GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έξοδος της Αιτωλοακαρνανίας...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή http://papailiasyfantis. wordpress.com Όπως ταιριάζει σε Έλληνες και σε πατριώτες. Αντάξιους απογόνους των ηρ...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή
http://papailiasyfantis.wordpress.com
Όπως ταιριάζει σε Έλληνες και σε πατριώτες. Αντάξιους απογόνους των ηρώων της Εξόδου!..

Σ' όλη την Ελλάδα ανάβουν «σπίθες». «Σπίθες» διαμαρτυρίας. Για την αθλιότητα, που μας κατακλύζει και μας πνίγει. Και κάπου-κάπου, η «Σπίθα» γίνεται έκρηξη και πυρκαγιά.
Και κάποιοι άλλοι μιλούν για...
σεισάχθεια. Το μέτρο, με το οποίο ο σοφός Σόλων απάλλαξε, στην αρχαία Αθήνα, απ' το άχθος(=βάρος) της χρεοκοπίας ένα μεγάλο τμήμα του αθηναϊκού λαού.
Παντού, λοιπόν, «σπίθες» και «σεισάχθειες». Κι εδώ στην Αιτωλοακαρνανία «άκρα σιγή, σιωπή του τάφου», που λέει κι ο εθνικός μας ποιητής στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του.
Και να που, στο Αγρίνιο, βγήκε, πριν λίγες μέρες, στο δρόμο ένα δίδυμο ηλικιωμένων: Ένας παπάς κι ένας δάσκαλος. Και καλούσαν τον κόσμο σε αφύπνιση και συστράτευση για τη σωτηρία της πατρίδας.
Κι, όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι τους δέχονταν με ενθουσιασμό, άλλοι με συγκατάβαση και κάποιοι άλλοι με ειρωνεία ή και σκαιότητα:
-Καλά, τους είπαν κάποιοι, χάθηκαν οι νεότεροι να κάμουν αυτή τη δουλειά;
-Κι εμείς για τους νέους ψάχνουμε, τους αποκρίθηκαν. Να ξεσηκωθούνε και να μπούνε μπροστά. Κι εμείς να τους ακολουθήσουμε ή και να σταθούμε παράμερα. Για να χειροκροτούμε και να επευφημούμε τα λόγια τους και τις πράξεις τους. Αλλά, να που καθυστερούν πολύ! Και, μέχρι να ξεσηκωθούν, εμείς οι μεγαλύτεροι αισθανόμαστε ντροπή και φόβο!
-Και σαν τι ντρέπεστε και φοβάστε! τους είπαν.
-Φοβόμαστε, μήπως και συναρμολογηθούν τα οστά των ηρώων, που είναι θαμμένα στο Ηρώο του Μεσολογγίου. Και έρθουν και μας φωνάξουν:
«Εμείς, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι, χύσαμε το αίμα μας και δώσαμε τη ζωή μας για την πατρίδα και την ελευθερία της! Κι εσείς οι απολιόρκητοι εθελόδουλοι, τη σκλαβώσατε στους ντόπιους απατεώνες και τους διεθνείς τοκογλύφους!
Πώς είναι δυνατόν, όταν, όπως θα 'λεγε κι ο Βάρναλης, «σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα, όπου σας έβρει, σας πατεί», εσείς να μένετε «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα, προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα»!
Ποιοι περιμένετε να κάνουν το θαύμα! Πάντα οι.κάποιοι άλλοι";

Τέτοια ακούνε και τέτοια αποκρίνονται ο παπάς με το δάσκαλο. Και συνεχίζουν την προσπάθειά τους. Και τον αγώνα τους.
Με την ελπίδα πάντα ότι οπωσδήποτε κάποιοι άλλοι, νεότεροι θα πάρουν τη σκυτάλη και θα μπούνε μπροστά. Για την έξοδο απ' το καθεστώς της εθελοδουλείας!
Όπως ταιριάζει σε Έλληνες και σε πατριώτες. Αντάξιους απογόνους των ηρώων της Εξόδου!..

2 σχόλια

  1. ΖΗΤΟ ΤΟ SIEMENSΣΤΑΝ!!!!!
    Απ' έξω εμφάνιση, κι από μέσα σαπίλα!
    Ου καταισχυνω οπλα τα ιερα, ουδ' εγκαταλειψω τον παραστατην, οτω αν στοιχησω. Αμυνω δε και υπερ ιερων και οσιων, και μονος και μετα πολλων. Την πατριδα δε ουκ ελασσω παραδωσω, πλειω δε και αρειω οσης αν παραδεξωμαι...
    « Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών και προσωπικών συμφερόντων»
    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    Δεν είναι νεκροθάλασσα βοή χωρίς σεισμό,νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό!..........
    Ρε ενας δεκανεας ρεεεεε…….
    Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν το 1973 εις 1.100.
    Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
    Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια.
    ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    προς το δικαστήριο στην απολογία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα στο γύψο

    Η χώρα εβρίσκετο προ της κατάρρευσης
    Η εθνική κυριαρχία εβρίσκετο προ κίνδυνο

    Έτσι πάρθηκε η απόφαση.
    Το υδροκέφαλο κράτος βρισκόταν προ της στάσης πληρωμών που σημαίνει κατάρρευση.

    Τα ξένα και τα εγχώρια παπαγαλάκια για μήνες μιλούσαν για οικονομική αδυναμία της χώρας και οι αγορές που μυρίστηκαν το αίμα έπεσαν να μας φάνε.
    Δεν μας άφηναν να δανειστούμε αξιοπρεπώς.
    Γίναμε έρμαιο στα χέρια τους.

    Η εθνικής μας κυριαρχία κινδύνευσε.

    Έτσι ήρθαν οι εθνοσωτήρες. Είπαν ότι θα σώσουν το μισθό του Έλληνα (μετά τον είπαν κηφήνα αλλά δεν έχει σημασία) και είπαν ότι οι... Γερμανοί είναι φίλοι μας.

    Απλά ήθελαν μια υπογραφή.
    Στο Μνημόνιο.

    Σωθήκαμε. Είχαμε και τα... μισθά μας (ύστερα ήρθαν οι περικοπές) και κανείς έξω απ' τα σύνορά μας δεν απειλούσε πια την εθνική κυριαρχία ...
    Τα στελέχη της Τρόικας είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα.

    Μας είπαν ότι η οικονομία ... ασθενεί και μαζί όλη η χώρα. Άρχισαν οι περικοπές και μαζί αρχίσαμε όλοι να πονάμε...

    Έτσι μας έπεισαν ότι κάτι ... σπάσαμε. Θα χρειαστεί γύψος μας είπαν. Πότε θα μας τον βγάλουν δεν μας είπαν...

    Καλά, ΟΚ 21 Απριλίου έχουμε σήμερα, τη χρονιά δεν ξέρω...

    Υ.Γ.1
    Πάλι καλά που τα άρματα που παρήγγειλαν ήταν “τρύπια¨και δεν είχαν και βλήματα γιατί θα είχαμε και άλλα...

    Υ.Γ. 2
    Καλό Πάσχα...με αυγά ΠΡΑΣΙΝΑ.
    * κλούβια και χαλασμένα =
    ανυπόφωρη μπόοοοχααααααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση