GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ-Σαρκοζί «συμφώνησαν» για την ενίσχυση του EFSF...

Από το tvxs.gr Ένα ολοκληρωμένο πλάνο που θα ενισχύσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά 2 τρις ευρώ συμφωνήθηκε μεταξ...

Από το tvxs.gr

Ένα ολοκληρωμένο πλάνο που θα ενισχύσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά 2 τρις ευρώ συμφωνήθηκε μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το οποίο αναφέρει πως η τελική πράξη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης μπορεί τελικά να παιχτεί στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ αυτήν την Κυριακή. Πάντως ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν...
επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα που αναφέρει ως πηγές της Ευρωπαίους διπλωμάτες γράφει πως το πλάνο αποτελείται από δύο μέρη: Τη μόχλευση του EFSF ώστε να πενταπλασιαστεί η οικονομική του ισχύς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το EFSF θα μπορεί να παράσχει εγγυήσεις στους κατόχους ομολόγων για τις πρώτες απώλειες ενώ η μόχλευση θα αυξήσει την οικονομική του δύναμη από τα 440 στα 2 τρις ευρώ. Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα αυξήσει την κεφαλαιακή τους επάρκεια στο 9% που θα είναι και το όριο για τα επόμενα στρες τεστ της European Banking Authority, με πηγές να αναφέρουν πως αυτό θα κοστίσει περί τα 100 δις ευρώ και όχι 200 δις ευρώ όπως είχε προτείνει η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν το πλάνο την Κυριακή. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου που αποτελούν πάντα ένα μεγάλο βραχνά πρέπει να συζητηθούν την Κυριακή ώστε να υπάρξει κοινή απόφαση.
Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τις εν λόγω πληροφορίες ξεκαθαρίζοντας πως οι διαβουλεύσεις για το μέγεθος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζονται και τα δημοσιεύματα για συμφωνία μόχλευσης του ταμείου στα 2 τρισ. ευρώ είναι «τελείως λάθος».
Όπως αναφέρουν έχει υπάρξει συναίνεση στη ζώνη του ευρώ ότι είναι επιθυμητή κάποια μορφή μόχλευσης του EFSF ώστε να υπάρξει το απαραίτητο δίχτυ ασφαλείας και η πιο πιθανή πρόταση είναι να αναλάβει το EFSF τις πρώτες ζημιές επί των χρεογράφων και μέχρι το 20%.
Με δηλώσεις του σε διεθνή πρακτορεία Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία μέχρι την Παρασκευή όταν και θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

3 σχόλια

  1. ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

    δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του οποίου ηγούνται οι Ευάγγ. Βενιζέλος και Παντελης Οικονόμου εμφανίζονται να οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, τα οποία έλαβαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για δήθεν συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα ως καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν.

    τα δύο πρόσωπα είναι πολύ σημαντικά και κατέχουν θέσεις κλειδιά: Ο ένας είναι ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αυτός που συχνά δίπλα στον πρωθυπουργό συμμετέχει στις συναντήσεις με όλους τους μεγάλους της Ευρώπης. Και ο δεύτερος είναι ο Διομήδης Σπινέλης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μη σκας 10:04
    θα το ερευνησει το θεμα ο κουλογλου,το μεγκα,το σκαι....
    τα καμαρια της αδεσμευτης,ακομματιστης δημοσιογραφιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΨΟΦΗΣΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση