GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο κίνημα «Los Indignados» δεν σταματά...

Αψήφησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων το κίνημα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στην Ισπανία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ε...

Αψήφησε την απαγόρευση των διαδηλώσεων το κίνημα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στην Ισπανία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις εν όψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, με κεντρικό αίτημα πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά τους, οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία δεν θα αποπειραθεί να διαλύσει τους διαδηλωτές. Η αστυνομία δεν θα επέμβει εάν...
 οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί η απαγόρευση των διαδηλώσεων για σήμερα Σάββατο και την ημέρα των εκλογών από την εθνική εκλογική επιτροπή, ωστόσο οι διαδηλωτές διεμήνυσαν ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Μαδρίτη περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της πόλης, χιλιάδες έδωσαν το παρών σε ανάλογη κινητοποίηση στη Βαρκελώνη, ενώ πορείες έγιναν σε περίπου 150 ισπανικές πόλεις, σύμφωνα με εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα.
«Δεν συμμετέχουμε σε προεκλογικές εκστρατείες, ούτε ζητάμε ψήφους», δήλωσε εκπρόσωπος του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου διανυκτέρευσαν χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν. Το νεοπαγές κίνημα ονομάστηκε M-15, από την 15η Μαΐου, όταν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 50 πόλεις της χώρας της Ιβηρικής. Αίτημά τους, η ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, το οποίο χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ταγμένο στην υπηρεσία των τραπεζών και του κεφαλαίου και δομημένο ώστε να ευνοεί μόνο δύο μεγάλα κόμματα.
Το κίνημα ξεκίνησε να οργανώνεται στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες, ως μια αντίδραση στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ισπανία τα τελευταία δύο χρόνια, με την ανεργία στις τάξεις των νέων να ξεπερνά το 40%.
Το κίνημα διχάζει πολιτικούς επιστήμονες και δημοσιογράφους. Κάποιοι λένε ότι δεν σηματοδοτεί κάτι σημαντικό, ότι αποτελεί μια εκτόνωση, ότι είναι κάτι σαν φεστιβάλ δρόμου. ʼλλοι το συγκρίνουν με τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και κοινωνικά κινήματα όπως ο Μάης του 1968 στη Γαλλία.

1 σχόλιο

  1. Το σεβασμό μου ! αυτός είναι πράγματι λαός και όχι σκατένιος πληθυσμός…

    Εμεις ειμαστε τα παραδειγμα προς αποφυγη για ολους!!!!
    Παρτακηδες μεχρι αηδιας, μεσα στη λαμογια και τον ωχαδερφισμο ,αρκει να μην πειραξουν εμας….

    Δεν ειμασταν ετσι,καθομαι και αναλογιζομαι μερικες φορες, τι, και ποιος εφταιξε για να καταντησουμε ετσι..ξερει κανεις ?

    Εμάς μας αρκεί να απολυθούν 200.000 ΔΥ μόνο και μόνο επειδή δεν γίναμε εμείς. Και αυτοστιγμεί θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας....

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    20 χρόνια Ρούλα Κορομηλά, Νίτρο, Ντάουν Τάουν, Λαμπίρη, Πάνια, Νίνο, Γονίδης, Εσπρέσσο, Γκόλ, χαζοχαρούμενα σήριαλ, κλπ.
    Φτάνουν ή θέλεις κι άλλα ;

    ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΑΧΑΛΟ..
    Ο ..πληθυσμός ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ λαμόγιο-βολεμένος-αρπαχτός - Μαλακισμένος μαλάκας - ΠΑΣΟΚ.

    ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΑ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ…..

    viva ...ISPANIA !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση