GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 7 τρισ. το χρέος της Γερμανίας(;)...

Στο τριπλάσιο υπολογίζει   το γερμανικό χρέος ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Μπερντ Ράφελχουσεν, υποστηρίζοντας πω...

Στο τριπλάσιο υπολογίζει  το γερμανικό χρέος ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ Μπερντ Ράφελχουσεν, υποστηρίζοντας πως στα δύο τρισ. ευρώ πρέπει να προστεθούν και άλλα 5 τρισ. ευρώ που αφορούν τις μελλοντικές υποχρεώσεις των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων.
Όπως αναφέρει η Handlesblatt, ο Ράφελχουσεν στην ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας υπολογίζει ότι...
 το συνολικό χρέος είναι υπερτριπλάσιο από το «επίσημο» χρέος της χώρας, συνυπολογίζοντας και το «συγκαλυμμένο» χρέος των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.
Το χρέος προκύπτει από την υπόθεση που κάνει ο ίδιος για τη μελλοντική εξέλιξη των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδοτικών ταμείων και τα κενά χρηματοδότησης που θα παρουσιάσουν εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης.
Η μεθοδολογία αυτή θεωρείται αμφιλεγόμενη μεταξύ των οικονομολόγων, και γενικά δεν ακολουθείται για τον υπολογισμό του δημόσιου χρέους.

4 σχόλια

  1. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ:
    Ο Bloomberg είπε ότι οι Γερμανοί κρύβουν 5 τρις χρέος
    και τα π ρ ό β α τ α έκαναν μπεεε
    μπεεεεεε... -----------------------------------
    Άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η μαλακ@@ είναι ανίκητη! Χθες το πρωί το Bloomberg έγραψε μέσα σε 2 γραμμές και 54 λέξεις μια είδηση που όπως την παρουσιάζουν οι βλάκες έπρεπε να φέρει τα πάνω κάτω και να ταρακουνήσει την Ευρώπη: Η Γερμανία έχει εκτός από τα 2 τρις, άλλα 5 τρις κρυφό χρέος!! Πήρε τον τίτλο ο Ελληναράς και τον έκανε σλόγκαν μέσ' στην ημιμάθειά του την αγραμματοσύνη του και την γενική αφασία που τον έχει ρίξει το MEGA. Ας δούμε καταρχάς τι γράφει ο Bloomberg και πως κοροϊδεύει τα πρόβατα:

    Κατ' αρχάς να πούμε ότι η ιστορία είναι παλιά και και το άρθρο γράφτηκε στη Handelsblatt στις 2 Σεπτεμβρίου, γι αυτό και ο παμπόνηρος Εβραίος δεν βάζει λινκ προς τη γερμανική εφημερίδα. Τόσο φρέσκα νέα πουλάει στα πρόβατα ο εβραίος... 20 ημερών ειδήσεις. Και η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο ηλίθιος πάει και γράφει "όπως έγραψε χθες η Handelsblatt" και ανάθεμά κι αν ξέρει τι σημαίνει Handelsblatt!!!

    Ενώ λοιπόν στον τίτλο ο εβραίος δήμαρχος της Ν. Υόρκης με τα 18 δις περιουσία, λέει στα πρόβατα ότι η Γερμανία έχει κρυφό χρέος άλλα 5 τρις (Germany Has 5 Trillion Euros of Hidden Debt), σε μια απ' τις 50 λέξεις της είδησης μιλάει για liabilities 5 τρις... και όχι για debt 5 τρις.

    Το ελληνικό καραγκούνικο πρόβατο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα μεταφράζει: "υποχρεώσεις" και συμπεραίνει ότι μιλάει για χρέος, χωρίς να ξέρει τη διαφορά "υποχρέωσης" που αναφέρεται στο μέλλον και της αντίθετης λέξης "απαίτησης" που αναφέρεται σε χρέος και στο παρελθόν. Στα οικονομικά το liabilities σημαίνει:

    obligation of an entity arising from past transactions or events, the settlement of which may result in the transfer or use of assets, provision of services or other yielding of economic benefits in the future

    δηλ. την υποχρέωση που προκύπτει από παρελθόντες μεταβιβάσεις ή γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν μελλοντικά (ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ξαναλέω) σε μεταφορά χρημάτων, προμήθεια ή άλλου οικονομικού οφέλους

    Άρα τα 5 τρις liabilities της Γερμανίας είναι μελλοντικές υποχρεώσεις και όχι παρελθόντες "υποχρεώσεις" όπως μεταφράζει κάποιος ξερόλας

    Εξάλλου η Handelsblatt, που επικαλείται ο Bloomberg, λέει ακριβώς ότι πρόκειται για υποχρεώσεις που θα προκύψουν στο μέλλον λόγω γήρανσης του πληθυσμού που θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση των συνταξιούχων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της μείωσης των εργαζομένων και των εισφορών... όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αυξημένη επιχορήγηση του γερμανικού κράτους προς τα Ταμεία τις επόμενες δεκαετίες και ενδεχομένως σε αυξηση του δημοσίου χρέους... Όλα αυτά όμως θα γίνουν τις επόμενες δεκαετίες λόγω υποχρεώσεων (liabilities) που έχει αναλάβει το γερμανικό κράτος απέναντι στα ταμεία.

    Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά και το in.gr σε άρθρο του που αναδημοσιεύσαμε χθες.

    Παρόλα αυτά είπαμε η μαλακ@@ είναι ανίκητη και μαζί με το "ο Ρουσόπουλος έβγαλε λεφτά απ' το Βατοπαίδι" το πρόβατο θα λέει και "η Γερμανία κρύβει 5 τρις χρέος"...

    του το είπε άλλωστε ο Εβραίος ο Bloomberg που έχει το πρακτορείο για να κάνει παιχνίδια με τις μετοχές και τα CDS... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα πρόβατα.

    ΥΓ1 Όσοι ξέρουν γερμανικά μπορούν να διασταυρώσουν τα παραπάνω με το απόσπασμα του προ 20ημέρου άρθρου της Handelsblatt, όσοι δεν ξέρουν θα πρέπει να αρκεστούν με τη δυσνόητη μετάφραση της Google:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Die „Tragfähigkeitslücke“ soll langfristige Risiken für die Staatskassen in Folge der demografischen Entwicklung aufzeigen - also aus der zunehmenden Alterung der Gesellschaft, steigenden Gesundheits-, Pflege- und Rentenkosten bei gleichzeitig sinkender Zahl der Einwohner und Beitragszahler.

    Die „Tragfähigkeitslücke“ geht über die „sichtbare“ staatliche Verschuldung - aktuell rund zwei Billionen Euro - hinaus. Denn sie umfasst auch „unsichtbare“ Schulden aus allen staatlichen Leistungsversprechen für die Zukunft - etwa Kosten der gesetzlichen Rentenversicherung oder Pensionsansprüche der Beamten.

    Der Freiburger Ökonom Bernd Raffelhüschen ermittelt regelmäßig, wie groß die unsichtbare, „implizite“ Staatsschuld zusammen mit der sichtbaren, „expliziten“ Staatsschuld ist. Diese „Nachhaltigkeitslücke“ ist nach aktuellen Berechnungen zusammen mit der Stiftung Marktwirtschaft auf 7,4 Billionen Euro geklettert.

    Πάρτε λοιπόν και την μετάφραση της Google όπου φαίνεται ότι τα 5 τρις του καθηγητή αφορούν το μέλλον

    Το «κενό διατηρησιμότητας" είναι η παροχή μακροπρόθεσμων κινδύνων για τα κρατικά ταμεία, ως αποτέλεσμα των δημογραφικών τάσεων - που συνοδεύουν τη γήρανση της κοινωνίας των πολιτών, την αύξηση της υγείας, της πρόνοιας και συντάξεων το κόστος, ενώ μειώνεται ο αριθμός των κατοίκων και ασφαλισμένων.

    "Το «κενό διατηρησιμότητας" πηγαίνει πέρα από το "ορατό" δημόσιο χρέος - επί του παρόντος περίπου δύο δισ. ευρώ - επίσης. Επειδή είναι "κρυμμένα" από όλα το δημόσιο χρέος αποτελείται από μια πρόταση αξίας για το μέλλον - όπως οι δαπάνες των δημόσιων συντάξεων και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.

    Ο Φράιμπουργκ οικονομολόγος Bernd Raffelhüschen τακτικά καθοριστεί πόσο το αόρατο, "σιωπηρή" χρέος μαζί με το ορατό, "ρητά" εθνικό χρέος. Αυτό το «κενό διατηρησιμότητας" έχει ανέβει με τους τρέχοντες υπολογισμούς, μαζί με την οικονομία της αγοράς του Ιδρύματος να € 7400000000000."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SOS———-SOS———-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ———–SOS————-SOS———
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ

    ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 142 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ <> ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ KAI ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω ειναι η λυση:



    http://deltio11.blogspot.com/2011/09/blog-post_4001.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση