GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκάλυψη - σοκ για τον Καραμανλή...

Αποφάσισε να "δραπετεύσει" από το Μαξίμου (και να τα ...φορτώσει στον Παπανδρέου) τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 ότα...

Αποφάσισε να "δραπετεύσει" από το Μαξίμου (και να τα ...φορτώσει στον Παπανδρέου) τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας!

Του Μιχάλη  Ιγνατίου
http://www.aixmi.gr/

Ο Μάρτιος φαίνεται πως είναι ο μήνας της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος -ακόμα και με ανοικτή την πληγή της Λιβύης- η οικονομική κατάσταση της χώρας μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο φόβος για επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης ανάγκασε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα, να τηλεφωνήσει στην Αγκελα Μέρκελ και για να είναι βέβαιος πως η γερμανίδα Καγκελάριος έλαβε το μήνυμα, να στείλει, μία εβδομάδα μετά το τηλεφώνημα, ως απεσταλμένο τον υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊθνερ. Δικαιολογημένα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες.
Τις τελευταίες μέρες όταν κουβεντιάζω με ανθρώπους που έχουν σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διακρίνω μία νευρικότητα. Τα φρέσκα νέα από το μέτωπο του ΔΝΤ για την σύνοδο των Βρυξελλών συμπυκνώνονται σε μία φράση: «Μία ελάχιστη απόφαση θα βγάλουν». Και όταν με έκπληξη ρώτησα τον συνομιλητή μου επαναλαμβάνοντας τη φράση του και βάζοντας και ερωτηματικό, μου απάντησε: «Κάτι πρέπει να βγάλουν». Πολύ ωραία, είπα από μέσα μου. Η αισιοδοξία του συνομιλητή μου ξεχείλισε και απειλεί να με …πνίξει.
Τηλεφώνησα σε ένα χρηματιστή με πείρα 28 ετών στην Γουόλ Στρίτ, ο οποίος...
 πάρα πολύ συχνά πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Αντίθετα από άλλους συναδέλφους του, τον χαρακτηρίζει η σύνεση. Τον πείραξα ότι στην «αμαρτωλή» οδό όπου εργάζεται θα έχουν πάρτυ μέχρι τις 25 Μαρτίου. Δεν είχε διάθεση για χιούμορ. «Η πατρίδα σου και η Λιβύη», μου απάντησε, «απειλούν τα κέρδη μας». Μάλιστα… Η πατρίδα μου και η Λιβύη. Τί σχέση, άραγε, έχουν η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός της με την Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι; Δεν με διαφώτισε.
Σειρά είχε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος. Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος Ομπάμα παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας στην κ. Μέρκελ, του είπα. Βέβαια, για να είμαι σωστός δημοσιογραφικά, πρέπει να ομολογήσω ότι του είχα υποβάλει και πέρυσι την ίδια ερώτηση και μου είχε δώσει μία πολύ λογική εξήγηση. Απάντησε: «Οπως σου είχα εξηγήσει και πέρυσι, ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της αμερικανικής οικονομίας. Τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας σε πρώτη φάση, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε δεύτερη, είναι απειλή για την Αμερική».
Οπως καταλαβαίνει ο καθένας, η κατάσταση ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής δεν είναι καλή. Οι πληροφορίες που φτάνουν από παντού δεν είναι θετικές. Εκτός του θέματος της επιμήκυνσης, για το οποίο οι άνθρωποι του Ταμείου θεωρούν ότι «έχει κλείσει» μετά την προχθεσινή παρέμβαση του Ντομινίκ Στρος Καν, όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα, αν και στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι θα λυγίσουν και στο θέμα του επιτοκίου. Δημιουργήθηκε ξαφνικά ένα αρνητικό κλίμα, που σε μένα θυμίζει την περίοδο πριν από την απόφαση για την λήψη του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι η κουβέντα του κ.Παπανδρέου για το βέτο, όπως πριν ένα χρόνο η απειλή για το πιστόλι που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ερέθισε την Μέρκελ και τους Γερμανούς τραπεζίτες. Θα δείξει σύντομα, γιατί η 25η Μαρτίου δεν είναι μακρυά.
Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε καμένη την ελληνική οικονομία από τον προκάτοχό του, έγιναν απανωτά λάθη. Πιστεύω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει μία πολύ βαριά κατηγορία, την οποία πρώτη φορά εκστόμισε ο Ντομινίκ Στρος Καν: πως κάθε μήνας καθυστέρησης στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος της οικονομίας, πρόσθετε και ένα επιπλέον χρόνο στα βάρη του λαού. Μία άλλη διαπίστωση αφορά τον προηγούμενο πρωθυπουργό, στα βήματα του οποίου «περπατά» και ο σημερινός. Ο τρόπος με τον οποίο δραπέτευσε από το Μαξίμου, φαίνεται ότι αποφασίστηκε την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2009 όταν έλαβε την έκθεση του ΔΝΤ. Αλλά γνώριζε από την αρχή εκείνης της χρονιάς πως «έρχεται Κατρίνα», αλλά συνέχισε να μην κυβερνά.
Σε άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται αυστηρά και παραδειγματικά. Δυστυχώς, στη χώρα μας όλα συμφωνούνται και όλα διευθετούνται στο ανώτατο επίπεδο και με τρόπο που να συνεχίζεται η ατιμωρησία και το φαγοπότι. Συνεργάτης του Ταμείου από τον οποίο ζητήθηκε να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων, μίλησε για ένα δαιδαλώδες σύστημα συγκάλυψης και όχι τιμωρίας… Και το σύστημα αυτό, δυστυχώς, βολεύει όλους...

23 σχόλια

  1. ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΟΝ ΧΡΗΜΑΤΗΖΟΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Ο ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΟ ΜΙΜΟΥΜΕΝΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΗΣ.
    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο μαλάκας ειναι ο Γιωργάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς συνεχίζουμε να γράφουμε άρθρα κια να λέμε παπαριές. Ήξερε ο ένας , ήξερε ο άλλος, έφαγαν όλοι.....και εμείς?????? Καθόμαστε αποβλακωμένοι, εμού συμπεριλαμβανομένου, μπροστά στον υπολογιστή και ....και???
    Αντί να κατεβούμε κάτω και να κάψουμε την βουλή (το κτίριο εννοώ) και να τους διώξουμε με κλωτσιές, ψάχνωντας διορισμένους τεχνοκράτες να ασχοληθούν με τον τόπο αυτο, εμείς κουνάμε το κεφάλι και γράφουμε άρθρα κάνοντας αποκαλύψεις του κώλου...
    Ας συνεχίσουμε έτσι.....άλλωστε δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΕΦΗΓΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ.ΤΩΡΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ,ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΜΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡ....Α (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΕΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεργάτης του Ταμείου από τον οποίο ζητήθηκε να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών δικαστηρίων, μίλησε για ένα δαιδαλώδες σύστημα συγκάλυψης

    oute gia ton oga den kanoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΑΤΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟ ΡΕΜΑΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ιγνατίου, η δήλωση πως "κάθε μήνας καθυστέρησης στην αναζήτηση λύσης του προβλήματος της οικονομίας, πρόσθετε και ένα επιπλέον χρόνο στα βάρη του λαού", δεν αφορούσε τον Παπανδρέου, αλλά τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο Παπανδρέου από τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Μήπως θέλατε να τις αρχίσει από την επόμενη μέρα των εκλογών;
    Δε μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε να διαστρεβλώνετε αυτού του τύπου τις δηλώσεις. Το ίδιο είχε γίνει από συναδέλφους σας και με παρόμοια δήλωση του Γκόρντον Μπράουν.
    Και κάτι άλλο. Στο προηγούμενο άρθρο σας γράφετε ότι είχε συναντήσει τον Στρος Καν πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, για συνεργασία με το ΔΝΤ. Τώρα τον κατηγορείτε ότι καθυστέρησε να αναζητήσει λύση.
    Το γράφω και εδώ, γιατί στο aixmi.gr τα μισά μηνύματά μου έχουν λογοκριθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τί ήθελες να κάνει αφού ο άλλος τον απειλούσε με εκλογές τον Μάρτιο του 2010 λόγω προέδρου; Δέν αμφιβάλλω καταστροφικοί και άχρηστοι είναι και οι δυό τους αλλά ο χαζογιώργος παίρνει Νόμπελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα το κατάλαβε ο Ιγνατίου αυτό, ο λαός το κατάλαβε τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.Καλή δουλειά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγγνώμη αλλά δε φταίει ο Καραμανλής για την οικονομία. Τους κάλεσε όλους το Μάρτη του 2009 και τους τα εξήγησε και όλοι την έκαναν στριφογυριστή. Μετά έκαιγαν την Αθήνα για να τον ρίξουν. Τα παράτησε κι έφυγε και ήρθε ο ανεπαρκέστατος Γιωργάκης να μας φέρει σε χειρότερη κατάσταση από την Πορτογαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει.
    Το οφείλει στην παράταξη και σε
    όλους τους πολίτες της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΣΑ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΠΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ή ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ.
    Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , ΘΑ ΒΓΕΙ ΛΑΔΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οταν μιλησει ο Καραμανλης ο καθε Ιγνατιου πρεπει να ξυρισει το μουσι του.
    Ολα εγιναν απο τους Αμερικανοεβραιους
    σε συνεργασια με τον υπαληλο τους και επι τριαντα χρονια βουλευτη και υπουργο,που κανει οτι θελουν τα αφεντικα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. <>

    Ο Πεζεβέγκης ελάλησεν

    Ο άνθρωπος που οταν έρχεται στο Washington "γυρίζει σαν τον σκύλο που χάσαμε", δεν γνωρίζει κανέναν και δεν τον γνωρίζει κανείς. Αυτά που μας πουλάει είναι όλα φαντασίες του και "αέρας κοπανιστός".

    Ενα ανθρωποειδές ape που φωτογραφία δεν θέλει να βγεί κανείς μαζί του
    (ιδέ ύφος/μούρη/αμφίεση και λογάριασε ευφυία) γι αυτό και δεν τον έχετε δει ποτε έστω και σε μία.

    Τα μόνα connections που ομολογουμένως έχει εδώ είναι 2-3 restaurants ομογενών επειδή τρώει τζάμπα. και οταν φεύγει χαμογελαστός πίσω του ολοι τον μουτζώνουν, ακόμη και ο μάγειρας και γελάνε με τον "πεζεβέγκη" οπως τον αποκαλούν κάποιοι Κύπριοι.

    Σε αυτόν λοιπόν, τον ανίδεο απο πολιτκή γύφτο, έπεσε το εκ των άνω μπαλάκι "Σπιλώσατε τον Καραμανλή".
    Γύφτος ων, άνοιξε το αξυριστό του στόμα και ήρθε να μας πει ουσιαστικά "nothing".


    Πεζεβέγκης ο : άνθρωπος πονηρός και αχρείος· παλιάνθρωπος, μασκαράς, ρουφιάνος, μαστρωπός. [τουρκ. pezevenk -ης· ηχηροπ. του αρχικού]

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιγνατίου,
    γράφεις αργά (χρονικά).
    Πολύ αργά.
    Άρα διαπλέκεσαι.Ή επιβιώνεις.
    Ποιός σέ εμπόδισε νά γράψεις νωρίτερα?
    Μήπως δέν διακινδύνευσες τά χρήματα
    τών ανταποκρίσεων?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11 Μαρ 2011 5:48:00 μ.μ. ,
    τι εννοείς ότι εξήγησε το Μάρτιο του 09 και οι άλλοι την έκαναν στριφογυριστή; Αν τα θεωρούσε σωστά μέτρα, ας τα έπαιρνε. Θα είχε τουλάχιστον ένα χρόνο μπροστά του για να αποδώσουν, αφού ο άλλος έξυπνος, ο
    11 Μαρ 2011 4:06:00 μ.μ.
    λέει ότι εκλογές θα είχαμε το Μάρτη του 2010.
    Η Αθήνα κάηκε το 2008, ΟΚ. Και κάηκε γιατί τους άφησε ο Παυλόπουλος.
    11 Μαρ 2011 8:39:00 μ.μ.,
    Έτσι, βγάλτον μάγκα κιόλας, τον Καραμανλή.

    ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,
    νομίζετε ότι αν η χώρα καταρρεύσει, εσείς θα τη γλυτώσετε; Η μπάλα θα πάρει κι εσάς. Θα το καταλάβετε αυτό κάποια στιγμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατηγορούμενε, εγέρθητι! Κατηγορείσαι ότι: Παρέλαβες την ελληνική οικονομία στην 35η θέση στη διεθνή κλίμακα ανταγωνιστικότητας και την παρέδωσες στην 71η. Φόρτωσες μέσα σε πέντε χρόνια κάτι περισσότερο από 100 δισ. ευρώ στο δημόσιο χρέος μιας ήδη καταχρεωμένης χώρας. Κατόρθωσες σε μια περίοδο αύξησης του ΑΕΠ με υψηλούς ετήσιους ρυθμούς (38%) να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο τα δημόσια έσοδα και, από την άλλη, κατόρθωσες να αυξάνεις τις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου με ρυθμό 75%- διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ! Παρέλαβες το κονδύλι της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων στα 13 δισ. και το έφθασες κοντά στα 22 δισ. μέσα σε μια πενταετία. Και ενώ είχες υποσχεθεί επανίδρυση του κράτους, το φόρτωσες με μερικές εκατοντάδες νέους (άχρηστους) δημόσιους οργανισμούς και μερικές δεκάδες χιλιάδες (πελατειακές) προσλήψεις, προς διευκόλυνση των οποίων ανακάλεσες και τα όποια δειλά βήματα αποκομματισμού είχαν προηγηθεί, περιθωριοποίησες το ΑΣΕΠ και όλες τις ανεξάρτητες αρχές, έδεσες χειροπόδαρα στο κομματικό σου άρμα τη Δικαιοσύνη και εισήγαγες τον φαύλο θεσμό της συνέντευξης.

    Κατηγορείσαι, επίσης, ότι: Υπονόμευσες, με χαρακτηριστική επιπολαιότητα, την αξιοπιστία της χώρας και την (ήδη προβληματική) αξιοπιστία των στατιστικών της. Πρώτα με το τέχνασμα της απογραφής του 2004 και το τρικ της αναδρομικής αύξησης του ελλείμματος διά της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των αμυντικών δαπανών. Έπειτα, με τη σουρεαλιστική, κοντοπυράκειο αύξηση του ΑΕΠ (στο οποίο προσμετρήθηκαν η πορνεία και το λαθρεμπόριο). Με τη συστηματική δημιουργική λογιστική, στα χρόνια της πρώτης ευρωεπιτήρησης (όπου τα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και των νοσοκομείων αυξάνονταν με μαγικό τρόπο, οι αμυντικές δαπάνες άλλαξαν ξανά τρόπο καταγραφής και οι δαπάνες για τόκους μεταφέρθηκαν με swaps στο μέλλον). Και, τέλος, με τη συστηματική και προκλητική χειραγώγηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, το οποίο ξεκίνησε από 3% για να κλείσει τελικά κοντά στο 13% - και αφού είχαν ξεφύγει τα ελλείμματα τόσο του 2007 (3,5% αντί 2,4%) και του 2008 (πάνω από 5% αντί 1,6%).

    Κάπως έτσι (και με καλύτερη τεκμηρίωση από την πρόχειρη που προηγήθηκε) θα μπορούσε να διατυπωθεί το κατά Καραμανλή κατηγορητήριο σε ένα υποθετικό, φανταστικό δικαστήριο που θα δίκαζε τα εις βάρος της εθνικής οικονομίας εγκλήματα. Μόνο που τέτοιο δικαστήριο ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει. Τα εγκλήματα αυτού του είδους κρίνονται στις κάλπες, όπου και κρίθηκαν ήδη. Και αν ο βαθμός της ενοχής είναι τόσο βαρύς όσο στην περίπτωσή μας, την εκλογική ήττα συμπληρώνει ένα είδος πολιτικής ατίμωσης του ενόχου- η οποία ήδη, σιωπηλά, συνομολογείται στην κοινή συνείδηση, ακόμη και των οπαδών του κόμματός του.

    Κι εκεί τελειώνουν όλα. Οι Εξεταστικές Επιτροπές στην Βουλή το μόνο που θα μπορούσαν να προσθέσουν είναι να μετατρέψουν την τραγωδία σε φάρσα και την ιστορική λογοδοσία σε κομματική κλωτσοπατινάδα.

    Κι ίσως όχι μόνον αυτό. Η κλωτσοπατινάδα και η εντυπωσιοθηρία, που κατ΄ έθιμον χαρακτηρίζουν τις εργασίες των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, θα μπορούσαν επίσης να μας εμποδίσουν να δούμε καθαρά το πρόβλημα.

    Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, πως, όσο βαριά και ασύγγνωστη κι αν είναι η αμέλεια της καραμανλικής διακυβέρνησης, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν τα δημιούργησε αυτή- απλώς τα επιδείνωσε- και πως η αδυναμία προσαρμογής μας στις ευκαιρίες και τους κινδύνους του περιβάλλοντος ευρώ μπορεί να έγινε οξύτερη στα χρόνια της δικής του αφρόντιστης διακυβέρνησης, αλλά οι ρίζες της είναι βαθύτερες και οι αιτίες της δομικές- όσο και οι αιτίες της διαρκούς αποτυχίας των μεταρρυθμίσεων από το 2000 κι έπειτα. Κι αν δεν το αναγνωρίσουμε σωστά το πρόβλημά μας, πώς θα μπορέσουμε να το λύσουμε; Πώς θα πιστέψουμε ότι το πικρό ποτήρι που θα πιούμε, κατά πώς λέει και ο Θ. Πάγκαλος, δεν θα είναι φαρμάκι, αλλά φάρμακο και γιατρικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τόσο μαλάκας ειναι ο Γιωργάκης;

    11 Μαρ 2011 2:26:00 μ.μ.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ...
    ...
    ...
    ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΙΚΕΣ ....
    ...

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ,
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.
    ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ??!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11 Μαρ 2011 10:45:00 μ.μ.

    ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΡΙΧΟΦΥΐΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΣΟΥ ????
    ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΑΔΕΣ ????
    ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ???
    ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ???

    ΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση