GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνούν παίρνοντας κάθε πρωί εντολές με ένα e-mail…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στην Ιαπωνία φαίνεται ότι θα ελεχθεί τελικά η βλάβη στους πυρηνικούς αντ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στην Ιαπωνία φαίνεται ότι θα ελεχθεί τελικά η βλάβη στους πυρηνικούς αντιδραστήρες, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποτιμηθεί ούτε στο περίπου η οικονομική ζημιά και οι επιπτώσεις που θα προκαλέσουν ο σεισμός, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνική και κατ’ επέκταση και στη διεθνή οικονομία.
Στη Λιβύη άρχισε η ένοπλή (αεροπορική) επέμβαση. Ο Καντάφι κήρυξε μονομερώς κατάπαυση του πυρός, οι αντικαθεστωτικοί πανηγυρίζουν και ζητούν και χερσαία επέμβαση και κανείς δεν ξέρει σε ποια χώρα και πού θα καταλήξει αυτή η γιγαντιαία αραβική εξέγερση, ποιος θα ελέγχει τις πετρελαιοπηγές όταν παγιωθούν τα νέα αραβικά καθεστώτα και το κυριότερο πόσο θα κάνει το πετρέλαιο.
Και στην Ελλάδα…
Στην Ελλάδα συνεχίζεται με την πρόφαση της «ανάπτυξης, χωρίς όμως να υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα των ήπιων μορφών ενέργειας», η απαξίωση της ΔΕΗ που άρχισε επί Σουφλιά και συνεχίζεται επί Μπιρμπίλη. Συνεχίζεται η συζήτηση για την εκποίηση, που θα λέγεται για λόγους ευγενείας «αξιοποίηση» της...
 ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η πώληση του Ελληνικού στους Καταριανούς και βαφτίζονται τα νέα σκληρά εισπρακτικά μέτρα πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης.
Ακούσατε εσείς από τα χείλη κάποιου επίσημου και κυβερνητικού παράγοντα, έστω και μία θεωρητική προσέγγιση για τις επιπτώσεις του σεισμού της Ιαπωνίας στην παγκόσμια οικονομία και το τι θα γίνει στην Λιβύη και στον υπόλοιπο κόσμο εάν η στρατιωτική επέμβαση της Δύσης διαιωνιστεί και επεκταθεί και σε άλλες αραβικές χώρες;
Όχι, δεν έχετε ακούσει γιατί απλούστατα την Ελλάδα, σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία την κυβερνούν άνθρωποί που το μόνο τους προσόν είναι ότι είναι απόφοιτοι του κολλεγίου Αθηνών. Μέχρι εδώ ουδέν μεπτόν, αλλά δυστυχώς για τούς κυβερνητικούς το κακό δεν σταματάει στην αποφοίτηση από το Κολέγιο. Γνήσια παιδιά της αστικής τάξης οι περισσότεροι, δεν είχαν και δεν το διεκδίκησαν άλλωστε να έχουν καμία σχέση με τους αγώνες τα οράματα και τις θυσίες του λαού μας.
Μετέτρεψαν έτσι το ΠΑΣΟΚ από ένα ριζοσπαστικό δημοκρατικό κίνημα, σε ένα ελιτίστικο club στο οποίο αρετή και ικανότητα βαφτίζεται η υπακοή στα κελεύσματα του ΔΝΤ. Δικαίωμα φυσικά του Γιώργου Παπανδρέου και της υπό αυτόν ηγετικής ομάδας να μεταξελίξουν το κόμμα τους κατά τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν και δεν μας πέφτει κανένας λόγος. Δικαίωμα όμως δικό μας είναι να ασκούμε κριτική σε αυτήν την κατά τεκμήριο ανίκανη «παρέα» που έχει γαντζωθεί στο κορμί της χώρας και δεν την αφήνει να αναπνεύσει.
Αυτή η «παρέα», γνήσιο τέκνο της ηττημένης πολιτικό-οικονομικής και πνευματικής ελίτ που κινείται πολιτικά μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, δεν παράγει και αναπαράγει, ούτε ιδεολογία, ούτε πολιτική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεμελιώσει ηθικά και ιδεολογικά το νέο εθνικό όραμα πάνω στο οποίο θα πατήσει ο αγώνας του λαού μας για απαλλαγή από το ΔΝΤ.
Και εδώ έχουμε το πρώτο συμπέρασμα. Η έλλειψη εθνικού οράματος συντηρεί τον εκβιασμό «αν φύγει το ΔΝΤ και η Τρόικα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Και φυσικά η γνωστή «παρέα» που αναφέραμε πάρα πάνω, κάνει ότι μπορεί ώστε ούτε ο διάλογος για την ανάπτυξή ενός νέου Εθνικού Οράματος να δημοσιοποιείται και οποιαδήποτε τεκμηριωμένη και αξιόλογη προσέγγιση πάνω σε αυτό το πρόβλημα να χάνεται στο σκοτάδι. Δηλαδή εκτός από ανίκανοι να δουν και να χαράξουν το μέλλον, θέτουν και ανυπέρβλητα εμπόδια σε όσους προβληματίζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν το μέλλον.
Η συγκεκριμένη και περιβόητη «παρέα», λοιπόν, κυβερνά την χώρα χωρίς σχέδιο και όραμα, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά.
Ανεργία, Ύφεση, Πληθωρισμός, Φτώχεια, Μιζέρια και παντού κατάθλιψη, φόβος. Αυτά τα φαινόμενα θα γίνονται πιο έντονα κάθε ημέρα και για όσο χρόνο ακόμα αυτή η «παρέα» θα συνεχίζει να κυβερνά την χώρα.
Διότι, κυβερνούν παίρνοντας κάθε πρωί εντολές με ένα e-mail!

4 σχόλια

  1. Μνημόνιο για έναν ... αιώνα – Ετοιμάζουν παραχωρήσεις δρόμων και ακινήτων για
    90 χρόνια !

    Μέσα στο επόμενο 15ήμερο και μέχρι τα μέσα Απριλίου το υπουργείο θα έχει παρουσιάσει στην Τρόικα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα βάλει στα ταμεία το περιβόητο ποσό των 50 δισ.

    Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν και έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πιο... δελεαστική την προσφορά με παραχωρήσεις εκμετάλλευσης που θα φτάσουν ως και τα 90 χρόνια.

    Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως ό,τι έχει για ... πούλημα η Ελλάδα ως το 2015 δεν πρόκειται να φέρει πάνω από 30 δισ. και έτσι όλα δείχνουν ότι το κράτος θα υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης δρόμων λιμανιών κλπ για δεκάδες χρόνια ώστε να προεισπράξει έσοδα αξίας άλλων 10 με 20 δισ.

    Με λίγα λόγια και με παράδειγμα τους δρόμους θα πρέπει να πάψουμε να αναφερόμαστε σε “εθνικές” οδούς αφού για τα επόμενα 30 (ή και περισσότερα) χρόνια θα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ακόμη χειρότερα θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαία αύξηση σε τιμές διοδίων αφού οι εργολάβοι θα έχουν προπληρώσει το δημόσιο για όλα αυτά τα χρόνια και το δημόσιο δεν θα μπορεί παρά να δεχθεί τις τιμές που εκείνοι θα επιβάλλουν.

    Παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν σε κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας όπως σε ορυχεία και μεταλλεία, ακόμη και σε μονάδες παραγωγής ενέργειας.

    Παράλληλα το υπουργείο ετοιμάζει μεγάλες αποκρατικοποιήσεις σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο με στόχο άλλα 8 με 10 δισ. ευρώ, εφόσον διατηρηθεί η σημερινή χρηματιστηριακή τους αξία.

    έτσι έτσι ....
    όταν τους ψηφίζαμε και μας βολεύανε καλά ήτανε...?
    τότε δεν μιλαγε κανένας ....
    καλά μας κάνουνε ....

    και που είσαι ακόμα .... χωρίς βαζελίνη σε λίγο και θα λέμε
    σούζυ τσούζει , μα μην σταματάς .....σούζυ τσούζει ....

    (και είμαι τόσο μακάκας που δεν κατάφερα να εξαργυρώσω τις ψήφους μου με έναν κολοδιορισμό στο δημόσιο , κάτσε να φτύσω επάνω για να πέσουνε στα μούτρα μου)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεργία, Ύφεση, Πληθωρισμός, Φτώχεια, Μιζέρια. Αυτά και άλλα είναι τα αποτελέσματα ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απόρρητο τηλεγράφημα αμερικανικής πρεσβείας

    3. Greece currently has about 160 newspapers, 180 television
    stations, 800 radio stations, 3,500 magazines, and just 10 million
    people. (Portugal, with the same population, has 35 newspapers, 62
    television stations, and 221 radio stations, according to the "World
    Factbook" of 2004). How can all these media outlets operate
    profitably? They don´t. They are subsidized by their owners who,
    while they would welcome any income from media sales, use the media
    primarily to exercise political and economic influence, and
    therefore care marginally less about turning a profit from their
    media operations.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση