GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ...

Από τον  ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΚΑΡΑΒΙΑ http://www.ithacanews.gr/ Έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του ΟΔΥΣΣΕΑ στην Ι...

Από τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΚΑΡΑΒΙΑ
Έγιναν χθες τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του ΟΔΥΣΣΕΑ στην Ιθάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Σμαράγδα Σαρδελή, ο τέως Δήμαρχος Ιθάκης Γιώργος Βασιλόπουλος, ο τέως Έπαρχος Ιθάκης Αθανάσιος Λιβιτσάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης Σπύρος Αρσένης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Βαλέττας, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μαρμάρης ενώ η γλύπτρια Κορίνα Κασσιανού αρκετά συγκινημένη και με πολύ τρακ αντί ομιλίας ζήτησε να...
 γίνουν τα αποκαλυπτήρια αφού με τον μακρύ κατάλογο των ομιλητών είχε πια βραδιάσει. Πάντως τις αξίζουν συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά παρ όλο το νεαρό της ηλικίας της - φοιτήτρια της ΑΣΚΤ. Να σημειώσουμε την απουσία του Δημάρχου Ιθάκης, η οποία σχολιάστηκε δυσμενώς.
Η όλη τελετή ξεκίνησε στις 7.30. Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο μπαστούνι του Λιμεναρχείου και για το λόγο αυτό απομακρύνθηκαν όλα τα κότερα, και απαγορεύτηκε η πρόσδεση σκαφών, αλλά και η στάθμευση αυτοκινήτων στο σημείο αυτό. Ο χώρος γύρω από το άγαλμα θα μπορούσε να ήταν όπως θα έπρεπε, εάν ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός δεν ακύρωνε αυθαίρετα με το ξεκίνημα της θητείας του τη χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου ύψους 45.000€ για την ανάπλαση του χώρου, με αφορμή εκεί της τοποθέτησης του αγάλματος του ΟΔΥΣΣΕΑ που είχε ζητηθεί και είχε εγκριθεί από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Φυσικά υπάρχουν και διαμαρτυρίες καταστηματαρχών εστιατορίων ότι η απαγόρευση της πρόσδεσης στη προβλήτα του Λιμεναρχείου τους αφαιρεί πελάτες και έτσι τους δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα. Στο τέλος ρίχτηκαν πυροτεχνήματα, ενώ τα παραπλέοντα σκάφη σφύριζαν. Σε όσους παραβρέθηκαν δόθηκε ένα δίπτυχο φυλλάδιο στα ελληνικά και αγγλικά, το οποίο αναφερόταν σ' ένα μικρό ιστορικό της πορείας κατασκευής του αγάλματος. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:
«Στις 17 Ιανουαρίου του 2009 στην αίθουσα του Δημαρχείου και αφού προηγήθηκε πάνδημη λαϊκή συνέλευση, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού μας η τότε Δημοτική αρχή, το Επαρχείο Ιθάκης, ο σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης, αλλά και μεγάλος αριθμός πολιτών και σε κλίμα ομόνοιας, καλής πίστης και αποφασιστικότητας αποφάσισαν ομόφωνα την δημιουργία ενός άτυπου φορέα που θα είχε αποκλειστικό θέμα την διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανάδειξη του κατάλληλου καλλιτέχνη για τη φιλοτέχνηση του αγάλματος του Οδυσσέα, βασιλιά της Ιθάκης και πρωταγωνιστή του διασημότερου έπους του παγκόσμιου πολιτισμού.
Από τότε και μέσα σε δυόμιση χρόνια ο φορέας αυτός με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ιθάκης, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιθάκης, του Επαρχείου Ιθάκης και του Συλλόγου Φιλομήρων Ιθάκης έκανε το διαγωνισμό και επέλεξε την συμπατριώτισσά μας κυρία Κορίνα Κασσιανού ως καλλιτέχνη. Προχώρησε στην φιλοτέχνηση και υλοποίηση του έργου και σήμερα με μεγάλη χαρά το παραδίδει στον λαό της Ιθάκης και στους επισκέπτες της.
Αυτοδιαλυόμενος σήμερα, ο ενιαίος αυτός φορέας χαιρετίζοντας την τελετή θα επιθυμούσε το λαμπρό αποτέλεσμα που προέκυψε να λειτουργήσει σαν αέναος γνώμονας των αποτελεσμάτων που μπορεί να επιφέρει η ανιδιοτελής και ειλικρινής συνεργασία των υγειών δυνάμεων του νησιού μας. Κλείνοντας θα ήταν άδικο να μην τονιστεί πως όλα τα παραπάνω θα ήταν αδύνατα χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και άοκνη προσπάθεια του Δημάρχου Κεφαλληνίας και τότε βουλευτή του Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Αλέξανδρου Παρίση».
(Οι φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος είναι του Μάκη Ράπτη-Μάκαρου).

2 σχόλια

  1. american city home loans exxon mobil consumer credit card. usda home loans and grants, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/]personal loans fast online[/url]. free yearly credit score online money loans.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιον αποριας επρεπε να περασουν τοσα χρονια για να βαλουν ενα αγαλμα του Οδυσσεα στην Ιθακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση