GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυοσφαίρια στα ούρα...

Γράφει η Dr.Αναστασία Μοσχοβάκη ( Ιατρός Ειδική Παθολόγος ) Ο νεφρός είναι απαραίτητος στον ανθρώπινο οργανισμό για την απομάκρυνση των ά...

Γράφει η Dr.Αναστασία Μοσχοβάκη
(Ιατρός Ειδική Παθολόγος)

Ο νεφρός είναι απαραίτητος στον ανθρώπινο οργανισμό για την απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών του μεταβολισμού, όπως της ουρίας, της κρεατινίνης και των όξινων προϊόντων. Η απαλλαγή του σώματος από τις άχρηστες ουσίες γίνεται με την παραγωγή του ούρου, στο οποίο ευρίσκονται διαλυμένες άχρηστες ουσίες του μεταβολισμού.
Το ούρο αποτελεί εκτός από ένα δείκτη καλής νεφρικής λειτουργίας και ένα σημαντικό δείκτη της μεταβολικής κατάστασης του οργανισμού. Αυτό είχε γίνει αντιληπτό από την αρχαιότητα: Στην εποχή του Ιπποκράτη, η μορφή, η συχνότητα, η όψη και η οσμή των ούρων ήταν βασικές παράμετροι στην αξιολόγηση των...
ασθενών. Σήμερα με την γενική ανάλυση ούρων, χαρτογραφούμε αδρά τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι η γενική ούρων όταν γίνεται σωστά και αξιολογείται από τον πεπειραμένο με κλινική εμπειρία παθολόγο, έχει αποκληθεί η βιοψία του φτωχού.
Τα φυσιολογικά ούρα δεν έχουν πυοσφαίρια. Η ύπαρξη πυοσφαιρίων στα ούρα, υποδηλώνει φλεγμονή και συσσώρευση λευκών αιμοσφαιρίων. Στην καθημερινή κλινική πράξη, η ύπαρξη πυοσφαιρίων συχνά συνοδεύεται από ασυνήθιστη θολερότητα στα ούρα, παρουσία βλέννας ή δυσάρεστης οσμής που πανικοβάλλουν τους ασθενείς και τους οδηγούν στον έμπειρο παθολόγο. Τα αίτια που προκαλούν πυουρία διακρίνονται σε:
Λοιμώδη αίτια (π.χ. κυστίτιδα από το μικρόβιο Escherichia coli)
Νοσήματα νεφρού (π.χ. διάμεση νεφρίτιδα)
Συστηματικά νοσήματα (π.χ. συστηματικός ερυθηματώδης λύκος).
Τα συχνότερα αίτια που προκαλούν μεμονωμένη πυουρία είναι τα μικρόβια. Η επαρκής λήψη υγρών είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις αυτές. Η διενέργεια γενικών και ειδικών καλλιεργειών στα ούρα είναι απαραίτητη σε αρκετές περιπτώσεις.
Τα ευρήματα από τη σωστή ιατρική εξέταση του ασθενούς έχουν κομβικό ρόλο στην εξατομικευμένη αξιολόγηση.

5 σχόλια

  1. Πασοκ

    ΟΧΙ δεν θα παραιτηθει ο Γιωργος ειπε ο δρ Κουτσουκος στους εντιμους πρασινοφρουρους στην Μηλιωνη!

    Σχετικα τα πηγε καλα αφου δηλωσε οτι η Ελλαδα δεν φταιει για την κριση

    Κατω η νεοφασιστρια Μερκελ που κτεστρεψε την Ευρωπη!
    1300 δις χρωσταει η Γερμανια στην Ελλαδα.


    Κουρεμα ως 40% με εξαιρεση ταμειων δεν ειναι τοσο καταστροφικο!

    Οι πρασινοφρουροι να στελεχωσουν το κρατος

    Εξω τα λαμογια οι γκευ και οι πορνες απο το ΠΑΣΟΚ.
    ΘΑ βελτιωθει το κλιμα

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σαι καλά κυρά για την ενδιαφέρουσα πληροφόρηση!
    Πάνω απ΄όλα η υγεία!

    Πέρα όμως απ΄αυτό, δεν είναι μόνο που τώρα με την κατάρρευση του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος θα πρέπει κανείς να δώσει βάση στην πρόληψη! είναι όμως και επιτακτικό για την υγεία των λειτουργικών οργάνων του σώματος τα οποία θα πρέπει να διατηρήσουν την αξία εμπορευσιμότητας τους για την κερδοφορία των υποθηκοφυλάκων τους, διαφορετικά θα πέσει έξω και ο προϋπολογισμός του νόμου του Καστανίδη, καμιά φορά ο νεκρός έχει περισσότερη αξία από τον εν ζωή δούλο του αφέντη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρώτο σχόλια


    πολύ ούρα ρε παιδί μου
    καταπράσινα
    την βγ΄ζει δεν την βγάζει ο ηλίθιος
    ο κουτούτσικος

    πάει και αυτή η Μουαμάρα παστοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαντασου τα ουρα του μπουχεσα , πυοσφαιριδια σκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειπε ο δρ Κουτσουκος στους εντιμους πρασινοφρουρους στην Μηλιωνη!

    Η μάνα του τον ξέρει αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση