GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Σκάνδαλο HDW" ήταν τελικά οι τροποποιήσεις των περίφημων Συμβάσεων του ΟΣΕ...

Τι αποδεικνύει η ... παραπεταμένη αγωγή της HDW κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 2005 Από τον Θανάση Λεπίδη Όσο ξετυλίγεται το σκάνδαλο...

Τι αποδεικνύει η ... παραπεταμένη αγωγή της HDW κατά του Ελληνικού Δημοσίου το 2005

Από τον Θανάση Λεπίδη

Όσο ξετυλίγεται το σκάνδαλο HDW – Υποβρυχίων, τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές αυτού του σκανδάλου.
Τα τελευταία στοιχεία στοιχειοθετούν το γεγονός του χρηματισμού πολιτικών προσώπων από την HDW προκειμένου να επιτευχθεί με τους όρους που αυτή ήθελε, η εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ). Δηλαδή εκτός από το γεγονός της καταβολής μίζας για να γίνουν οι παραγγελίες των τεσσάρων υποβρυχίων 214 φαίνεται ότι είχαν υπάρξει και μίζες προκειμένου να γίνει η πώληση από την ΕΤΒΑ, των Ναυπηγείων.
Ετσι εξηγούνται και όσα αναφέρονται σε μια αγωγή που κατέθεσε στις αρχές του 2005 η HDW μαζί με τη FERROSTAL κατά της πωλήτριας ΕΤΒΑ. Στην αγωγή αυτή, που έχει γραφεί σε ανύποπτο χρόνο, φαίνεται καθαρά, ο ρόλος του Ακη Τσοχατζόπουλου και των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση των HDW – FERROSTAL και να υπάρξει τροποποίηση των συμβάσεων για την κατασκευή των τρένων του ΟΣΕ.
Αναγράφει λοιπόν η αγωγή ότι στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της HDW και κυρίως του Ακη Τσοχατζόπουλου, υπήρξε πριν καν αυτό γνωστοποιηθεί στον ΟΣΕ, η σύμφωνη γνώμη του τελευταίου και η υπόσχεση για την τροποποίηση των επτά (7) συμβάσεων κατασκευής βαγονιών, μηχανών έλξης, τρένων, κοκ.
Φαίνεται επομένως ότι το θέμα των τροποποιήσεων των συμβάσεων του ΟΣΕ, που οδήγησε σε μερική μόνο τροποποίηση αφού τις περισσότερες συμβάσεις αρνήθηκε να τις τροποποιήσει ο ΟΣΕ, ήταν σκάνδαλο HDW και όχι σκάνδαλο SIEMENS.
Η περίφημη αγωγή, της HDW του 2005, περιέργως, δεν αξιοποιήθηκε από την εξεταστική επιτροπή για τη Siemens και δεν αναφέρεται καθόλου στο πόρισμα. Να ληφθεί υπ’όψιν ότι...
 μέσα στην ίδια αυτή αγωγή, περιλαμβάνεται πλήθος στοιχείων τα οποία θα αποδειχθούν στην διερεύνηση του σκανδάλου HDW εξαιρετικής σημασίας.
Βεβαίως πρέπει να διερευνηθεί ποιον εξυπηρετούσε η αποσιώπηση μέχρι σήμερα όλων των γεγονότων που περιγράφει αυτή η αγωγή. Η κοινή λογική λέει ότι εξυπηρετούσε προφανώς την προσπάθεια συγκάλυψης της ευθύνης Τσοχατζόπουλου η οποία όμως αναδείχθηκε λόγω της γερμανικής δικογραφίας για τα υποβρύχια, που ήρθε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.
Θα επανέλθουμε στο θέμα και θα αναρτήσουμε και τμήματα της περίφημης αγωγής.

20 σχόλια

  1. Σου κανει εντυπωση Λεπιδη?Ο κυρ Βαλυρακης εκανε καλη φασινα.Εβαλε κατω απ το χαλι τον Ακη οσο μπορουσε,το κυρ Γειτονα,το Τρεπεκλη,το Παμπουκη και βεβαιως το κυρ Τσουρα που παραγγειλε 6 ηλεκτρικα τραινα το 1995 για τα οποια οι Γερμανοι λενε οτι πληρωσανε ΜΙΖΑ!!!Ετσι ο κυρ Βαλυρακης σταματησε την ερευνα της Επιτροπης ΤΟΥ στο 1997!!!!
    Ααααα να μη ξεχασω,.Για τον ΟΤΕ πηγε μεχρι το 1977...Κι ας φωναζαν οι Βουλευτες...δικο ΤΟΥ ηταν το μαγαζι.Οτι ηθελε εκανε κι οποιον γουσταρε εβγαζε στη σεντρα.Ετσι απλα.Παπανδρεικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου κανει εντυπωση Λεπιδη?Ο κυρ Βαλυρακης εκανε καλη φασινα.Εβαλε κατω απ το χαλι τον Ακη οσο μπορουσε,το κυρ Γειτονα,το Τρεπεκλη,το Παμπουκη και βεβαιως το κυρ Τσουρα που παραγγειλε 6 ηλεκτρικα τραινα το 1995 για τα οποια οι Γερμανοι λενε οτι πληρωσανε ΜΙΖΑ!!!Ετσι ο κυρ Βαλυρακης σταματησε την ερευνα της Επιτροπης ΤΟΥ στο 1997!!!!
    Ααααα να μη ξεχασω,.Για τον ΟΤΕ πηγε μεχρι το 1977...Κι ας φωναζαν οι Βουλευτες...δικο ΤΟΥ ηταν το μαγαζι.Οτι ηθελε εκανε κι οποιον γουσταρε εβγαζε στη σεντρα.Ετσι απλα.Παπανδρεικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σου κανει εντυπωση Λεπιδη?Ο κυρ Βαλυρακης εκανε καλη φασινα.Εβαλε κατω απ το χαλι τον Ακη οσο μπορουσε,το κυρ Γειτονα,το Τρεπεκλη,το Παμπουκη και βεβαιως το κυρ Τσουρα που παραγγειλε 6 ηλεκτρικα τραινα το 1995 για τα οποια οι Γερμανοι λενε οτι πληρωσανε ΜΙΖΑ!!!Ετσι ο κυρ Βαλυρακης σταματησε την ερευνα της Επιτροπης ΤΟΥ στο 1997!!!!
    Ααααα να μη ξεχασω,.Για τον ΟΤΕ πηγε μεχρι το 1977...Κι ας φωναζαν οι Βουλευτες...δικο ΤΟΥ ηταν το μαγαζι.Οτι ηθελε εκανε κι οποιον γουσταρε εβγαζε στη σεντρα.Ετσι απλα.Παπανδρεικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι περιμένεις ρε Τσοχατζόπουλε; Δεν καταλαβαίνεις ότι με την παρουσία σου βρομίζεις τον τόπο;
    Το χαρακίρι σου λέει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello guys,

    Would you like to watch Thor online free? It is not released yet but you can watch it already!

    Click here to [url=http://watch-thor-online.net/]watch Thor[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΗΔΗΜΑ
    ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ , ΚΟΥΚΟΣ , ΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
    ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ .
    Καταζητούνται για άγριο ξυλοδαρμό όπου και αν τους δείτε μπροστά σας , διότι υπέγραψαν νύχτα την συμφωνία μείωσης των μισθών , διαφώνησαν στα φανερά και στα κρυφά υπόγραψαν (θα κάνουν κάνα δυο απεργίες έτσι για τα μάτια του κόσμου ) λέγετε ότι πήραν χοντρά πακέτα κάτω από το τραπέζι για να πουλήσουν τους εργαζομένους .
    Καταζητούνται για πολύ ξύλο , ΚΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΧ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Λ.Π .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τ' άκουσε για τα καλά ο Μαγκούφης που ήθελε σώνει και καλά να πληρώσει (βίντεο)


    Δείτε το βίντεο από το χθεσινό περιστατικό όπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαγκούφης, ήθελε σώνει και καλά να πληρώσει στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, στις 22:30.

    Και οι συγκεντρωμένοι, μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", δεν τον άφηναν να πληρώσει και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια:


    LamiaReport.gr: VIDEO_129.mp4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλληνες. Πότε θα ξυπνήσετε και να εξοντώσετε όλους τους κλέφτες και τους απατεώνες της πολιτικής σπείρας και να καθαρίσετε τον τόπο.Μην περιμένετε την δικαοσύνη ή την ιδέα του "χαρακίρι".Αυτοί έχουν παχύ δέρμα και δεν καταλαβαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν τους αντέχω άλλο κι ας είμαι μακριά. Κάντε κάτι να σας γράψει η Ιστορία και νας σας ευγνωμονεί ο λαός. Αμάν πιά. Απ' τις ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΟΒΡΥΧΙΕ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΓΕΡΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TI MAΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ?
    Αναρωτιέμαι πολλές φορές, τι μας συμβαίνει και έχουμε γίνει κότες.
    τόσο ποταπός όχλος είμαστε και δεν πιστεύουμε ότι κάτι αξίζουμε , την δύναμη που έχουμε να εξαφανίσουμε αυτούς που μας αφάνισαν,
    από χρήμα δουλειά και αξιοπρέπεια?
    Ο άνθρωπος που δεν έχει δουλειά, κατά συνέπεια και χρήμα (τα καθημερινά του ) ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ. Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Η Τ Ε ΚΑΙ Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Η Σ Τ Ε , Ξ ΑΝΑ ΌΤΙ Ι ΜΑΣ Π Η Ρ Α Ν .
    Βάλτε πάλι το χαμόγελο στα χείλη σας .στον Καιάδα τα ΛΑΜΟΓΙΑ και οι πέριξ ΑΥΤΩΝ. Βγείτε στους δρόμους για τα κλεμμένα και πάψατε να κλαίτε.
    δεν σας φταίει ένας οι δυο μόνo ,σας φταίνε οι επιλογές σας τόσα χρόνια και του καθενός το ατομικό συμφέρον. και που φθάσαμε.?
    κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη σας αλλά με ειλικρίνεια, ίσως αυτό που δείτε να σας κάνει και λίγο να σκεφτείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιγά μη τολμάει ο Καρχιμάκης και το ΠΑΣΟΚ να διαγράψει τον Άκη...

    "Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει ήδη διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μέλος του κόμματος, δεν έχει σχέση μαζί του" δήλωσε στην εφημερίδα "Real News" ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και συνέχισε λέγοντας:

    "η αναστολή της κομματικής ιδιότητας σημαίνει επακριβώς διαγραφή"

    Για άλλη μια φορά ο Καρχιμάκης λέει
    ΨΕΜΜΑΤΑ

    σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ (Άρθρο 54) οι πειθαρχικές ποινές είναι:

    Προσωρινή ή μόνιμη ανάκληση της κομματικής ιδιότητας

    Άλλο αναστολή που λέει ο Καρχιμάκης και που είναι μέτρο προσωρινό
    και άλλο ανάκληση που είναι μέτρο μόνιμο

    Στον Άκη Τσοχατζόπουλο έχει γίνει απλά αναστολή της κομματικής του ιδιότητας
    που σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με ανάκληση ή διαγραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απευθύνομαι σ’ ολους εμάς τους ΜΑΛΑΚΕΣ (κι εγώ μαζί), τους απογόνους των Αρχαίων υμών Προγόνων, όπως συχνά λέμε, που γράφουμε και γράφουμε και ξαναγράφουμε σε τούτες τις σελίδες όλο ΜΑΛΑΚΙΕΣ, γιατί δεν κάνουμε τούτο και κείνο να ελευθερωθούμε απ’ όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ, απ’ όλες τις φαγάνες, απ’ όλες τις βδέλες, που μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια (απ’ το 1974), απ’ Όλους τους κλέφτες, απ’ όλες τις ξεφτύλες της κοινωνίας μας, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. Τί μας έχει πιάσει;; Έχουμε αποχαυνωθεί απ’ την μιζέρια και την πείνα;; Τί έχουμε πάθει ρε παιδιά;; Είμαστε τόσο ανίκανοι; Μας χρειάζεται, μήπως, κανένας Παλαιών Πατρών Γερμανός ή κανένας Ρήγας Φεραίος;
    Ως ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
    ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ
    ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,ΧΕΙΜΩΝΑ
    ΑΝΟΙΞΗ ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ;
    ****
    ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ,
    ΚΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ,
    ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;
    ****
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΙΣΤΟΎΜΕ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΧΑΝΙΔΑ,
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
    *****
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
    ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ
    ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
    ΜΙΚΡΟς ΕΙΝ’ Ο ΕΧΘΡΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν σας κανει εντυπωση οτι η σπειρα αυτη που πολεμαει τον ακη,καθε μερα βγαζει σκανδαλα του ακη΄.γιατι δεν κανει ερυνα στο υπεχωδε εκει εγιναν οι μεγαλες αρπακτες με τα δημοσια εργα, το κτηματολογιο και τοσα αλλα σκανδαλα,σιωπη για ολα αυτα,μονο για τον ακη βγαζουν συνεχεια,ντροπή σας.ποιον θελετε να καλυψεται ο κοσμος αρχισς να καταλαμβαινει'γραψεται και για τους μητσοτακιδες και για τα 17800000 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εφ'οσον συνεχιζετε να ψηφιζετε αυτους τους ιδιους, δεν προκειται να δειτε προκοπη.

    Ξυπνηστε ανοητοι, οι διορισμοι, τα ρουσφετακια και τα κουμπαριλικια σας εχουν φερει σ'αυτη την καταντια.

    Οταν ελθουν εκλογες, η ψηφος σας πρεπει να παει σε ανθρωπους που ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ στο παρελθον, ειναι ΟΛΟΙ τους διεφθαρμενοι μεχρι το μεδουλι.

    Ψηφιστε ΛΑΟΣ, ψηφιστε ΚΚΕ, Συριζα, οτι σας κανει κεφι, αλλα οχι ανθρωπους που ελαβαν μερος σ'αυτην την λεηλασια του Κρατους.

    ..Και προπαντος, μακρυα απο τα οικογενειακα κατεστημενα ..(Καραμανλικα, Παπανδρεικα και Μητσοτακικα..)

    Και οταν ελθει ο καιρος, με μια κυβερνηση απο τα κομματα που ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ, να στηθουν λαικα Δικαστηρια για τους προδοτες, κλεφτες και απατεωνες που λυμαινονται την Ελλαδα τα τελευταια 40 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο ένας κρατά τον άλλο ...δεν τολμάνε να καταδικάσουν κανένα γιατι θα καούν όλοι τους.

    Ο λαός έχει υποχρέωση να τους πετάξει με τις κλωτσιές απο τη Βουλή
    και να πάμε σε αληθινή Δημοκρατια με ΙΣΟΝΟΜΙΑ.
    *** Προσοχή στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ***

    - με δήμευση περιουσιών (offshore ...και όλο τους το σόι κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΤΩΡΑ

    ...παραδειγματική τιμωρία στα λαμόγια που κυβέρνησαν και δημιούργησαν τεράστιο χρέος - με προμήθειες και συμβάσεις 2, 3 και 4 φορές πάνω απ' το πραγματικό κόστος (γιατι εκει ειναι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους)

    ...αλλά και σε όλα τα κόμματα της αντιπολιτευσης που τους έδιναν Δημοκρατικό άλλοθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..παραδειγματική τιμωρία στα λαμόγια που κυβέρνησαν και δημιούργησαν τεράστιο χρέος - με προμήθειες και συμβάσεις 2, 3 και 4 φορές πάνω απ' το πραγματικό κόστος (γιατι εκει ειναι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους)

    ...αλλά και σε όλα τα κόμματα της αντιπολιτευσης που τους έδιναν Δημοκρατικό άλλοθι.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ
    ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ
    ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ
    ΠΑΙΖΕΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
    ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΙ
    ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.
    ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aνταπαντηση στον Athanasios...

    Δεν κάνω κανένα παλιό κόλπο ...μαζί είμαστε!

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ με τόσα σκάνδαλα ...με τέτοια ατιμωρισία και πλήρη αποσύνθεση του κράτους και κάθε έννοιας δικαίου!!!

    Τόσο διεφθαρμένο εκλογικό σώμα είμαστε???

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ επιτέλους να απαλλαγούμε απ' το κακό παρελθόν, για το καλό των παιδιών μας.

    Η αριστερά σήμερα πάντως δε μου φτάνει - αυτό εννοώ πιο πάνω ...κάθε φορά που μπορεί να σκοράρει, πετάει τη μπάλα έξω απ το γήπεδο ...και το εχω βαρεθεί αυτό το έργο!

    Πρέπει να τελειώνουμε με τη μεταπολιτευτική ΧΟΥΝΤΑ τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον Τσοχατζοπουλο κοιτάτε εσεις ...
    Παρα την επικείμενη πτώχευση ο Παπακωνσταντινου και ο Ρεππας τα πιανουν χοντρα απο τον Φεσσα

    Μειωση κατα 200000 ευρώ του προστιμου στην Unisystems ο ενας ,αναθεση για ιστοσελίδες των 20 εκατομυρίων ο άλλος

    Ετσι βρωμιάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση