GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επείγον: Σημείο χωρίς επιστροφή...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου http://www.andrianopoulos.gr/ Η χώρα έχει φθάσει στο κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο, αν γίνουν οι λάθο...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
http://www.andrianopoulos.gr/

Η χώρα έχει φθάσει στο κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο, αν γίνουν οι λάθος επιλογές, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής – και κινήσεις σωτηρίας βέβαια. Η κυβέρνηση απέτυχε στην μέχρι τώρα εφαρμογή του Μνημονίου. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν είχε την διάθεση (για ιδεολογικούς λόγους) αλλά ούτε και το στομάχι (λόγω φόβου πολιτικού κόστους) να το εφαρμόσει. Δεν έγιναν ιδιωτικοποιήσεις, δεν απελευθερώθηκαν επαγγέλματα, δεν καταργήθηκαν δημόσιοι φορείς, δεν εξορθολογίσθηκαν οι δαπάνες των νοσοκομείων, δεν μπήκε νυστέρι στις ΔΕΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τα διαφημισμένα μέτρα περικοπών στον ΟΣΕ υπογράφτηκε συλλογική σύμβαση με τους εκεί εργαζόμενους με...
 την προσθήκη διάταξης για την αποκατάσταση των όποιων εισοδηματικών απωλειών της προηγούμενης χρονιάς! Ενώ μειώθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, σε πολλά Υπουργεία οι δαπάνες μισθοδοσίας παρέμειναν ίδιες η και αυξήθηκαν! Αυτό έγινε μέσω νέων η αυξημένων υπερωριών. Ώστε κάποιοι Υπουργοί να μην γίνουν δυσάρεστοι στους υπαλλήλους των φορέων που προΐστανται.
Με τέτοια καραγκιοζιλίκια βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχει το όποιο πρόγραμμα εξυγίανσης και ανάκαμψης. Ανεξάρτητα πόσο καλό η ορθολογικό είναι. Ακόμα και η τέταρτη δόση δεν έπρεπε κανονικά να μας είχε δοθεί. Όπως λοιπόν ο κρατισμός, που οδήγησε τον ελληνικό δημόσιο τομέα στην χρεοκοπία, βαφτίσθηκε «νεοφιλελεύθερη πολιτική των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων» έτσι και η ανικανότητα και η δειλία της σημερινής κυβέρνησης βολικά από κάποιους ονοματίσθηκε «αποτυχία των μέτρων του Μνημονίου». Ό,τι βολεύει τον καθένα βέβαια.
Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινούργιο εφιάλτη. Επιμένοντας στην άρνηση να κόψει πραγματικά δημόσιες δαπάνες καταργώντας φορείς και κρατικές υπηρεσίες η κυβέρνηση επιλέγει την εξοντωτική φορολογία. Δημεύοντας ουσιαστικά την ατομική ιδιοκτησία και συνθλίβοντας με τον κεφαλικό φόρο τα εισοδήματα, οδηγεί πλέον την αγορά αλλά και τους πολίτες στον οριστικό οικονομικό θάνατο. Δίχως αγορά, αλλά με το κράτος μεγάλο και την γραφειοκρατία πανίσχυρη, από πού θα έλθει η ανάκαμψη; Από εισοδήματα εξοντωμένα το κράτος θα εισπράξει ελάχιστα. Και με το κράτος ανέπαφο να πληρώνει μισθούς υπαλλήλων και να απομυζά πόρους, ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να υπάρξει.
Το συμπέρασμα είναι πως το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα -με τα μέτρα βέβαια που έχουν αναγγελθεί- απλά αναβάλει για μήνες ή στην καλύτερη περίπτωση, για ένα η δύο χρόνια, την αναπόφευκτη εθνική και οικονομική πτώχευση. Αν όραμά μας είναι, και αυτοσκοπός, η επόμενη δόση τότε το Πρόγραμμα είναι χρήσιμο να ψηφισθεί. Αν στόχος είναι η σωτηρία της χώρας, το εξαγγελθέν Μεσοπρόθεσμο ισοδυναμεί με καταστροφή… Απλούστατα, με την οικονομία διαλυμένη και την δημόσια διοίκηση υπερτροφική η ώρα της τελικής κρίσης, εφ’ όσον πλεονάσματα δεν πρόκειται να δημιουργηθούν, θα βρει την ελληνική κοινωνία σε διάλυση κι αδύναμη να αυτοσυντηρηθεί. Η προοπτική αυτή είναι εφιάλτης.
Εφ’ όσον η κυβέρνηση επιμένει στην φοροεπιδρομή (που κάποιοι αφελείς αποκαλούν μέτρα «νεοφιλελεύθερα»!) κι αρνείται τον περιορισμό του κράτους, λύση αποτελεί μοναχά η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ή ο σχηματισμός μιας άλλης κυβέρνησης με ανοιχτές όλες τις δυνατές επιλογές. Αφού η μελλοντική πτώχευση με βάση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν μπορεί να αποφευχθεί, η απειλή της χρεοκοπίας λόγω μη καταβολής της επόμενης δόσης και του νέου πακέτου δανεικών παύει να είναι απειλή. Καλύτερα το αδιέξοδο τώρα, με μικρότερο χρέος και μεγαλύτερο διαθέσιμο λαϊκό εισόδημα, παρά αργότερα, με υποχρεώσεις κοντά στα 500 δισ. ευρώ και με εντελώς εξανεμισμένες τις λαϊκές οικονομίες.
Αν Ευρώπη και ΗΠΑ ανησυχούν για την ευρωζώνη και για ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις ας θέσουν όρο για την όποια εκταμίευση χρημάτων την μη επιβολή φόρων και την δραστική περικοπή δημοσίων δαπανών. Έχουμε φθάσει στο σημείο δίχως επιστροφή. Αν τώρα δεν οριοθετηθούν με ακρίβεια οι κινήσεις της Ελλάδας για να αποφύγει την χρεοκοπία, άλλη ευκαιρία στο μέλλον δε θα υπάρξει. Και με τις τρέχουσες ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου αυτό δεν εξασφαλίζεται. Η οικονομική κατάρρευση με όλα τα εφιαλτικά κοινωνικά της συνακόλουθα θα είναι αδύνατον να αποτραπεί…
Δημοσιεύθηκε στο www.capital.gr

20 σχόλια

  1. "ας θέσουν όρο για την όποια εκταμίευση χρημάτων"
    Εδώ που φτάσαμε όσοι θέλουν την επιβίωση του κράτους της ψωροκώσταινας εκλιπαρούν τους ξένους να μας "θέσουν όρους"!
    Βρε δεν το παρατάμε το ψωρομάγαζο να χρεωκοπήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτές στη παραλία,

    άκουγα ενα χοντρό νεο-πασόκο να χαίρεται και να καγχάζει για τα νεα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

    Είναι και γραμματέας της τοπικής το βόιδι!

    Και ολοι τους βόιδια είναι, οσοι πιστεύουν και ακολουθούν αυτή την αδιέξοδη πολιτική. Με φθόνο και κακίες δεν κανεις πολιτική, απλώς εξοργίζεις και δημιουργείς εχθρούς.

    Ποιούς "ιδεολογικούς λόγους" ρε Ανδρέα;

    Αυτοί ολοι είναι τυχάρπαστα φοβισμένα ανθρωπάκια και τον μονο φόβο που εχουν είναι αν θα εισπράξουν το επόμενο μηνιάτικο,

    σε ευρώ!

    Αν πρόσεξες, ο μοναδικός φόβος του ΓΑΠ είναι μη γίνει στάση πληρωμών, του μισθού του.

    Μειώνουν μισθούς και συντάξεις σε ολο το κόσμο, επιβάλλουν φόρους και εκτακτες εισφορές αλλά εξαιρούν μόνο τους εαυτούς των και φυσικά τους φύλακές των.

    Οι ενστολοι που φυσικά συνταξιοδοτούνται κατω απο τα 50 δεν εχουν καμια μειωση σύνταξης ούτε,

    "εισφορά αλληλεγγύης".

    Τόσο τρομοκρατημένοι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ !!!!
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ.
    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ?!?!?
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ?!?!?

    ΡΕΜΑΛΙΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κουράζεστε άλλο κ. Ανδριανόπουλε.
    Η χρεοκοπία είναι βεβαία, αλλά και η διάσπαση της ΕΕ επίσης.
    Η ΕΕ δείχνει διαρκώς ότι είναι θνησιγενής με την μορφή που έχει.
    Είναι δυνατόν να συνυπάρξουμε και να συντονιστούμε οι Νότιοι με τους Βόρειους;
    Μόνον εάν αλλάξει η συνολική οικονομική πολιτική της ΕΕ (με χαλάρωμα του ευρώ, ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής των μεσογειακών χωρών αντί για ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ που έγινε ανοήτως επί τόσα έτη και που συνέβαλλε και το κόμμα σας σ'αυτό).
    Ειδάλλως η φράση 'καλύτερα το τούρκικο φέσι παρά η φράγκικη τιάρα' θα είναι πάλι επίκαιρη και μάλιστα δεν θα φαίνεται πλέον και τόσο απεχθής (η ιστορία επαναλαμβάνεται;)
    Το μνημόνιο 2, είτε αφού απεκδυθεί τα βασικά του στοιχεία, θα ψηφισθεί κουτσουρεμένο και θα είναι άχρηστο, είτε δεν θα φηφισθεί και θα πάμε σε εκλογές.
    Εάν δεν έχετε δεί την ταινία 'ζορμπάς',δείτε την : στο φινάλε, ο ήρωας της ταινίας, αφού έχει δανεισθεί για να κατασκευάσει ένα 'μεγαλεπήβολο' έργο, αποτυχαίνει στην κατασκευή του, το έργο διαλύεται και αυτός ρίχνει τον διάσημο χορό για να διασκεδάσει την στεναχώρια του. ΤΗΕ END

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ,
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ !!!!
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ (ΑΜΕΣΑ) ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ....
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕΜΑΛΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ !!!!!
    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον Ανδρέα, να μην πάνε άλλες θυσίες χαμένες. Τελικά υπάρχει προοπτική σ΄αυτό τον τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένωση πολιτών «ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ».
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ.
    Τόπος συνάντησης: Την τετάρτη 15/6/2011 και ώρα 6.00 μ.μ στο κέντρο της Κηφισιάς (εκεί που ήταν παλιά ο αστυφύλακας της τροχαίας).
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ.
    Στην ΑΤΕ ΒΑΝΚ στρίβοντας δεξιά μπαίνουμε στην πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου .
    Δίπλα είναι το σπίτι του Γιωργάκη στη....
    συνέχεια της κατοικίας του παππού του
    (στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας
    & Ελευθερίου Βενιζέλου).

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
    ΤΖΕΦΡΥ ΦΥΓΕ-ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ!

    Τηλ. Επικοινωνίας: 2107250898 & 2107250907-κινητό: 6985707087 e-mail: dkollato@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΑΛΑΡΩΝ ΗΘΩΝ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ; ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε τους ξεφτίλες της Standard & Poor’s!!
    Μας υοποβάθμισαν πάαααααααλι:
    Δεν εκτίμησαν ούτε την αύξηση των εξαγωγών ούτε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος ....!!!!!!
    χοχοχοχοοο
    ΜΑΛΑΚΑ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ...
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ...ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΚΑΑ...

    Στην κατηγορία «CCC» από «Β», δηλ. κατά 3 βαθμίδες, υποβάθμισε την Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιόλογης, Standard & Poor’s , λίγο πριν το Δημόσιο βγει στις αγορές δημοπρατώντας εξάμηνα έντοκα γραμμάτια και μία ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με επίκεντρο τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο οίκος θεωρεί πιθανό και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

    Κλασικά στην απάντησή του ο Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρεται σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα που να έχει πετύχει
    _____________________________________________
    (οι παπαριές για αύξηση εξαγωγών και τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στην ΕΕ... είναι για τους χαχόλους τους Έλληνες και δεν μετράνε έξω)... _____________________________
    το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι βρίσκεται σε διαπργμάτευση σχεδίου για νέο δάνειο,
    θα κάνει το μεσοπρόθεσμο, θα θα θα... απ'τα οποία "θα" οι ξένοι έχουν μπουχτίσει...

    ΠΑΣΟΚ..ΟΛΕ !!! ΟΛΕ !!! ΟΛΕ!!!!
    ΡΕΖΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε βρίσκω απόλυτα σωστο!
    Καλύτερα να αγκαλιάσουμε τώρα τον πάτο του πηγαδιού παρά μετά από δύο χρόνια όταν τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για εμάς.
    Μια ψυχή που έτσι και αλλιώς είναι να βγει, ας
    βγει μιά ώρα αρχήτερα να τελειώνουμε και να δούμε ποιό΄δρόμο θα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ "ΑΦΕΝΤΙΚΟ" ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κυρ αντρέα, κυρ αντρέα συ ο dr dr με τα δύο επίτιμα διδακτορικά από πανεπιστήμια που δεν μας αποκαλύπτεις το όνομά τους (άρα τρέχα γύρευε...) είσαι ο μελλοντικός μας ΣΩΤΗΡΑΣ...
    Ρε κωλομάγουλε, που έχεις το θράσος και βγάζεις τα μούτρα σου στην κοινωνία, πες μας τι ποσοστό ευθύνης φέρεις για το σημερινό κατάντημα της Πατρίδας; Τι έκανες ρε παλιοπολιτικάντη του κερατά όταν ήσουν στα πράγματα προς την κατεύθυνση βελτίωσης των πραγμάτων; Συ δεν ήσουνα που σε παραιτήσανε από βΟλευτή όταν πιάστηκες κλέπτων οπώρας, όταν δηλαδή αποκαλύφθηκε ότι τα έπαιρνες και από κάπου από το Καζαχστάν, παρά τον νόμο; Ποιά ευαισθησία έχεις να επιδείξεις για τούτη την Πατρίδα; Ανήκεις ακόμα στο πασοκ; Για πες μας υπηρέτησες ή είσαι και συ «νομίμως» απαλλαγείς; Αυτά και τα ξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας κουρασες βρε Μαλακα Ανδριανοπουλε, σταματα να μας ζαλιζεις τα αρ@@@ια, πες μας τι εισαι δεξιος η αριστερος τιποτα απο τα δυο,
    Μαλακας εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε άσχετε politis

    Τις ίδιες βλακείες κοπανάς πάντα. Οταν ήταν ο Ανδριανόπουλος με τον Μάνο στην κυβέρνηση είχαμε για δύο χρόνια δημοσιονομικό πλέονασμα. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό κοίτα να μάθεις πρώτα και μετά να μιλάς και να κατηγορείς. Από το 1985 ο Ανδ προειοδοποιεί πως λόγω δανεισμού πάμε για χρεωκοπία. Κι εμείς ψηφίσαμε τον Ανδρέα Π. που μας οδήγησε στο "Τσοβόλα δώστα όλα". Πότε ρε πιάστηκε "κλέπτων οπώρας"; Αυτός δημόσια δήλωσε πως δεν προκειται να μείνει ανεπάγγελτος βουλευτής και δούλεψε στην Ρωσία (στο Καζακστάν δούλεψε μετά, αφού είχε φύγει από τη Βουλή). Το ανακοίνωσε μάλιστα με δημόσια επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής τότε. Δεν ξέρετε τελικά τι θέλετε. Δεν θέλετε βουλευτες ανεπάγγελτους αλλά δεν τους θέλετε να έχουν και επαγγέλματα. Βασικά συχαινόμαστε κάποιος να μην μας έχει ανάγκη και να κερδίζει την ζωή του ανεξάρτητος στο εξωτερικό. Μοχθηροί και μικροί. Να τι είμαστε. Και πέφτουμε να φάμε όποιον αξίζει και δεν είναι καραγκιόζης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΗΤΑΝ. ΠΕΡΥΣΙ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΩ ΝΗΣΤΙΚΟΣ.ΧΑΡΗ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΟΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ!!!

    ΤΟ ΠΑΡΘΕΝ΅ΝΑ ΠΡΩΤΑ!!

    ΕΙΣΑΙ-ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

    ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ΅ΠΑΠΑΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στη Λέσχη του Bilderberg του τα μαθανε αυτα.
    Ασε μας ρε Ανδριανοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 14 Ιουν 2011 3:35:00 μ.μ., (που κόβω το κεφάλι μου ότι είσαι ο ίδιος ο ανδριανόπουλος).

    Εσύ που ψήφιζες αντρέα παπαντρέου και τον τσουλουφάτο «δώστα όλα» είσαι ένας από τους υπευθύνους που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια.
    Όσο για τον αντριανόπουλο που, βάσει των πολιτικών του πράξεων, εμετρήθη ,εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής, μπορεί να κουρνιάσει στο χρονοντούλαπου του. Δεν χρειαζόμαστε κανένα αντριανόπουλο για να μας πει από το 1985 ότι ο γκόμενος της Μιμής το είχε για κάψιμο το τσιφλίκι με κάτι κουτάβια ψηφοφόρους/δουλοπάροικους του σαν ελόγου σου. Γκέγκε;
    Αυτά, γιατί πρέπει σήμερα να πάω για ύπνο νωρίς μια και αύριο το μέλλον των παιδιών μου με καλεί από νωρίς στο Σύνταγμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανανδριανόπουλε..... σκάσε ρε μαλάκα ψευτοδόκτωρα και πες και στα τσουτσέκια σου να το βουλώσουν.... τράβα πούλα ολυμπιακοφροσύνη σε κανέναν Τσουκαλά.... μόνο γι' αυτό είσαι ικανός ρε άχηστε πολιτικάντη!
    Υ.Γ. Μεγάλε, ανυπέρβλητε πολιτικέ άνδρα... να χαίρεσαι το "έντιμο" ΠΑΣΟΚ του 2004 που σε έκανε μεταγραφή..... τυχαίο? δεν νομίζω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση