GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κολ: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αλλά πρέπει να τη στηρίξουμε...

Από το tvxs.gr Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό εξωτερικής πολιτικής Internat...

Από το tvxs.gr

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό εξωτερικής πολιτικής Internationale Politik ότι αν ήταν εκείνος καγκελάριος κατά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δεν θα είχε συναινέσει σε αυτήν. «Έγιναν λάθη με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι «πλέον, αν δεν θέλουμε τη διάσπαση της Ευρώπης, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη στήριξη της Ελλάδας». Προσέθεσε, πάντως, ότι...
υπό τη δική του ηγεσία, δεν θα είχε επιτρέψει επίσης στη Γερμανία να παραβεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Κολ, η διάσωση υπερχρεωμένων κρατών-μελών, όπως η Ελλάδα, είναι κρίσιμη για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως εκτίμησε, η Ευρώπη χρειάζεται στιβαρή δράση και ένα πακέτο διορατικών, έξυπνα ισορροπημένων και μη ιδεολογικών μέτρων ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα του ευρώ.
Ο πρώην καγκελάριος κατηγόρησε την τρέχουσα εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, εκτιμώντας ότι προκαλεί ερωτήματα στους φίλους και εταίρους μας. Ιδιαίτερα επικριτικός είναι για την έλλειψη ηγεσίας της χώρας κατά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
«Με κάνει να αναρωτιέμαι πού βρίσκεται η Γερμανία σήμερα και πού θέλει να πάει. Οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας στο εξωτερικό είναι φυσικό να κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις», δήλωσε. Μάλιστα, χαρακτήρισε την πολιτική της Γερμανίας αναξιόπιστη, τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν έχει υπάρξει αξιόπιστη δύναμη για πολλά χρόνια ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον 81χρονο πολιτικό, «αν δεν έχεις πυξίδα, δεν γνωρίζεις τι αντιπροσωπεύεις και πού πηγαίνεις και άρα δεν έχεις τη βούληση να ηγηθείς, τότε έχεις εγκαταλείψει τη συνέχεια της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής απλώς και μόνον διότι δεν καταλαβαίνεις από τέτοια πράγματα».
Πρόκειται, βέβαια, για μία σαφή αιχμή προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Εξωτερικών Γκουίντο Βέστερβελε. Ο πρώην καγκελάριος στηλίτευσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν επισκέφθηκε τη Γερμανία, αλλά πολλές χώρες τριγύρω της.

6 σχόλια

  1. Τα πε όλα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Σρέντερ και στον Σημίτη
    τα είπε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτό την έκανε ο Σημίτης με ελαφρά πηδηματάκια αφού μας φόρτωσε πρώτα τον Τζέφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λάθη πληρώνονται.
    Τι μαλακίες κανετε τότε αφου θα πάθετε και σεις ζημιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήν τον παρεξηγείτε τον Σημίτη κατα βάθος δέν είναι κακός, άν ήξερε τί γενοκτονία σε βάρος της χώρας του θα έκανε όταν την έβαλε έτσι στο ευρώ πιστεύω οτι δέν θα το έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μΑΓΚΑ κΟΛ ΠΕς ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥ ΣΟΥ ΤΗΝ μΕΡΚΕΛ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝεΛΛΑΔΑ ΤΟ 1,3 ΤΡΙς ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΤΑ 757 ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ζΑΚ νΤΕΛΠΛΑ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟς σΑΡΚΟΖΙ''ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΜΗΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση