GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tι προτείνουν στη Μέρκελ οι 5 “σοφοί” Γερμανοί οικονομολόγοι για την Ελλάδα...

Από το  economikos.wordpress.com Έκκληση για σχέδιο Β απευθύνουν οι 5 σοφοί της Μέρκελ. Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στη γερμανικ...

Έκκληση για σχέδιο Β απευθύνουν οι 5 σοφοί της Μέρκελ.
Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι πέντε οικονομολόγοι προτείνουν την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με χρεόγραφα του Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και απομείωση της αξίας τους κατά 50%, ώστε να μειωθεί το βάρος του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως...
κάτι τέτοιο θα μείωνε το ελληνικό δημόσιο χρέος στο 106% του ΑΕΠ και η εμπλοκή του EFSF θα παρείχε εγγυήσεις για το συντεταγμένο χαρακτήρα της διαδικασίας.
Οι πέντε οικονομολόγοι αναφέρουν πως «η υψηλή πιθανότητα αποτυχίας» της πολιτικής που ακολουθείται για την αντιμετώπιση της κρίσης, το «Σχέδιο Α’», εγείρει τον κίνδυνο είτε ενός απεριόριστου bail-out ή μίας ανεξέλεγκτης διάλυσης της νομισματικής Ένωσης.
Με απλά λόγια, κινούνται προς την κατεύθυνση που απεύχετε η ΕΚΤ, καθώς αυτό το σενάριο θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός από τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή, θα τοποθετήσει τα ελληνικά ομόλογα στην αξιολόγηση “selective default”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση