GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

259 εκ. ευρώ ζητεί πίσω η Κομισιόν για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις επί ΝΔ...

Την ανάκτηση από την Ελλάδα 259,61 εκατ. ευρώ για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις αγροτικές δαπάνες την περίοδο 2004-2009 αποφάσισε η ...

Την ανάκτηση από την Ελλάδα 259,61 εκατ. ευρώ για παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στις αγροτικές δαπάνες την περίοδο 2004-2009 αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η απόφαση, βάσει της οποίας θα ανακτηθούν συνολικά 530 εκατ. ευρώ, ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου. Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και...
 τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.
Αναλυτικότερα για την Ελλάδα θα ανακτηθούν 137,2 εκατ. ευρώ στον τομέα του ελαιολάδου, άλλων ελαίων και λιπαρών. Πρόκειται για διορθώσεις που αφορούν τη μη επιλεξιμότητα δαπανών και βασικών ελλείψεων στην καλλιέργεια ελιάς και επιτόπιων ελέγχων τα οικονομικά έτη 2004-2006.
Θα ανακτηθούν ακόμη 122,3 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν ανεπαρκείς ελέγχους, τα οικονομικά έτη 2007-2009, σχετικά με ανεπαρκείς επιτόπιους ελέγχους και ελλείψεις στα συστήματα αναγνώρισης αγροτεμαχίων και γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ/ΣΓΠ) αλλά και στις διοικητικές διασταυρώσεις που αφορούν μέτρα επιτόπιας αγροτικής ανάπτυξης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

14 σχόλια

  1. Οταν επι ΝΔ πιεζόταν απο τους αγρότες ο Υπ.Γεωργίας Χατζηγάκης τους έδωσε 400-500 εκ. και είπε πως θα δικαιολογούσε το ποσό στην ΕΕ σαν αποζημιώσεις απο θεομηνίες, το θυμάστε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταρχήν τα χαορετίσματα στο Καψαρχίδη Καρχιδάκη για τις συνεχές αναρτήσεις στο βόθρο του
    τέτοια μέρα....................



    Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία.

    Πάει, θα τρελαθούμε εντελώς. Ζούμε σε άλλη χώρα, η Δανία του Νότου είναι πραγματικότητα, το όνειρο του Γ. Παπανδρέου έγινε πραγματικότητα απλά εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

    Η εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είχε ένα μίνι απολογισμό 18 μηνών κατά τον οποίο όλα σ’ αυτή τη χώρα είναι υπέροχα. Ο κ. Παπανδρέου απαρίθμησε μια σειρά από επιτυχίες, από μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το ψηφιακό σχολείο μέχρι το γεγονός ότι η χώρα έχει λόγο στην περιοχή. Από τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.

    Κι όλα αυτά τα αδύνατα, η κυβέρνηση τα έκανε πραγματικότητα μέσα σε λίγους μήνες, γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους υπουργούς για τη δουλειά που έκαναν και που δεν έχει γίνει ποτέ, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Δεν εξηγείται αλλιώς, υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, σε άλλο γαλαξία. Υπάρχει μια χώρα που επισκέπτεται ο κ. Παπανδρέου και βλέπει πως όλα λειτουργούν ομαλά.

    Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει φτώχεια, δεν υπάρχουν μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες γιατί τους νίκησε η Frontex. Οι επιχειρήσεις παίρνουν άδεια σε μια ημέρα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει, στην Κερατέα οι κάτοικοι παίζουν τάβλι με τους αστυνομικούς. Οι μαθητές κάνουν μάθημα στο ψηφιακό σχολείο, οι πολίτες πάνε στα νοσοκομεία άνετα και εξυπηρετούνται αμέσως. Το κράτος είναι φιλικό, δεν υπάρχουν εντάσεις, ούτε λαμογιές, ούτε διαφθορά.

    Στο υπέροχο αυτό κράτος του Πασοκιστάν, στον άλλο γαλαξία, βλέπουν οι κάτοικοι από μακριά μια άλλη χώρα και γελάνε.

    Λέγεται Ελλαδιστάν. Εκεί όπου υπάρχει κρίση, ο κόσμος πεινάει,έχει προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει. Εχει ανασφάλεια για το μέλλον του, για τα παιδιά του. Δεν ξέρει αν θα υπάρχουν σχολεία και πανεπιστήμια να τα στείλει, δεν γνωρίζει αν τα νοσοκομεία θα έχουν κρεβάτια.

    Οι επιχειρήσεις χρειάζονται απίστευτη γραφειοκρατία και μίζες για να λειτουργήσουν. Οι επενδυτές χρειάζονται πάνω από 2.000 υπογραφές για να κάνουν το αυτονόητο. Στη χώρα εκείνη, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αλλά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ακούνε τον πρωθυπουργό να τους μιλά για μια άλλη, εικονική πραγματικότητα.

    “Αναδιαρθρώνουμε το κράτος” είπε ο πρωθυπουργός και τα είπε όλα. Κι όπως λέει ο πεντάχρονος γιος μου και ταιριάζει με την ημέρα:

    “Αλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.
    ΡΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΣΤΕ.
    ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΡΦΩΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.
    ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ.

    ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ .
    ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτα τωρα ποιος θα τα πληρωσει;
    ο χατζηγακης η οι τιμημενοι αγροτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΧΑΡΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ;
    ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ
    ΚΩΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.


    Στο Παίδων Πεντέλης σήμερα ούτε φακέλους να βάλουν τις εξετάσεις δεν είχανε,
    στα χέρια χύμα στο κύμα..

    Στο Γενηματά, στο Φλεμιγκ
    δεν έχουνε αντιδραστήρια.
    Στο ΙΚΑ στέλνουν τους ανθρώπους να κάνουν γενικές ούρων,
    τις πληρώνουν και τους δίνουν 6Ε περίπου μετά, βάζουν από τη τσέπη τους.

    Τον άκουγα σήμερα να λέει οτι λένε ψέματα,όλοι ….είπαμε να λέμε ψέματα …αλλά ο Ανδρέας έπαψε να ξεχωρίζει την αλήθεια απο το ψέμα....

    ΑχρΗστε..... παράσιτο, υπηρέτη
    του ΔΝΤ για την καλή βαμολογία!
    Να θυμίσω...
    Δημόσια διαβούλευση, you know ?
    Συμμετοχική δημοκρατία ;;;
    Αααα !
    Θα σε πω εγκάθετο!

    Ξέρεις πόσοι “ανεξάρτητοι” στελέχωσαν τις κρατικές υπηρεσίες με την ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικών ;;;
    Πιπέρι, φτου κακά στη γλώσσα σου.
    Εκσυγχρονίσου επιτέλους…
    Η κυβερνησάρα αυτή όπου βρεθεί και σταθεί πολίτης του κάνει σχεδόν …ανάκριση, δεν το ήξερες;
    -Χαλάλι σου ΡΕ χάλι, κλείστε τα!


    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

    Αν δείτε το βιντεάκι θα δείτε τον Λοβέρδο με ζελέ αυγού στα μαλλιά να κυλά νωχελικά στο αγχωμένο μισό σακάκι του και έναν νεαρό, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ,
    να βρίσκεται σε “ΤΣΟ & ΛΟ mod”.

    Πόσο πήγε η ανεργία εξαιρετικά επιτυχημένε Λοβέρδο
    μου ??????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ριμαξανε την χωρα σε 5 χρονια οι πουστηδες της ΝΔ....για αυτο τους εθαψε ο Γιωργακης (οπως τον αποκαλουσαν) με το 11%.τους σιχαθηκαν μεχρι και οι μαναδες τους...πουσταρα Καραμανλη αδελφαρα πισωγλεντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΛΔ...ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ

    ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!

    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΤΕ ΠΑΛΙ..
    ΜΟΥΝΙΑ ΣΑΠΙΑ
    ΒΡΟΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΚΑΛΩΣ
    ΤΟ ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟ
    ΚΑΡΧΙΔΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ..

    ΒΛΕΠΩ Η ΣΥΦΙΛΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ
    ΠΟΛΥ
    ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΠΟΥΣΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΤΕΣΤΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΤΕΡΟΣ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



    "Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τόλμησε να αλλάξει το κράτος" δήλωσε σε συνέντευξή του στην real news ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Παπαθανασίου και τόνισε πως "Δεν θα είχαμε προσφύγει στο ΔΝΤ αν είχαμε λάβει έγκαιρα μέτρα".




    Και αυτά τα λέει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών του κ. Καραμανλή και όχι το ΠΑΣΟΚ για να ρίξει ευθύνες στην ΝΔ.


    Ο κ. Παπαθανασίου όμως δεν μας, λέει στη συνέντευξή του, το γιατί δεν πήρε τα αναγκαία αυτά μέτρα. Όπως δεν μας λέει ποιος τον εμπόδισε. Όπως δεν μας λέει γιατί η ΝΔ έχει καταντήσει "μη κυβερνητική οργάνωση" και ποιος την κατάντησε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΟΡΜΙ

    ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ

    ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
    ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ !

    ΕΣΥ ΕΜΕΙΝΕΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ !!!

    ΓΙΑΤΙ ???????

    ΤΟ Π+ΑΣΟΚ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ
    ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ 18 ΜΗΝΕΣ
    ΤV ΣΤΟΝ ...ΣΤΑΥΛΟ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πασοκ

    Τον γύρο των Υπουργικών και Βουλευτικών γραφείων όλων των κομμάτων κάνει το Υπόμνημα του Δρ Κουτσούκου "Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία" Κριτική.!!



    Ο τίτλος του κάθε σχολείου με τον νέο νόμο και με Υπουργική Απόφαση θα πρέπει να καθορίζεται:
    α) Πειραματικό του Πανεπιστημίου (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), και αυτά θα είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε Πειραματικά των Πανεπιστημίων Αθήνας (ΠΣΠΑ), Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πάτρας, Κρήτης, Μακεδονίας.

    β) Πειραματικό που «συνδέεται» με το Πανεπιστήμιο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με κλήρωση), που θα είναι μερικά από αυτά που ορίζονται από τον νόμο του 1985.

    γ) Πρότυπο Σχολείο (όπου οι μαθητές εισάγονται μόνο με εξετάσεις). Αυτά απλά θα μπορούν με τον νέο νόμο, να «συνεργάζονται» με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Σε κανένα σχολείο δεν πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο όροι π.χ. Πρότυπο-Πειραματικό.

    Με Υπουργική Απόφαση δίδεται ο τίτλος στο κάθε σχολείο ανάλογα αν οι μαθητές εισάγονται με κλήρωση = Πειραματικά ή οι μαθητές εισάγονται με εξετάσεις = Πρότυπο. Στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι σε όλα τα Λύκεια θα εισάγονται οι μαθητές με εξετάσεις, πράγμα που δεν είναι σωστό και καλό είναι, η ρύθμιση αυτή να γίνεται με Υπουργική Απόφαση!

    ===
    Όλη η επαιδευτική Κοινότητα συντάσσεται στι πλευρό του δρ Κουτσούκου!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση