GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Δημήτρης Λάκκας-Μπάκας, γιος μετανάστη‏...

Πώς ένας Χιώτης έγινε πρό εδρος  του Παναμά! Η πιο παράξενη συνέντευξη που δόθηκε ποτέ ήταν αυτή από τον συμπατρ...

Πώς ένας Χιώτης έγινε πρόεδρος 
του Παναμά!

Η πιο παράξενη συνέντευξη που δόθηκε ποτέ ήταν αυτή από τον συμπατριώτη μας πρόεδρο του Παναμά Δημήτρη Λάκκας-Μπάκας, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, στη σουίτα του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Δώστε λίγη προσοχή:
Η ολιγοήμερη επίσκεψη του προέδρου του Παναμά στην Ελλάδα πέρασε σχεδόν αθόρυβα και όπως μου είπε ο ίδιος «μια και με ανακάλυψες πατριώτη θα σου πω δυο λόγια, αλλά δεν θέλω να μπει συνέντευξη». Τελικά δεν δημοσιεύτηκε, αλλά αργότερα είχα γράψει στην Απογευματινή για την απίθανη αυτή συνομιλία μας, στην οποία ο λαλίστατος πρόεδρος και τι δεν μου ΄χε πει κομπάζοντας, ότι: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ίσως να ήταν Έλληνας και ότι οι καλύτεροι αναβάτες των ιπποδρομιών στην Αμερική είναι Παναμέζοι, με καλύτερο τον Εμανουέλ Ικάζα που είχε μάνα Ελληνίδα... Το ξέρω, του είπα, ώστε παίζεις άλογα ενθουσιάστηκε και άρχισε να μου διηγείται πως έγινε ξαφνικά πρόεδρος του Παναμά...
Λες και τον ακούω τώρα:
Όταν έγινε το 1969 πραξικόπημα στο Παναμά και οι επικεφαλής που...
 ήταν φίλοι μου -ένας στρατηγός, ένας ναύαρχος και ένας πτέραρχος- κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο, με κάλεσαν κατεπειγόντως και μου ζήτησαν το εξής: Να επιλέξω έναν από αυτούς για πρόεδρο και να τον ορκίσει ο πριμάτος, που περίμενε στο σαλόνι... Βγαίνω από το γραφείο και ο δεσπότης μου λέει: Για να μη σφαχτούνε μεταξύ τους, θα κάνω εσένα πρόεδρο! Με ορκίζει βιαστικά και ξαφνικά γίνομαι νούμερο ένα του Παναμά , ποιός; εγώ ο γιός του μετανάστη Βασίλη Μπάκκα που όταν έφυγε από τη Χίο δεν είχε βρακί να φορέσει! Τότε είναι που πίστεψα, ότι ένας Έλληνας -από τη Κεφαλονιά αυτός- είχε γίνει φύλαρχος στη ζούγκλα!
Για να ξαλεγράρετε, όσοι δεν μπορέσατε να πάτε διακοπές, προχωράτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ...

3 σχόλια

  1. EDW EGINE PRWTHYPOYRGOS O GIWRGAKHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ...ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ! ΣΕ ΤΖΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ?ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ...ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ! ΣΕ ΤΖΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ?ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση