GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικοί vs τραπεζίτες: Ποιος θα είναι ο νικητής;;..

Από το  banksnews.gr Στα άκρα οδηγείται η κόντρα πολιτικών και τραπεζιτών, που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η μετεξέλ...

Από το banksnews.gr
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα πολιτικών και τραπεζιτών, που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η μετεξέλιξη της δημοσιονομικής κρίσης σε πιστωτική έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους αξιωματούχους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να θωρακίσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όμως οι ισχυρότεροι τραπεζίτες του κόσμου αντιδρούν στα σχέδια των πολιτικών για αυστηρότερη εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα και υψηλότερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, καθώς τα ιδρύματα θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση. Ουσιαστικά, δηλαδή, στην αναγκαστική μερική κρατικοποίησή τους. Οι τραπεζίτες απειλούν με… λευκή απεργία. Αν οι πολιτικοί επιβάλουν υπερβολικά αυστηρούς όρους κεφαλαιακής επάρκειας, οι τράπεζες θα...
προτιμήσουν να συρρικνωθούν αντί να κρατικοποιηθούν. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα «παγώσουν» τις χορηγήσεις δανείων, με αποτέλεσμα να εντείνουν την πιστωτική ασφυξία και την ύφεση στην Ευρωζώνη.
Διχάζουν κούρεμα και stress tests 
Όλα δείχνουν πως στην Ε.Ε. θέλουν να αυξήσουν το haircut που προβλέπεται στο σχέδιο για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας (PSI). Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του προς την εκπομπή Berlin Direkt του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ARD, δήλωσε πως μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι αδύνατη χωρίς μια ουσιαστική μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους. Παράλληλα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild θέλει τον πρόεδρο της Deutsche Bank και πρόεδρο της IIF Γιόζεφ Ακερμαν να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για εθελοντικό «κούρεμα» μέχρι 50%. Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε την Κυριακή, πληροφορίες από οικονομικούς και κυβερνητικούς κύκλους -όπως σημειώνει- βάσει των οποίων ο Γιόζεφ Ακερμαν έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν για τη Γερμανία η φθηνότερη λύση από τη συνέχιση των πακέτων διάσωσης, εκτιμά το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών, DIW.
Από την άλλη πλευρά οι ευρωπαίοι, σχεδιάζουν αυστηρότερα stress tests, με σκοπό να προετοιμάσουν τις τράπεζες για να αντέξουν ένα μεγαλύτερο κούρεμα. Όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, η εποπτική αρχή του κλάδου, European Banking Authority, θα δώσει στις τράπεζες έξι έως εννέα μήνες, για να φέρουν το core tier 1 τους τουλάχιστον στο 9%. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν να αντλήσουν νέα κεφάλαια σε μια περίοδο που η ικανότητά τους να κάνουν κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Όσες τράπεζες δεν μπορέσουν να αντλήσουν κεφάλαια από την αγορά, θα αναγκαστούν να ζητήσουν κρατική βοήθεια. Με αντάλλαγμα, βέβαια, τη μερική κρατικοποίησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Aντάρτικο τραπεζών 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Ζόζεφ Άκερμαν, έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του κλάδου απέναντι στα σχέδια αυτά. «Η Deutsche Bank θα κάνει τα πάντα ώστε και πάλι (όπως και το 2008) να μην χρειαστεί κρατικά κεφάλαια», είπε. Πρόσθεσε, βέβαια, ότι αυτό ενδέχεται να σημάνει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της τράπεζας, μέσω της εξόδου από δραστηριότητες που δεν είναι στρατηγικής σημασίας. Και, κυρίως, μέσω της μείωσης των χορηγήσεων.
Επίσης σύσσωμο το γερμανικό τραπεζικό σύστημα ένωσε τις δυνάμεις του για να αντισταθεί στην υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με μία οργισμένη επιστολή προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι πέντε τραπεζικές ενώσεις της χώρας απαιτούν η όποια εκτίμηση για τους κινδύνους στις ευρωπαϊκές τράπεζες να μη βασιστεί στις τρέχουσες αντιλήψεις για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και να μην εφαρμόζει τις ρυθμίσεις της Βασιλείας ΙΙΙ που έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ μόνο μετά το 2019. «Δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της σταθεροποίησης στις αγορές να κατασκευάζεται μια φανταστική αδυναμία στην ευρωπαϊκή τραπεζική βιομηχανία μέσω της τεχνητής αυστηροποίησης των κεφαλαιακών απαιτήσεων», σύμφωνα με την επιστολή.
Οι τραπεζίτες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία προοπτική άντλησης νέων κεφαλαίων από τους επενδυτές, δεδομένου πως οι επενδυτές φοβούνται να δεσμευθούν σε νέες ενέσεις κεφαλαίων, γνωρίζοντας ότι τα χρήματά τους μπορεί απλώς να απορροφηθούν από τις απομειώσεις κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Credit Suisse, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να αντλήσουν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους 220 δισ. ευρώ, προκειμένου να φέρουν το core tier 1 στο 9%. Η Goldman Sachs υπολογίζει τις ανάγκες ακόμα υψηλότερα, στα 298 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά τους οικονομολόγοι και αναλυτές προειδοποιούν πως η στρατηγική «συρρίκνωσης» των τραπεζών είναι πιθανόν να αποδειχθεί αμφιλεγόμενη μεταξύ των πολιτικών και των ρυθμιστών αρχών, αν καταλήξει σε λιγότερο δανεισμό προς τους πελάτες, διακυβεύοντας την ήδη εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης, προειδοποιούν οι αναλυτές.
Στο στόχαστρο των οίκων αξιλόγησης 
Και ενώ η ανακεφαλαιοποίηση έχει οδηγήσει στην κόψη του ξυραφιού τις σχέσεις πολιτικών και τραπεζιτών, οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν τα χτυπήματα στο χρηματοοικονομικό κλάδο. Την Παρασκευή το βράδυ η Standard & Poor΄s προχώρησε στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της BNP Paribas σε "AA-" από"AA." Ο οίκος στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι οικονομικές προοπτικές για την Ευρώπη έχουν επιδεινωθεί, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών οικονομιών στις οποίες οι γαλλικές τράπεζες έχουν σημαντική έκθεση. Τέλος, η S&P προβλέπει μείωση των κερδών λόγω του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν το καμπανάκι της Fitch στις Deutsche Bank, Credit Suisse, BNP Paribas, Societe Generale και Barclays, τις οποίες ο οίκος έθεσε υπό παρακολούθηση για πιθανή. Σημειώνεται ότι η Fitch προχώρησε και στην υποβάθμιση των βρετανικών Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland Group σε "Α" από "ΑΑ-".

28 σχόλια

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ..ΧΟΛΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ-ΜΑΦΙΑ ..ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ..ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ.. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ Η ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ 2000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ..(ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΑΜΑΡΙΣΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Iva Daleva είναι στο Facebook .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ .
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΤΟ Ι.Κ.Α. .
    Προς τους εισαγγελείς , δικαστές , δημοσιογράφους να παρέμβουν και να τους συλλάβουν ,να κατασχεθεί η περιουσία που έκαναν με τους παράνομους μισθούς που παίρνουν από το δημόσιο, να δεσμευτούν οι καταθέσεις τους που είναι και αυτές παράνομα εισοδήματα να καταδικαστούν σε φυλάκιση χωρίς αναστολή για εξαπάτηση εις βάρος του δημοσίου , για παράνομη πορνεία , από την κομπίνα που έστησαν οι Βούλγαροι , Ρουμάνοι αλλά και Αλβανοί που να διορίζονται στο δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΙΚΑ ως μόνιμοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό .
    Παράδειγμα τρανταχτό που ο διοικητής του Ι.Κ.Α κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο , είναι η κομπίνα που έστησαν το περιβόητο Βουλγάρικο δίδυμο ΝΤΑΛΕΒΑ – ΣΙΝΙΚΟΦ,
    Ξέρετε πόσες Ντάλεβες και Σινίκοβοι έχουν διοριστεί μόνιμοι στο δημόσιο χωρίς να είναι Έλληνες .Ακλουθώντας τον δρόμο της ΠΟΡΝΕΙΑΣ και του ΣΕΞ που με το πήδημα και τα σεξουαλικά όργια διορίστηκαν μόνιμοι ιατροί στο Ελληνικό δημόσιο έρε ξευτίλα για την Ελλάδα !!!!!
    ΙΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΣΙΝΙΚΟΒΑ βουλγάρα διορισμένη ψυχίατρος στο ΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟΣ , Πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία και αυτές τις ημέρες πήρε και προαγωγή και μετατέθηκε στο Ι.Κ.Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ .
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ , βούλγαρος ψυχίατρος διορισμένος στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ σύζυγος της πρώτης(ΙΒΑΣ ΝΤΑΛΕΒΑ) και αυτός πριν μερικά χρόνια έμενε στη Βουλγαρία .
    H Iva Daleva είναι στο Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Όπου νάνε τελειώνουν τα ψωμιά σας στο
    δημόσιο .αρκετά έχετε φάει, χρήματα που δεν σας ανήκουν παράνομα και παράνομος πλουτισμός χωρίς φορολογία και αλλά παράνομα έσοδα ……. ετοιμάστε τις βαλίτσες σας για την Βουλγαρία γιατί όταν σας καλέσουν θα είναι αργά ………..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ : ΠΑΡΧΑΡΙΔΟΥ - ΣΙΝΙΚΟΒΑ ΝΤΑΛΕΒΑ ΙΒΑ ΚΑΙ
    ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΣΙΝΙΚΟΦ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΙ .
    Να πάνε στην πατρίδα τους την Βουλγαρία να κάνουν τις μαγκιές τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ …..
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ .
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ( ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ……
    Ούτε καμία πρόνοια, ούτε κανένα φιλόπτωχο ταμείο ,ούτε η ευρωπαϊκή ένωση ούτε κανένας κάλος άνθρωπος τους τα ταΐζει και τους συντηρεί , παρά μόνο ο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .
    Τώρα πλήρωνε τους g.a.p and the mafia .
    << 1.000 κοστίζει στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο ο κάθε ένας μετανάστης – λαθρομετανάστης , η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σταματήσει εδώ και 19 μήνες να μας δίνει χρήματα για την συντήρηση τους , και τα χρήματα αυτά τα δίνει τώρα όλα ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του δηλαδή από το κόψιμο του μισθού της σύνταξης και το κόψιμο των φαρμάκων, στην πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα >>
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΕΛΟΣ .
    Τώρα και στο μέλλον πρέπει να τους συντηρεί ο Έλληνας φορολογούμενος από το υστέρημα του , με μνημόνια με μεσοπρόθεσμα προγράμματα , με τους κεφαλικούς φόρους με το κόψιμο των ακριβών φαρμάκων από τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α και άλλων ταμείων και επακολουθούν πολλά ακόμα σκληρά μέτρα με χαράτσια έκτακτα , που θα μειώσει δραματικά το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου , που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ στην Βουλή , από το ΠΑΣΟΚ στις 29-6-2011 (ακλουθούν σύντομα και αλλά )
    Στον κάθε Έλληνα φορολογούμενο κοστίζει 1.000 (χίλια ευρώ ) τον ΜΗΝΑ , για τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ μετανάστη – λαθρομετανάστη .
    Αναλυτικά : Νοσοκομειακά έξοδα , παροχή πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , συντάξεις (ήδη παίρνουν οι βούλγαροι ,Ρουμάνοι, Αλβανοί ) συντήρηση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών παροχή φαγητού πρωινού , μεσημεριανού , βραδινού από κέτερινγκ , παροχή ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ , τηλεφωνικών καρτών ,κινητά τηλέφωνα , έξοδα που κάνει για αυτούς το λιμενικό και η αστυνομίας , έξοδα δικαστικά – δικαστές-φυλακές – δικηγόρους-μεταφραστές , χρηματοδότηση από την κυβέρνηση στις Μ .Κ . Ο., επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ τον μήνα , απώλειες εσόδων και Φ.Π.Α από το παραεμπόριο , κ.λπ.
    Κάντε μόνοι σας λοιπόν τον λογαριασμό και θα καταλάβετε τι τεράστια ποσά χρειάζονται για να συντηρηθούν όλοι αυτοί που σύμφωνα με υπολογισμούς , διότι μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας , είναι 6.000.000 και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάση σχεδίου και εντολών που έχει πάρει είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες , και φυσικά με δικαίωμα ψήφου που θα τους το δώσει το ΠΑΣΟΚ , και που θα τους συντήρηση και θα τους φροντίζει ώστε να μην τους λείπει τίποτα όπως πάντα . . . . . . . . . .
    Ο Έλληνας φορολογούμενος που ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να του κλέβουν τον μισθό , την σύνταξη , τα εισοδήματα του και αργότερα τις καταθέσεις του , μέσα από τα νομοσχέδια που τα περνάει νύχτα από την Βουλή , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , μαζί με τους βουλευτές του .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ : 6.000.000 , ΜΕΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 300 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΨΙΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκάσε και πλήρωνε το σκατό του μετανάστη γιατί άμα δεν το πληρώσεις το σκατό που τρως , θα σου κατάσχουν το μισθό και την περιουσία σου , και έχεις πολύ σκατό να φας , ακόμα δεν έφαγες τίποτα , λίγο γεύση μόνο πήρες .
    Σκάσε λοιπόν και πλήρωνε ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουραδόμαχίες …………
    Επειδή με το σκατό δεν βάλατε μυαλό , φάτε την κουράδα με το κιλό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έξω από το δημόσιο οι βούλγαροι , οι βουλγάρες , οι ρουμάνοι , οι Ρουμάνες , αλβανοί αλβανίδες και τα άλλα αποβράσματα που μας ήρθαν απ έξω παράνομα τους Έλληνόποίησαν παράνομα και τους διόρισαν παράνομα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έξω από το δημόσιο οι πουτάνες και οι πούστηδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το σκατό του μετανάστη , το κυρίως γεύμα σου .
    Του μετανάστη το σκατό στο πιάτο σου ευωδιαστό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι εσείς που είστε υπέρ των μεταναστών ,
    ξέρουμε πλέον ότι εξυπηρετήστε σεξουαλικά από αυτούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην ψάχνετε φθηνή σεξουαλική ικανοποίηση στους μετανάστες ,
    οτι πλήρωσης παίρνεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν πειράζει που σου κόβουν τον μισθό ,
    Θα πληρώσουν του μετανάστη το σκατό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ
    Πωλούνται αποξηραμένα σκατά μεταναστών ,
    για μαυρόλιγούρηδες σε τιμές έκπληξη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    Να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλοι εσείς που είστε υπέρ των μεταναστών ,
    ξέρουμε πλέον ότι εξυπηρετήστε σεξουαλικά από αυτούς .

    Μιλάς εκ πείρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην ψάχνετε φθηνή σεξουαλική ικανοποίηση στους μετανάστες ,
    οτι πλήρωσης παίρνεις .

    Δοκίμασες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    Να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
    Μετανάστη τον ταΐζουν ,
    το μισθό σου εξαφανίζουν .
    Την κουράδα του θα τρως
    θα σε βλέπει και ο γιατρός .
    Φάε την κουράδα του Αλή
    να σε λένε μπεσαλή .
    Φάτε την κουράδα του Χασάν
    και όλοι σας θα λέτε αμάν – αμάν .
    Φάτε όλοι του μετανάστη το σκατό
    και να πείτε ευχαριστώ .
    Ο κουραδόλάτρης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;
    Τους Βούλγαρους , τους Ρουμάνους , τους Αλβανούς που έχει διορίσει παράνομα το ΠΑΣΟΚ , ως μονίμους :
    Στο δημόσιο , στα νοσοκομεία , στο Ι.Κ.Α και στους δήμους θα τους πιάσει η εφεδρεία η θα την πληρώσουν μόνο τα κορόιδα οι Έλληνες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σήκω Ανδρέα για να δεις το κω λοπαίδι σου
    της… καταστροφής.
    -------------------------------
    Πριν από 30 χρόνια, 18 του Οκτώβρη 1981, η Ελλάδα πανηγύριζε την Αλλαγή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέλυε την… επάρατη Δεξιά και με 48% πανηγύριζε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή σελίδας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

    Πόσες ελπίδες είχε εναποθέσει ο ελληνικός λαός σ’ εκείνους τους πολιτικούς νέας γενιάς, στο Λαλιώτη, τον Ακη, το Σημίτη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Αλευρά, τον Κου λούρη,
    τον Απ. Κακλαμάνη και τόσους άλλους.

    Πόσες απογοητεύσει λίγα χρόνια αργότερα, όταν η σημαία της Αλλαγής έγινε κουρελόπανο και όταν –για να συνδεθούμε με τα σημερινά- το ελληνικό χρέος είχε πολλαπλασιαστεί αφού ο… large Ανδρέας μοίραζε αφειδώς χρήμα.

    Αυτά, όμως είναι ιστορία, στο παρόν τώρα.

    30 χρόνια μετά το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία και… γιορτάζει τα 30χρονα της πρώτης εκείνης νίκης. Πώς τα γιορτάζει;

    Με το γιό του Ανδρέα να έχει διαλύσει τη χώρα και τον κόσμο να φωνάζει «Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής».

    Τριάντα χρόνια μετά έχουμε μια πλήρη αντιστροφή. Τότε ο κόσμος ήλπιζε στον ανατέλλων ήλιο, περίμενε το καλύτερο για τη ζωή του. Κι ακόμη δεν είχε αλλοτριωθεί με τις θεσούλες που μοίραζε αργότερα ο Ανδρέας στο Δημόσιο, ούτε με τα θαλασσοδάνεια και τις επιδοτήσεις.

    Στην εποχή μας ο κόσμος δεν περιμένει το καλύτερο, το χειρότερο περιμένει. Ο γιος του Ανδρέα, σε αντίθεση με τον πατέρα του, προσφέρει στον ελληνικό λαό το απόλυτο πιάτο καταστροφής. Σε δύο ημέρες καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν ένα νόμο ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, έχει και το άρθρο 37. Την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων για τις οποίες κάποιοι έχουν δώσει αίμα. Πόσο περήφανος θα ήταν ο Ανδρέας για το γιο του.

    Τι τραγική ειρωνεία. Ο “Γιωργάκης” έμεινε Γιωργάκης από τότε, από τη δεκαετία του 1980. Και γιορτάζει τα γενέθλια της μεγάλης νίκης του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του, σβήνοντας κεράκια με τη διαπλοκή. Κάνοντας ραντεβού με τους εκδότες ικετεύοντάς να στηρίξουν μια πολιτική που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Φυσικά οι παραπαίοντες επίτροποι του συστήματος δεν θα του πουν όχι. Τους συμφέρει η πολιτική που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα.

    18 Οκτώβρη του 1981: τα Κάρμινα Μπουράνα έσκιζαν τον ουρανό και τα τραγούδια του Λοίζου, του Ανδρεόπουλου, του Μαρκόπουλου έκαναν τον κόσμο να ανατριχιάζει. Εκείνη την ημέρα μπήκαν τα θεμέλια του μεταπολιτευτικού εκτρώματος της Ελλάδας. Μιας χώρας πνιγμένης στα σκάνδαλα, στη διαπλοκή, στα ρουσφέτια, στα πράσινα εργατικά συνδικάτα, στο «Τσοβόλα δώσε τα όλα», στη δημιουργία πολιτικών αστέρων όπως ο Ακης, ο Σημίτης και οι λοιποί.

    18 Οκτώβρη του 2011, οι συνθέτες έχουν απαγορεύσει να παίζονται τα τραγούδια τους στις συνάξεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης, που τη δεκαετία του ’80 δεν θα τον γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας αν δεν ήταν ο Ανδρέας (έκφραση του Κατσιφάρα), είναι πρωθυπουργός μιας χώρας υπό χρεοκοπία. Και δεν έχει ούτε μια στάλα ταλέντου να κληρονομήσει από τον πατέρα του. Δημαγωγός ο Ανδρέας αλλά είχε κότσια. Ο γιος ούτε δημαγωγός είναι, ούτε ρήτορας και δεν έχει και κότσια.

    Τραγική ειρωνεία. Μια χώρα που στήθηκε έτσι όπως στήθηκε από τον Ανδρέα, καταρρέει στα χέρια του γιου. Όχι ότι ήταν μια καλά δομημένη και αξιόλογη χώρα, όχι ότι δεν χρειαζόταν αλλαγές.
    Αλλά, εδώ μιλάμε για τον “Εξολοθρευτή 1″.

    Μελαγχολικά γενέθλια για τον προσωρινό ένοικο του Μαξίμου.

    1981 Carmina Burana
    ~ 2011 Σώσον Κύριε τον λαόν Σου
    ΠΑ/SS/OK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η μετεξέλιξη της δημοσιονομικής κρίσης σε πιστωτική έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους αξιωματούχους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να θωρακίσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όμως οι ισχυρότεροι τραπεζίτες του κόσμου αντιδρούν στα σχέδια των πολιτικών για αυστηρότερη εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα και υψηλότερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα, καθώς τα ιδρύματα θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση.

    ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΝΒΑΝΚ ;
    ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΜΑΓΑΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ OFFSHORE ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ;
    ΟΙ ΤΡΑ[ΕΖΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΣΤΡΑΤΙΕΣ ;
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ;
    ΑΓΩΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ :
    ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ROTSCHILD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 11:06:00 π.μ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ :
    ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ Σ Κ Υ Λ Ι Α ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ROTΗSCHILD!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
    ΤΩΝ "ΟΛΙΓΩΝ"...
    ΤΩΝ "ΑΓΟΡΩΝ"...
    ΤΩΝ "ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"...
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Λαυρεντιάδης τα έκανε λίμπα στη Σύμη με το ελικόπτερό του...

    Eλικόπτερο Αθηναίου μεγαλοεπιχειρηματία αναστάτωσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (15-10-2011) το λιμάνι του Πανορμίτη στη Σύμη!

    Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας το όνομα του οποίου είναι μπλεγμένο σε πρόσφατο Τραπεζικό σκάνδαλο ενώ η γυναίκα του σύμφωνα με πληροφορίες είναι Συμιακιά, πήγε το Σάββατο στον Πανορμίτη... και τα έκανε λίμπα !

    Συγκεκριμένα πήγε αρχικά να προσγειωθεί κοντά στο εστιατόριο με αποτέλεσμα να το... διαλύσει αφού κατά την κάθοδο του ελικοπτέρου με τις ριπές ανέμου τα τραπεζοκαθίσματα βρέθηκαν στην θάλασσα !

    Στην δεύτερη απόπειρα καθόδου και ενώ άρχισε να τον βρίζει ο κόσμος το ελικόπτερο... αναποδογύρισε και βάρκες στο λιμάνι !


    σχόλιο.. Εξετάζεται οι ζημιές να
    ποζημεοωθούν απο την Αντιπροεδρία
    του Υπουργού Οικονομικών κ.κ.Μπένυ Χίλ ή Βενιζέλου στο λαικώτερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΙΣΗΣ ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΕΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ " ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ " KYΡIOY JEFFREY PAPANDREOU ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση