GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

133 Πανεπιστημιακοί vs 12367 Πανεπιστημιακοί‏...

Από την Ματίνα Γεωργίου Και όμως βρέθηκαν 133 Πανεπιστημιακοί στο σύνολο των 12500 μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των δημόσιων Ελ...

Από την Ματίνα Γεωργίου

Και όμως βρέθηκαν 133 Πανεπιστημιακοί στο σύνολο των 12500 μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των δημόσιων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι συνυπέγραψαν κείμενο με το οποίο επιχειρείται η προωθούμενη μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας κα Διαμοντοπούλου εν μέσω του Καλοκαιριού. Μεταξύ αυτών που συνυπέγραψαν είναι και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι...
 δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τα ονόματά τους γράφτηκαν προκειμένου να αυξήσουν το αριθμό των ψηφισάντων. Είναι απορίας άξιο οι λόγοι που οδήγησαν αυτούς τους 133 στην υποστήριξη της κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα και του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών επιζητεί το διάλογο, διότι οι σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται δε μπορούν να γίνουν χωρίς την ενεργό συμμετοχή της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

11 σχόλια

  1. Πάντως δεν είδα κείμενο που να συνυπογράφουν οι 12367. Αντίθετα κατά τού νομοσχεδίου, δημοσιεύτηκε κείμενο που υπογράφουν 9 - καλά διαβάσατε: 9 (μεταξύ των οποίων ΚΑΙ η Ρεπούση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και ποια είναι η κ. Ματίνα Γεωργίου που υπογράφει; Μήπως είναι ακαδημαϊκός;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ αρχην η κ.Γεωργιου δεν αναφερει αν ανηκει στις χιλιαδες πανεπιστιμιακων η ειναι απλη πολιτης.
    Αν ομως ειναι πανεπιστιμιακος και ακομη δεν νοιωθει ντροπη για το καταντημα της ανωτατης εκπαιδευσης υπαρχει προβλημα.Και το προβλημα το εχουν αυτοι που πληρωνουν φορους για να διατηρουνται σε λειτουργεια τα τσαντηρια που εστησαν η κ.Ματινα και οι φοιτητες ψηφοφοροι της.Αν σε κατι εχει δικιο ειναι οτι πραγματι αποτελουν πλειοψηφια οι βολεμενοι δημοσιοι υπαλληλοι των πανεπιστιμιων.
    Και λυση ειναι μονοη αρση της μονιμοτητας και η αυστηρη αξιολογηση που για οσους κοβονται θα οδηγει στην απολυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ 95% ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

    ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ,ΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ,ΜΙΑ ΚΟΝΟΜΑ. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑSTER. ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

    ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΛΈΩ ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΊΔΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΊ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟΥ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πΑΣΟΚ

    ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟς ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ υΠΟΥΡΓΕΙΟ πΑΙΔΕΙΑς ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ

    εΛΕΟς ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟς ΠΛΑΣΤΑ ΑΠΟ αΓΓΛΙΑ ΚΥΠΡΟ πΑΝΤΕΙΟ αΘΗΝΑ πΑΤΡΑ

    ΠΑΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. foivos
    ΚΑΙ μονο που αυτα τα λαμογια που αυτοαποκαλουνται πανεπιστημιακοι ή ακαδημαικοι ή δεν ξερω πως αλλιως, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ,εμενα μου φτανει για να συμφωνησω με τη διαμαντοπουλου(για πρωτη φορα).Αν το περασει χωρις διορθωσεις-που θα απαιτησει το βαθυ πασοκ- το νομοσχεδιο απο τη βουλη και το εφαρμοσει, τοτε θα τη γραφω με κεφαλαιο ''Δ''.Αυτα τα ρεμαλια που λυμαινονται τα πανεπιστημια διοριζοντας νυφες , γαμπρους, γυναικες, κουμπαρους και δεν ξερω τι στο διαολο αλλο, φωναζουν τωρα γιατι τους κοβεται η "μασα".Αυτα τα ρεμαλια με μηδενικο εργο και απεχθεια σε οτι εχει σχεση με πανεπιστημιακο εργο και αξιολογηση, πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εξωβελισθουν απο τους πανεπιστημιακους χωρους , με ολο τους το σοι και φυσικα με τους "αιωνιους".
    Το ερωτημα ειναι οτι το πασοκ μας δουλεψε απειρες φορες. Γιατι τωρα θα κανει μια δουλεια σωστη ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ Η σπατάλη ΤΗΣ "κυβέρνησης¨..του ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΚΟΛΟΥ ...συνεχίζεται...

    Η σπατάλη συνεχίζεται... (Τromaktiko για επίσκεψη Παπανδρέου στην Κω...)
    Εχθές ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κω για μερικές ώρες για σύσκεψη(!) με θέμα τον τουρισμό.Η σπατάλη που έγινε ήταν τεράστια και σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν φτάνει τα...250.000 ευρώ.

    Δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΕΚΑΜ,πυροτεχνουργοί,αστυνομικοί ειδικοί στα....χημικά, ειδικό αεροσκάφος με συνοδούς, προσωπική ασφάλεια,τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα από Αθήνα-Ρόδο- Κω.

    Βάλτε μεροκάματα,υπερωρίες,εκτός έδρας,καύσιμα,ξενοδοχεία,αστακούς,
    σφυρίδες...Kαι όλα τα καλούδια που εμείς δεν θα τα δούμε ποτέ.

    Σε δύσκολους καιρούς ο Πρωθυπουργός μας δείχνει το καλό παράδειγμα. Αφήστε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης...αποφάσισαν ότι πρέπει να ξανασυναντηθούν...

    http://agiovasilema.blogspot.com/

    - ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ

    - Ειναι που τον αγαπαει ο κοσμος και του συμπαραστεκεται....
    Ασε που εχει κανει και νεο ρεκορ γκινες ως ο ανθρωπος που κατεχει τις περισοτερες μουνζες και σκατοψυχισματα στον κοσμο !!!

    - Που να πάθει καρκίνο ο καταραμένος! και τα λεφτά που έχει κλέψει από το φτωχό κοσμάκι να τα φάει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
    Το απόβλητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα μισα πρεπει να ιδιωτικοποιηθουν και τα αλλα μισα να κλεισουν. Η δημοσια ανωτατη εκπαιδευση ειναι για τα μπαζα. Για αυτο και οι μισοι αποφοιτοι ειναι ανεργοι και οι αλλοι μισοι στο δημοσιο.

    Αποφοιτος της αλλοδαπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση