Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

21 Αυγούστου 2011

Ο υποψήφιος βουλευτής του 'ροκοκό' Δημήτρης Πτωχός...

Από τον Πάνο Παπαδόπουλο

Θα μου πείτε τι μας νοιάζει τώρα που ένας Πτωχός παντρεύτηκε με Λουδοβίκειες χλιδές στο Φαραωνικό Costa Navarino, παρουσία του 'ηγεμόνα' της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, και που στον γάμο αυτό σημειώθηκαν συμβάντα, που τηρουμένων των αναλογιών της κρίσης παραπέμπουν στην ιστορία της Μαρίας Αντουανέτας;
Και όμως μας ενδιαφέρει, μια που και...
 ο Αντώνης Σαμαράς, εκ της θέσεως του, δεν νοείται να έχει προσωπική ζωή που θα κρύβεται από την δημόσια κρίση, ούτε όμως και ένας Πτωχός πλην όμως διεκδικητής της τοπικής βουλευτικής εξουσίας έχει δικαίωμα να χλευάζει, με την δημόσια πλέον Λουδοβίκεια συμπεριφορά του, τους συμπολίτες του Μεσσήνιους των οποίων τα συμφέροντα θα κληθεί να υπερασπίζει, εφόσον το χρίσμα που έλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά ευοδώσει την βουλευτική έδρα της Μεσσηνίας στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.
Εν μέσω λοιπόν βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού που θα οδηγήσει στον χειρότερο χειμώνα μεταπολεμικά, ένας γάμος, του επόμενου υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας με την ΝΔ του κ. Δημήτρη Πτωχού, κοστίζει τόσο όσο μερικές οικογένειες ανέργων θα χρειαζόντουσαν για να περάσουν δύο χρόνια διαβίωσης. Την μεγαλοπρέπεια δε αυτού του γάμου, σφραγίζουν σημειολογικά η παρουσία του προέδρου της ΝΔ και του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο φαραωνικού τύπου ξενοδοχείο του μεγαλύτερου οικονομικού παράγοντα της Πελοποννήσου στο Costa Navarino.
Επειδή λοιπόν η πολιτική πάνω από όλα είναι συμβολισμός και επειδή το επιτελείο του κου Σαμαρά επένδυσε σε αυτό το πανηγυράκι για να κοινοποιήσει μέσω της κουτσομπολίστικης μεθόδου την ανάληψη του χρίσματος του υποψηφίου στον κο Πτωχό, δεν μπορεί να ξεφύγει τη προσοχής του κοινού πολίτη ότι η χλίδα που οδήγησε τον επόμενο υποψήφιο της ΝΔ μαζί με την σύζυγο του στην πισίνα με τα ρούχα τους, αγκαλιά με μπουκάλια ακριβής σαμπάνιας που έρεαν, δεν συνάδει με την καθημερινότητα των πολιτών εκεί κοντά στο λιμάνι της Καλαμάτας, στα γραφεία του ΟΑΕΔ που αναζητούν εργασία χιλιάδες συμπολίτες μας, αυριανοί υποψήφιοι ψηφοφόροι του κου Πτωχού.
Εκτός βέβαια εάν με τον συμβολισμό της επίδειξης πλούτου, που πρέπει να διερευνηθεί πλέον η πηγή προέλευσης της για ένα δημόσιο πρόσωπο, στοχεύουν οι επιτελείς της ΝΔ σε μια αστική ελίτ της Μεσσηνίας που ελέγχει τον όγκο των κρίσιμων ψήφων που θα οδηγήσουν τον νέο 'Μπλούη' της περιοχής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και αν αυτό πράγματι συμβαίνει τότε το δουκάτο της περιφερειακής αυτής ενότητας θα πρέπει ο κος Σαμαράς να το χρίσει και ως τόπο διαμονής της αυλής του, η οποία και δεν πρόκειται εν μέσω κρίσης να σηκώσει τα μάρμαρα από τα πεζοδρόμια για να διώξει από τις εκεί Βερσαλλίες του νέους απόγονους της Μαρίας Αντουανέτας.
'Φίλος του χειρότερου είναι το χείριστο', λένε παραφράζοντας την ρήση του γέρου Καραμανλή που ενέπνευσε τον κο Σαμαρά αντίστροφα με το 'εχθρός του καλού είναι το καλύτερο'. Και τα δύο όμως αποφθέγματα δεν είναι αρκετά εύρωστα να περιγράψουν τα καπρίτσια της παρακμάζουσας ελίτ της Πελοποννήσου που καθημερινά οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι είναι γυμνή απέναντι στην κρίσιμη πραγματικότητα που απαιτεί θυσίες, ιδέες και οράματα που θα οδηγήσουν τον τόπο μακριά από χαοτικές περιόδους τρομοκρατίας που ακολουθούν κάθε κρίση.
Οι εικόνες και μόνο του πανηγυριού του Costa Navarino μας προκαλούν τέτοια ανασφάλεια για την ποιότητα του διακυβέυματος για το οποίο θα πρέπει να επιλεγεί ο κος Πτωχός ως ο επόμενος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας στη Βουλή, που μόνο οι έγκλειστοι στις σύγχρονες Βερσαλλίες δεν έχουν αντιληφθεί.
Αναπαραγωγή από το Best TV Μεσσηνίας
Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011 13:12
Την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους έζησαν εχθές με τον Γάμο τους ο Δημήτρης Πτωχός και η Σταυρούλα Φωτεινάκη παρουσία του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά και πολλών καλεσμένων. Η τελετή διεξήχθη στο μικρό εκκλησάκι του Costa Navarino από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομο με τους Νεόνυμφους να εκπέμπουν Ευτυχία αλλά και συγκίνηση ιδιαίτερα στα μάτια των γoνιών τους που τόσο αυτοί αλλά και ο κόσμος αναπολούσε τον αείμνηστο πατέρα του Δημήτρη, Παύλο Πτωχό.
Οι επώνυμοι καλεσμένοι πολλοί αλλά λίγοι από τον πολιτικό χώρο καθώς τα παιδιά θέλησαν να μείνουν στους ανθρώπους που τους θεωρούν πολύ δίπλα τους και όχι για μια επίδειξη μεγάλων επιχειρηματιών και πολιτικών που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν με τις γνωριμίες τους. Aλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς που είχε φθάσει από τους πρώτους στην Εκκλησία και περίμενε με ευλάβεια όλη την τελετή παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δείχνει πολλά για την αδυναμία του στον Δημήτρη και στην Σταυρούλα καθώς επίσης για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά για να αλλάξει το κόμμα και μετά την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ έφτασε μόνο για τον γάμο μόνος του καθώς η σύζυγος του Γεωργία ήταν σε άλλη κοινωνική υποχρέωση στην Κρήτη και αναχώρησε γύρω στις 1 με προορισμό το Ναύπλιο όπου θα ξεκουραστεί και θα επιστρέψει αργά στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι χαρακτηριστικές της Βραδιάς με αποκορύφωμα το Μπάνιο που τους έκαναν οι φίλοι τους στο τέλος σε μια από τις πισίνες του ξενοδοχείου
Παιδιά να Ζήσετε και πάντα ευτυχίες!!!!!
Δημοσίευση σχολίου