GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση στο άρθρο του Μάνου Κανδεράκη‏....

Από τον Πέτρο Τερζή Αγαπητέ συνομίληκε Μάνο Κανδεράκη , Είμαι ένας από τους Αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου. Ποτέ πιο πριν δεν ήμουν ε...

Από τον Πέτρο Τερζή
Αγαπητέ συνομίληκε Μάνο Κανδεράκη,
Είμαι ένας από τους Αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου. Ποτέ πιο πριν δεν ήμουν ενταγμένος σε κανένα κόμμα και καμμία φοιτητική παράταξη αλλά θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικοποιημένο. Διάβασα με πολυ ενδιαφέρον αυτά που έγραψες στο άρθρο σου όπου εν ολίγοις κατακρίνεις ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε. Ένα παιδί που τώρα προσπαθεί να κάνει τα πρώτα του βήματα μπροστά.
Σε θεωρώ αρκετά έξυπνο για να καταλάβεις πως δεν γίνετε μέσα σε 20 μέρες να αλλάξει τα μυαλά του ο Έλληνας. Δεν μπορεί ο κομμουνιστής να συμφωνήσει με το σύντροφό του αριστερό, ούτε ο δεξιός με τον συμπατριώτη του ακροδεξιό. Δεν το είδες 35 χρόνια και το ζητάς σε 20 μέρες; Ωστόσο διατίθεται να το κάνει για  αυτό και είναι στις πλατείες. Αυτό που γίνετε εκεί είναι μία 'ζύμωση'  όπου ο αναρχικός μιλά με τον κομμουνιστή και ο προοδευτικός με τον φιλελεύθερο και όλοι μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα θα τα δείξει η Ιστορία. 
Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου. Πράγματι απ'όσα γνωρίζω στην Αθήνα η συνέλευση είναι διχασμένη και πράγματι πουλάνε σημαίες ελληνικές, hot-dog, και τσάντες και όλα τα συναφή που...
 προσδίδουν ένα τόνο πανηγυριού στην όλη κατάσταση. Πράγματι ακούγονται αισχρά συνθήματα για πολιτικές προσωπικότητες και πράγματι μουτζώνουν τη Βουλή. Τα τσιγαριλίκια και οι μπύρες όντως δε λείπουν και οι άνθρωποι όντως χασκογελάνε, βλέπουν θέατρο και μουσική.
Όμως ρε Μάνο υπάρχουν πράγματα που δε μας είπες.
Δε μας είπες για τους παππούδες που ανεβαίνουν στο μικρόφωνο κλαίγοντας και ζητάνε συγγνώμη, για τους παραπληγικούς που ακολουθούν την πορεία και φωνάζουν με όλη τους την ψυχή, για τους νέους πρώην μέλη της ΚΝΕ που πέταξαν την ιδεολογία τους(πράγμα δυσχερές για κομμουνιστή) για χάρη του κινήματος. Δε μίλησες για τις εκείνες τις  κυρίες που γονάτιζαν στο μικρόφωνο ζητώντας ενότητα και όχι διχόνοια. Παρουσίασες ένα κίνημα πανηγυρτζίδων παραβλέποντας την πλειονότητα του κόσμου της πλατείας, του δημοκρατικού, του κόσμου της λαικής συνέλευσης που προτείνει και αποφασίζει. Ίσως Μάνο αν καθόσουν λίγο περισσότερο στις πλατείες πριν τις κατακρίνεις να κατόρθωνες να ακούσεις και ορισμένες εξαιρετικές προτάσεις για κοινωνική ευημερία, αναδιάρθρωση και αλληλεγγύη.
Επίσης δε μας είπες πως τα 'μπινελικια' και οι ύβρεις που τους εξαπολύουν οι Αγανακτισμένοι τώρα, τα έτρωγαν οι ίδιοι εδώ και 35 χρόνια από 300 και πλέον βουλευτές που έκαναν τα πάντα για τον εαυτό τους(με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού). Ξέχασες να μας πεις πως αν προσθέσουμε όλα τα δάκτυλα που μουτζώνουν τη Βουλή δεν θα φτάσουν τα εκατομμύρια που έκλεψαν από την τσέπη μας αυτοί που τώρα είναι μεσα στο Ιερό(το εννοώ) κτήριο της Βουλής. Σε τέτοιες προσωπικότητες δεν δικαιολογείς την αγανάκτηση του κόσμου.
Ανέφερες ότι το να πουλάς 5€ την ελληνική σημαία είναι ξεπούλημα. Όμως,  φίλτατε Μάνο δε μας είπε πως επίσης ξεπούλημα της ελληνικής σημαίας είναι το να παρακινείς την υποστολή της στα Ίμια με τη δικαιολογία τύπου 'Την πήρε ο αέρας'. Είναι προδοσία και έγκλημα κατά της Ελλάδος(τέτοιο ακόμη οι Αγανακτισμένοι δεν έκαναν)
Δεν είπες επίσης την Αλήθεια που εμποδίζει τον κόσμο να έρθει στις πλατείες: Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Η μήπως δεν την ασπάζεσαι; Μήπως αποδέχτηκες και εσύ τη μοίρα της χώρας μας; Κρίμα για έναν 19χρονο να παραιτείται απο έναν Δίκαιο αγώνα.
Ξέχασες Μάνο, και προφανώς γι'αυτό  δεν αναφέρθηκες στο γεγονός ότι οι πορείες της προηγούμενης Κυριακής ήταν οι μεγαλύτερες μετά τη μεταπολίτευση. Ξέχασες να εκθιάσεις τη Δημοκρατία των πλατειών που παρόμοια της ο ελληνικός λαός δεν είδε 35 χρόνια τώρα σε κανένα κόμμα, σε κανέναν σύλλογο και  σε κανένα εργατικό σωματίο. Δεν κατηγόρησες αυτούς που μας πολεμάνε από κάθε θέση και τονίζουν ξανά και ξανά ότι δεν ξέρουμε που πάμε. Ναι ίσως είναι έτσι. Ίσως όντως να μην ξέρουμε που πάμε αλλά όλοι ξέρουμε που θέλουμε να πάμε.Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, τη Δημοκρατία.
Οι θέσεις μας θα βγουν μέσα από το διάλογο. Έναν διάλογο που τρέφεται από τη συμμετοχή. Ξέχασες να καλέσεις τον κόσμο να έρθει στις πλατείες. Ξέχασες, ξέχασες, ξέχασες...
Και κάνεις λάθος. Και ο  κόσμος της Πλατείας διαβάζει Καζαντζάκη και όχι μόνο εσυ και όσοι υποστήριξαν ένθερμα το post σου στο Aixmi.gr.  19 μέρες τώρα και έχω ακούσει από αμέτρητους ομιλητές να κάνουν λόγο πρωτίστως για άρδην αλλαγή της νοοτροπίας. Για κινήματα αξιοπρέπειας. Γιατί αν  είχαμε αξιοπρέπεια δεν θα χρειαζόταν να ήταν κανείς τώρα στις πλατείες. Η πλατεία, Μάνο, είναι ο ιδανικός τόπος για αυτή τη μεταβολή. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του κόσμου της πλατείας. Έχει αναπτύξει αντισώματα στο λαικισμό και θα κατασπαράξει όποιον προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη κοσμοσυρροή για να καπελώσει το κίνημα. Εκεί κάτω, στην Πλατεία.
Σε (παρα)καλώ να επισκεφτείς ξανά το Σύνταγμα και ό,τι σε προβληματίζει να παλέψεις για να το αλλάξεις και να μην το κατακρίνεις εκ του ασφαλούς μέσα από έναν υπολογιστή. Μη μας λες τι κάνουμε λάθος. Έλα κι εσύ, βοήθησε μας να κάνουμε το σωστό. Το ταξίδι που ξεκίνησαν οι Αγανακτισμένοι δεν έχει ηγέτες. Είναι ένα πλοίο μονάχα με πειρατές που προς το παρόν δεν έχει σαφή προσανατολισμό. Θα τον βρει στην πορεία του ταξιδιού. Ο Καβαφης , Μάνο, έλεγε πως σημασία έχει το ταξίδι και πίστεψε με, το ταξίδι των Πλατειών ακόμα κι αν εν τέλει αποτύχει, έχει πολλά να σου προσφέρει. Έλα, φέρε και τον φίλο σου για να μάθεις τι θα πει Δημοκρατία.
Κλείνοντας Μάνο, ξέχασες να αναφερθείς σε πολλά  αλλά θα σου θυμίσω τη βασικότερη παράλειψη σου.
Ο μόνος αγώνας που χάνεται, είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ...
----------------
Το παρόν άρθρο είναι απάντηση στο εξής (http://www.aixmi.gr/index.php/eimai-aganaktismenos-den-pao-syntagm/)

8 σχόλια

  1. Φιλε Πετρο
    Το μνημονιο επρεπε να ειχε ερθει απο πολλα χρονια στην ελλαδα. Δυστυχως ο ελληνας καταλαβαινει μονο απο μαστιγιο, δεν ειναι σαν τους υπολοιπους λαους της ευρωπης για να μην παω πιο μακρυα που καθονται και τα βρισκουν οχι μονο στις δυσκολες στιγμες, ο καλος ο νοικοκυρης πριν πεινασει μαγιρευει.
    Ο ελληνας ειναι ατιθασο ον, εγω`ι`στης μεχρι κοκκαλο, αμα δεν σε ξερει σε θεωρει σαν εχθρο του και το αντιστροφο.
    Τι φασαρια εγινε για το κωλοτσιγαρο, σε κανενα αλλο κρατος δεν συνεβη κατι παρομοιο.
    Θα μπορουσα να γραφω παρα πολλα για τα »προτερηματα» μας σα φυλη αλλα δεν ειναι το στυλ μου βαριεμαι τα κατεβατα.
    Να αισθανεσθε ευτυχεις που τωρα ηρθε η ευκαιρια της αλλαγης νοοτροπιας, αλλοιως δεν μας βλεπω καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η πλατεια Συνταγματος και ολες οι πλατειες ειναι το τελος του εμφυλιου,ειναι ενα μερος που ο καθενας μας βρισκει τη γωνια του διπλα στον αλλο
    κι αν ενοχλουν μερικους οι ελληνικες σημαιες(αν ειναι δυνατον!)δινουν το στιγμα στα ξενα καναλια και ανταποκριτες οτι ειμαστε εδω,οπως οι Ισπανοι ειχαν ισπανικες ,οι Ιρλανδοι κλπ
    ααλα μερικοι εχουν χασει τα βασικα και τα απλα,και δεν θα τα βρουν ποτε...
    "σκυλιασατε να με θαψετε αλλα εγω ημουνα σπορος"οπως ειπε και ο Χριστιανοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην κολακεύετε τους εαυτούς σας 9:31. Kανένας δεν θέλει να σας θάψει. Απλώς σας ανεχόμαστε, να υποβαθμίζετε την καθημερινότητα μας με τα αντιαισθητικά γκραφίτι, τα τσαντήρια και τα πανό σας. Ξεβολεμένοι είσαστε, όχι αγανακτισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία του τάριξες Πέτρο!!! του Μάνου!!!
    Έτσι όμως και σου έρθει σεμηναριωμένος, τι πούτσισες! θα βγεις κι εσύ αδιάβαστος κι ίσως και ολίγον τι υπερόπτης, και ΟΥΧΙ ΠΑΝΟΠΤΗΣ!

    Διότι απ΄ το πολύ το ψάξιμο 35 χρόνια χαριετίζεται η ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΤΡΑΤΙΑ με τα πολιτικά στριγκάκια της, για μη καταναλώσει φαιά ουσία ιδρώτα για τη ζήμωση πολιτικής παιδείας.

    Και ξέρεις Πέτρο η γνώση δεν αποκτάτε καταπίνοντας ένα σφηνάκι, ΑΛΛΑ ούτε και μεταδίδεται συνουσιακά, τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Σωκράτης νουθετόντας τον Αλκιβιάδη, κατά τον Πλάτωνα στο Συμπόσιο!

    Κι έκτοτε περάσαν χρόνια πολλά και δίσεκτα ..

    Κατά τ΄ άλλα
    http://press-gr.blogspot.com/2011/06/19.html#comments
    "..πρέπει κανείς να κρατά ΚΑΙ τα ονόματα από τις μάρκες των κονδυλοφόρων, προς αποφυγή του μελανιάσματος του ανύπαρκτου τους πολιτικού λόγου, για τα υπ΄όψι του εντοπισμού τους στις λίστες αδιαφανούς ποιότητας!.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Β ΑΘΗΝΑΣ...
    που κατεθεσε στις 9-6-2011


    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου ;



    - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου ;. O Υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ( μαζί με τον Υφυπουργο Φ.Σαχινίδη) φέρεται να υπέβαλλαν τις ...
    karxarias.blogspot.com/2011/06/blog-post_3941.htmlGet more results from the past 24 hours
    ►Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; - paraitithike o papakonstantinou - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; - paraitithike o papakonstantinou.
    www.inews.gr › Blogs › EglimatikotitaGet more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου ; - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... παπακωνσταντινου, οικονομικων, papakonstantinou, oikonomikon Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ...
    axortagos.gr/.../papakonstantinou-paraitithike-plirofories-dimoprasia.htmlGet more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου: τι απάντησε ο Παπανδρέου « Φήμες - [ Translate this page ]12 Απρ. 2011 ... Η παραίτηση Παπακωνσταντίνου, εν μέσω απεργίας των ΜΜΕ, ξεκίνησε ένα όργιο φημών για εκλογές και ανασχηματισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο. ...
    www.fimes.gr/2011/04/paraitithike-papakonstantinou/ - CachedΠαραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών, ...
    news-gr.gr/2011/06/παραιτήθηκε-ο-παπακωνσταντίνου-5/Get more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; - Newsbomb.gr - [ Translate this page ]Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου;. Δημοσίευση 13/06/2011 15:15 Ανανέωση 13/06/2011 15:18. Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο υπουργός ...
    www.newsbomb.gr/politikh/story/59090/paraiththhke-o-papakwnstantinoyGet more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; | kentrinews.gr - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών, ...
    www.kentrinews.gr/?p=19315Get more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου ; « ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... O Υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου (μαζί με τον Υφυπουργο Φ.Σαχινίδη) φέρεται να υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. ...
    xristos1954.wordpress.com/2011/06/13/παραιτήθηκε-ο-παπακωνσταντίνου/Get more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; | LAYOUT.GR - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου;. Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο ...
    www.lay-out.gr/ellada/26981Get more results from the past 24 hours
    Παραιτήθηκε ο Παπακωνσταντίνου; | Τρομακτικό | www.tromaktiko.net - [ Translate this page ]13 Ιουν. 2011 ... Έντονες είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σ...
    www.tromaktiko.net/2011/06/13/παραιτήθηκε-ο-παπακωνσταντίνου/Get more results from the past 24 hours

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά δεν τα λες άσχημα. Σε διακρίνει βέβαια ο απόλυτος ρομαντισμός που δικαιολογεί και η ηλικία σου και η φιλοσοφία του κινήματος των αγανακτισμένων. Ειναι απόλυτη υποχρέωση σου όμως να αποδείξεις στους γύρω σου και σε ανθρώπους σαν το Μάνο ότι παλεύεις να προασπίσεις τον χαρακτήρα του κινήματος απο αυτούς που το αμαυρώνουν (βλ πλανώδιους, χαβαλέδες κλπ). Όσο για τις συγκεντρώσεις ενημερωτικά ο Ανδρέας το 1996 είχε κατεβάσει κόσμο απο το μακεδονία παλας ως την αριστοτέλους. Και κάτι τελευταίο. Δεν με έχει πείσει κανείς κυριολεκτικά ότι συμμετέχοντας στου αγανακτισμένους έχει αλλάξει ως πολίτης, έχει γίνει παραδειγματικός συμπολίτης που θα με κάνει να τον ακολουθήσω. Οπότε πέρα απο τα μεγάλα λόγια, την υπερεπαναστατικότητα ας γίνουμε λίγο πιο ρεαλιστές. Και επειδή λες ότι η Ιστορία θα κρίνει τα πάντα, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις στην περίπτωση που η ιστορία σε κρίνει ηττημένο και θα αναγκαστείς να γυρίσεις σπίτι? Τι θα απαντήσεις στο δίλλημα "είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε?"... Σε παροτρύνω ως μεγαλύτερος να απαντήσεις το δεύτερο και να αλλάξεις στάση. Κάποια μυαλά είναι άσχημο να περιορίζονται σε πλάνες λογικές που είναι καταδικασμένες στην αποτυχία...φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προσέχετε εσείς οι μικρότεροι εκεί πέρα στη ζύμωση που σας γίνεται απο τους πνευματικούς και αγανακτισμένους επαγγελματίες αγανακτισμένους... Αν ο Σιμήτης το 97 δεν είχε ακούσει στο "no ships, no flags, no troops" τών Αμερικάνων τώρα πολλοί απο σάς δεν θα ζούσατε γιατί οι γονείς σας μπορεί να είχαν πεθάνει στον πόλεμο. Οποτε τελείως άκαιρη η σύγκριση περι "ξεπουλήματος της σημαιάς" φίλε Πέτρο. Και επειδή ήσουν μικρός για να ξέρεις τι έγινε στα Ίμια πάνε πες το αυτό στους πολιτικούς μέντορες που βρήκατε στις πλατείες.... Η ιστορία θα κρίνει κι αυτούς όπως κρίνει και το Σημίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Απ)οικία

    Η ανεργία στο 16,2%, δηλαδή οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, στην πραγματικότητα, ένα εκατομμύριο.Βόμβα.

    Στους νέους η ανεργία στο 42% -ο ένας στους δύο! Δεν υπάρχει σπίτι -πλην Συβαριτών χωρίς άνεργο, ή ανέργους. Βόμβα.

    Και οι Δωσιπάτριδες πουλάνε τα όπλα της χώρας, ενέργεια, λιμάνια, δρόμους, νερά, αεροδρόμια για να προσπορισθούν πόρους για τους τόκους δύο-τριών-πέντε ετών. Κι ύστερα;

    Οχι! δεν θυσιάζεται κατά εκατόμβες ο λαός προκειμένου να υπάρξει μια έστω αμυδρή ελπίδα για το αύριο, εξουθενώνεται συστηματικώς κι ενσυνειδήτως για να ξαναγίνει σκλάβος. Στο διηνεκές.

    Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Ελληνες πολίτες, ο λαός, ηττάται από πεμπτοφαλαγγίτες ταγούς κι ανδράποδα…

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει.

    Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το «Μεσοπρόθεσμο».

    Πρέπει να φύγει, είναι ψεύτης. Είπε ψέματα στον Ελληνικό Λαό, ότι «υπάρχουν τα λεφτά», για να υφαρπάξει την εξουσία.

    Πρέπει να φύγει, είναι συνωμότης. Είχε μυστικές επαφές με την Γκόλντμαν Σακς, τον Στρος-Καν και Κύριος οίδε ποιους άλλους, πίσω από την πλάτη, του λαού, του κόμματός του, όλων των θεσμών.

    Πρέπει να φύγει, είναι συκοφάντης. Διέσυρε τους Ελληνες διεθνώς ότι είναι «τεμπέληδες κι άχρηστοι» και συνεχίζει να το κάνει.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ανδρείκελο. Εφερε στη χώρα Διευθυντήριο την Τρόικα και την κατέστησε φόρου υποτελή στους Τοκογλύφους εσαεί.

    Πρέπει να φύγει, είναι βλαξ ή βαλτός. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού της χώρας σε κρίση χρέους που απειλεί την ίδια της την υπόσταση και το αυτεξούσιον.

    Πρέπει να φύγει, είναι ανίκανος. Δεν αντιμετώπισε τη φοροδιαφυγή, δεν σταμάτησε τη σπατάλη, δεν έκανε τίποτα για να υπάρξει οποιουδήποτε τύπου ανάπτυξη.

    Πρέπει να φύγει, είναι ανάλγητος. Εφαγε τις συντάξεις, διέλυσε το Ασφαλιστικό, δημιούργησε τη γενιά των 500 ευρώ, χαράτσωσε, ξαναχαράτσωσε και εξακολουθεί να χαρατσώνει τον λαό, νέκρωσε την αγορά κι έφθασε την ανεργία στα ύψη -με έναν στους δύο νέους να ‘ναι άνεργος.

    Πρέπει να φύγει, είναι πουλητάρι. Πουλάει τη ΔΕΗ, τα ύδατα, τα πάντα, αφοπλίζει τη χώρα από κάθε εργαλείο ανάπτυξης, συρρικνώνει τα ΑΕΙ -ό,τι αγγίζει το κάνει κάρβουνο.

    Πρέπει να φύγει, είναι δειλός. Δεν τολμάει να ανακηρύξει ΑΟΖ, φέρεται στην Τουρκία σαν να βρίσκεται η Ελλάδα υπό καθεστώς Σχεδίου Ανάν και αντιμετωπίζει το Βερολίνο ως άλλη Κομαντατούρ.

    Πρέπει να φύγει, είναι επικίνδυνος. Αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της χώρας, εσωτερικά και διεθνή, στη βάση της προσωπικής του ατζέντας, εκτός ιστορικού πλαισίου και θεσμών.

    Πρέπει να φύγει, είναι ένας ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, ανελλήνιστος, περιβεβλημένος από έναν εσμό κολλητάρια, τυχάρπαστους, απίθανους και τυχοδιώκτες. Φίλους, συμβούλους -Ελληνες και ξένους- ένα «περιβάλλον» εκτός πάσης λογοδοσίας κι ελέγχου.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, δεν είναι σοβαρός. Είναι ικανός μόνον για όπενγκοβ και λοιπά καραγκιοζιλίκια, ενώ ταυτοχρόνως

    είναι ένας κοινός καλοπερασάκιας, που τρώει σούσι, ενώ εξαθλιώνει τον κοσμάκη, ένας ελαφρόμυαλος που πάει ανέμελος στα γυμναστήρια,

    ενώ έχει βυθίσει τη χώρα στην κατάθλιψη και τους νέους στην απελπισία.

    Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει, είναι ολετήρας. Τα μέτρα που παίρνει και ξαναπαίρνει δεν είναι μόνον καταστροφικά, είναι ατελέσφορα. Ενώ δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, οδηγούν την Ελλάδα απ’ την αιχμαλωσία στην εξουθένωση κι εν τέλει στον διαμελισμό της…

    Τα εξ Εσπερίας νέφη μαύρα κι άραχλα, οι καιροί ου μενετοί, ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει…

    Εδώ και τώρα.
    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 11.VI.2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση