!!!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ, ΣΕ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΝΕΟ-ΔΕΞΙΑ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ...

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΡΟΔΩΤΕΣ, ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΨΕΥΤΟ-"ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ", ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!



    *****************************

    Υ.Γ
    Ειμαι νυχτερινη βαρδια
    (σε νοσοκομειο,αν ενδιαφερεστε).

    τζων

    ***********************************

    Μωρή δεξιά γριά αδερφή, γιατί παραπλανείς τον κόσμο, βρε φασιστο-κωλόγερε???

    Αφού είσαι ένα γερασμένο δεξιό τομάρι, φανατικός φασίστας συνταξιούχος!!!

    Και επειδή πλέον δεν σου "σηκώνεται" και η γριά σου είναι για τα μπάζα, κάθεσαι όλη μέρα στο πρες και κάνεις προπαγάνδα για ποιον???

    Για τον γελοίο Αντωνάκη Σαχλαμαρά!!!! Χι χι χι χι χι χι χι

    Βρε άντε γαμηθείτε, γελοίοι κι αμόρφωτοι δεξιοί "ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΕΣ"!!

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ" ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, στην πλειοψηφία τους, είναι ΚΛΕΦΤΕΣ.
    Οι σπουδαίες κυβερνήσεις μας, παρουσίασαν τους μεγάλους φοροφυγάδες, μέσα στους οποίους είναι... η Πειραϊκή Πατραϊκή, το ΜΙΝΙΟΝ, η ΧΡΩΠΕΙ κλπ. Εταιρείες κλειστές εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια. Και ξέρετε βέβαια ποιοί τις έκλεισαν έτσι;
    Οι ρουφιάνοι πολιτικοί μας με τα τσιράκια τους τους δ.υ.
    Και βέβαια, οι εξαγγελίες περί φοροφυγάδων είναι ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.
    Όλοι όσοι πιάστηκαν είχαν δηλώσει τα χρήματα στην εφορία, αλλά δεν τα είχαν αποδώσει. Δηλαδή η εύκολη δουλειά.
    Γιατί δεν ψάχνουν αυτούς που δεν δηλώνουν τίποτα και έχουν ένα φτωχικό στην Εκάλη, μιά "καλύβα" στην Σαντορίνη, ένα κότερο και ένα Cayenne;
    Μήπως γιατί έχουν πολιτικές πλάτες και είναι "υπεράνω";
    Σας λέω ότι πλέον ΟΛΟΙ οι καταστηματάρχες δεν χτυπάνε, όσο μπορούν, αποδείξεις και καλά κάνουν.
    Το να κλέβεις τον κλέφτη είναι καθήκον.
    Δεν τα βγάζουμε μαζί κύριοι, εσείς οι πολιτικοί με τους δ.υ τα φάγατε μαζί, όπως είπε κι ο Πάγκαλος, εσάς εννοούσε και το ξέρετε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και το αρθρο
    και τα σχολια
    δειχνουν
    οτι η ελλαδα
    δεν φαλιρισε..
    βουλιαξε
    απο τη μαλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρέ μαλάκα 26 Νοε 2011 11:49:00 μ.μ., αφού ομολογείς πρώτα απ'ολα ότι εσύ είσαι κλέφτης. Με το σκεπτικό σου λοιπόν καλά κάνουν και σε κλέβουν, είναι καθήκον τους. Γι'αυτό κόψε καμιά απόδειξη μεγάλε επιχειρματία με ετήσιο εισόδημα 4.999 € ή πήγαινε μετανάστης αλλού για να μεγαλουργήσεις ρε αγράμματε βρωμιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ, 27 Νοε 1:48 π.μ.
    λόγω της δουλειάς μου είμαι υποχρεωμένος να κόβω αποδείξεις, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
    Από πότε όμως επειδή κάποιος έχει τον νόμο στα χέρια του, μπορεί να επιβάλλει 44% κρατήσεις (ΙΚΑ, εφορία κλπ) επί του μικτού μισθού;
    Φόρους εισοδήματος, περαιώσεις, εισφορές κλπ;
    Νόμιμο το κάνουν, είναι όμως και ηθικό;
    Μετανάστης εγώ δεν θα πάω, δεν θα διώξουν τα άγρια τα ήμερα. Εσείς όμως, οι δ.υ. των 500 €, θα ρθείτε κλαίγοντας να σας βάλω να σκάψετε στο χωράφι μου, γιατί θα ψωμολυσάτε.
    Εγώ δεν ορκίστηκα όπως εσείς, που παίρνετε ένα μισθό τον μήνα και άλλους δύο από λαδώματα, επίορκοι.
    Πόσους Έλληνες επενδυτές του εξωτερικού, που έρχονται να φέρουν κεφάλαια και δουλειές, και τους φέρνουν μικροί επαγγελματίες σαν κι εμένα έχετε διώξει;
    Αν είχαν κότσια οι πολιτικοί (λέμε τώρα...) θα έβαζαν πόθεν έσχες στους δ.υ. να πάθουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έμφραγμα και εγκεφαλικό άμεσα.
    Αλλά σας καλύπτουν, γι' αυτό βγαίνετε και μιλάτε.
    Να φοβάσαι η εφεδρεία έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελευθεροι επαγγελματίες ειναι Ελληνες και αδέρφια μας. Αλληλεγγυη σε όλους του Ελληνες. ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!!!
    και τα τσιράκια τους οι πολιτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 9,24
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΗ
    ΤΗ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΟΝ , ΕΠΕΡΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΣΥΜΕΡΑ ΔΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΝΩ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12,04
    ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΟΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @27 Νοε 2011 11:19:00 π.μ. Αυτό που ο λοβοτομημένος εγκέφαλός σου αδυνατεί να αντιληφθεί, είναι ότι εάν ψοφήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, την επόμενη ημέρα θα ψοφήσουν και όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΙΣ 1:48 π.μ., ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ EΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ MEGA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 11:19 π.μ.: Φιλε μου σε συμπονώ βαθύτατα που είσαι υποχρεωμένος να κοβεις αποδείξεις. Αντε να χαθείτε ρα λαμογια που θα μιλήσετε για ηθική και νομιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν τελειώσουν με τους δημόσιους υπάλληλους θα ασχοληθούν με τους υπόλοιπους. Στο τέλος, οι πρώτοι θα παίρνουν το πολύ 300 € το μήνα και οι υπόλοιποι θα κάνουν μερικάματα για 15-20€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο αναρτήσας είναι καλός.
    Καλώς έγραψε.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αναστάση...κάνε στάση. Εσύ μωρή αδερφή τι είσαι; H πορδή του PRESS που τα ξέρει όλα; Σταμάτα να γράφεις αγράμματε του 5,5 και τράβα να παίξεις καμία να ξεθυμάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση