GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το… κάρο

Του Θανάση Νικολαΐδη   (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΔΗΜΟΣΙΟ και δεν είχε συνήγορο . Δημόσιο και το’ χαμε βάλει στο μάτι. ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
 (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΔΗΜΟΣΙΟ και δεν είχε συνήγορο. Δημόσιο και το’ χαμε βάλει στο μάτι. Κατηγορίες και σινάφια, εργαζόμενοι και «εργαζόμενοι». Άντεξε (με δανεικά), αντέξαμε αρμέγοντάς το. Κι ήρθε η ώρα του απολογισμού. Δεν το ζητήσαμε-μας προέκυψε. Και το’ ξερε ο καθένας πως κάτι δεν πάει καλά και η βουτιά θα πιάσει πάτο.
ΜΙΣΘΟΙ χωρίς αντίκρισμα, δουλειές χωρίς ιδρώτα κι όλοι να παριστάνουν τον κατάκοπο, μη δεις εκείνον(-νην) που πραγματικά δουλεύει. Με ένα χαρτί στο χέρι από γραφείο σε γραφείο η «εργαζόμενη» και κρεμασμένα τα γυαλιά στο στήθος, να ρωτάει και (δήθεν) να ξαναρωτάει τον προϊστάμενο όσο να...
 δουν οι άλλοι. Να μάθει ο λαός πόσο σκληρά εργάζονται εκεί στα …υπουργεία της υπερεπάρκειας σε ανθρώπους και ανεπάρκειας σε δουλειά και απόδοση. Κι αν δεις τις στρατιές που «ξεπεζεύουν» το πρωί για να χτυπήσουν κάρτα, αν το σκεφθείς ποιος και πόσο τους πληρώνει, δεν θα ’χεις απορίες γιατί το… κάρο έμεινε.
ΚΑΙ ποιος τραβάει (το κάρο) στην ανηφόρα (κι από τη λάσπη); Ο εφοριακός (όχι, βέβαια, ο κάθε εφοριακός) που του’ κοψαν τα «τυχερά» και δεν δουλεύει; Ο γιατρός (όχι ο κάθε γιατρός) του ΕΣΥ (κορεσμένο από διευθυντές, υπερωρίες και εφημερίες), που ξεβολεύτηκε και αντιδρά; Με ποια συνείδηση περί εργασίας να το σπρώξει, ποιο ζήλο και διάθεση για προσφορά; Οι γραφιάδες των δήμων ανάκατοι με τους κηφήνες που περιμένουν τον «Καλλικράτη» ή των νομαρχιών οι… μοχθούντες με το φραπεδάκι;
ΚΙ ύστερα ακούστηκε κάτι για ενιαίο μισθολόγιο. Σαν απόηχος απ’ το παρελθόν, που αντέταξε τον υδροκεφαλισμό του Κράτους απέναντι στην ασυδοσία (αισχροκέρδεια, παρανομίες, φοροδιαφυγή…) του ιδιώτη για να πατσίσει και για να «ισορροπήσει» τα πράγματα. Κι άντε, σήμερα, να μειώσεις μισθούς για λόγους κρίσης, κοινωνικής δικαιοσύνης και… ισότητας. Να στέρξουν οι «ενδιαφερόμενοι» και… καλομαθημένοι στην ιδέα του εξορθολογισμού των συντάξεων και να κάνουν πίσω ευημερούντες κλάδοι και σινάφια.
ΚΙ από πρόταση; Είναι η κρίση «ευκαιρία» και οι σημερνοί έχουν την ευθύνη. Οφείλουν να περικόψουν μισθούς και δαπάνες και να (ξανα)μοιράσουν δίκαια την πίτα, κρατώντας τα μάτια τους κλειστά και με ωτασπίδες. Με μια προϋπόθεση. Πως στη «θυσία» μπροστάρηδες θα ’ναι οι πολιτικοί! Τα παλικάρια μας (και οι νιες) άχνα δεν βγάζουν για τα προνόμια, το μισθό και τις συντάξεις τους.

7 σχόλια

  1. Φρίξεεεεεεεε
    και εσύ..
    ΜΕ .........."Το… κάρο"..
    απο την mega XΩΜΑΤΕΡΗ της
    ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    και των απόλυτων ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
    --------------------------------



    Mega – εμετικοί. Mega – συκοφάντες, Mega – ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

    Οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά όταν φύγουμε από την πολιτική ανωμαλία που περνά η χώρα.
    Αυτό που συνέβει σήμερα το πρωΐ στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι Καμπουράκης – Οικονομέας, προφανώς θα συνέβαινε μόνο σε προγράμματα του Ράιχ. Στο πάνελ εκτός από τους παρουσιαστές και τον κύριο Σαραντάκο, η κυρία Κοραή και ο δημοσιογράφος Γ. Λοβέρδος.
    Ενώ λοιπόν η χώρα καταρρέει, το μνημόνιο έχει αποτύχει οικτρά και φαίνεται περίτρανα ότι ήταν απλώς μία απάτη για την ληστεία των Ελλήνων, οι προαναφερόμενοι κύριοι, ξαφνικά άρχισαν να ουρλιάζουν εις βάρος του …Σαμαρά (!!), γιατί λέει, είπε και αυτός ότι “Λεφτά Υπάρχουν”!!

    Ναι, δεν είναι ανέκδοτο (δυστυχώς). Είναι οι μαύρες μέρες του φασισμού που το Mega εκπροσωπεί επάξια.

    Με το που έπεσε λοιπόν αυτό το “σύνθημα” (από που άραγε;), άρχισε ένα ρεσιτάλ αφορισμού όπου τον πρώτο ρόλο έπαιζε ο Γ. Λοβέρδος: Είναι ακόμα χειρότερος από τον Παπανδρέου! Είπε ότι θα ξανααυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις! Είναι ντροπήηηη!! Ούρλιαζε σε ένα ρεσιτάλ συκοφαντίας, οχετού, συναυλία ψεύδους, σαν αυτές που το έχουμε συνηθίσει.

    Μάταια ο Σαραντάκος προσπάθησε να ψελλισει “μα δεν μίλησε για όλους, μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους”, εκεί ανέλαβε η Κοραή: “Μα να το διευκρινήσει, δεν έπρεπε να τα πει αυτά”

    “Μα τα είπε συγκεκριμένα…” ψέλλισε ο Σαραντάκος και διέκοψε προφανώς από τον μαέστρο του control, που έδωσε την πάσα στον μέγα δημοσιογράφο Καμπουράκη για να ολοκηρώσει τον οχετό ως πλέον ειδικός ρινοσκάφτης.

    Ποιό, το Mega Που αποθέωνε το μνημόνιο και το “πιστόλι στο τραπέζι”.

    Ποιό; Το Mega που εγκαλούσε τον αλήτη τον Σαμαρά που δεν ψήφισε το μνημόνιο, που διέσυρε Δημαρά – Οικονόμου και διακωμωδούσε την Σακοράφα που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα.

    Το Mega που λοιδωρούσε το πρόγραμα Σαμαρά για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, αλλά μετέδιδε με έκσταση το πρόγραμμα Παπανδρέου για ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Ποιό; TO MEGA ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”.

    Το Mega που ακόμα δεν μετέδωσε τους όρους της δανειακής σύμβασης. Το Mega Που θα πρέπει να δικαστούν οι υπέυθυνοι ενημέρωσης του όταν επανέλθει η δημοκρατία και η συνταγματικότητα σε αυτή την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΡΩΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η ΑΚΟΜΑ! ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΩΡΑ?

    ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,
    ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΤΛ?.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
    ΜΕΧΡΙ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΓΕΛΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ
    ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ?..
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ?

    ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ
    ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ
    ΤΑ ΠΑΧΥΛΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?? ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ!!!
    ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήνουν στον αέρα χιλιάδες ασθενείς της Ηπείρου

    Δεν θα χρηματοδοτούνται τα 4 από τα 5 Νοσοκομεία της περιοχής

    Κόβονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις στα 4 από τα πέντε Νοσοκομεία της Ηπείρου, αφού οι διορισμένες διοικήσεις τους δεν υπέβαλαν οικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα τιμωρούνται με διακοπή των επιχορηγήσεων το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το "Χατζηκώστα" Ιωαννίνων και τα Νοσοκομεία Άρτας και Φιλιατών, γιατί δεν απέστειλαν μέχρι τις 12 Μαρτίου στο...
    Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχεία προϋπολογισμού, απολογισμού, ισολογισμού και ληξιπρόθεσμων οφειλών για τον μήνα Φεβρουάριο.
    Τους ασθενείς, όμως, ποιος τους σκέπτεται; Υπολειτουργούσαν, που υπολειτουργούσαν τα Νοσοκομεία της φτωχής Περιφέρειας Ηπείρου, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, τώρα θα δεχθούν και το τελειωτικό χτύπημα. Και αφού τα δημόσια θεραπευτήρια υποβαθμίζονται, φυσικό είναι να ανθεί ο τομέας της ιδιωτικής υγείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πω του Θανάση (είναι φίλος μου) να σου ανταποδώσει τις βρισιές σου ρε μαλάκω.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓουΡούνι.........άντε στο κουμάσι
    του Πάγκαλου...

    βρώμααααααααααα
    μποόοοοοοχχχχχχχαααααααααα
    σκατίλαααααααααααα ΠΑΣΟΚ.

    ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

    Φουλάρουν οι μηχανές των φορτηγών των συναδέλφων μας και εκαντοντάδες οι συμμετοχές αυτών που με βασικό μας αίτημα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ στις ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ

    ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:08:00π.μ. στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ επί της Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ 44-ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ).

    Συγκινητικά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από απλούς ανθρώπους, από διάφορους Φορείς και......Οργανισμούς, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται με ιδέες-απόψεις και σχόλια.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
    ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ για το πιο σεβαστό αγαθό.
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

    Εμμένουμε στις θέσεις μας:
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άρθρου 16 του Ν.3769/2009
    περί της ΚΛΗΡΩΣΗΣ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Όλοι μαζί λέμε ΟΧΙ στο ΝΟΜΟ-ΝΤΡΟΠΗ.

    Να ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ότι ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για ΕΡΓΑΣΙΑ δεν γίνεται με ΚΛΗΡΩΣΗ όπως και στα λαϊκά λαχεία.

    ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ:
    ~ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΑΣ
    ~ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ
    ~ΦΕΡΕΤΡΑ
    ~ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

    ΓΙΑΤΙ...
    ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση