GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπάχαλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον "Συμπαραστάτη‏"...

Μεγάλο φάουλ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την μετέτρεψαν σε περιπετειώ...

Μεγάλο φάουλ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την μετέτρεψαν σε περιπετειώδη πολύωρη διαδικασία, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, νέος θεσμός που προβλέπεται από τον "Καλλικράτη", για να διαμεσολαβεί μεταξύ Περιφερειακών υπηρεσιών και πολιτών ή επιχειρήσεων, που μπορούν να προσφεύγουν σε αυτόν, εάν θεωρούν ότι αδικούνται από τις υπηρεσίες.
Ο νόμος ορίζει, ότι οι ενδιαφερόμενοι για αυτήν την θέση οφείλουν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τουςστον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ημέρα συνεδρίασής, να ...
αυτοπαρουσιασθούν και εν συνεχεία το Συμβούλιο να επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων.
Για την επιλογή αυτή, ο νόμος προβλέπει θετική ψήφο των δύο τρίτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να επιλέγεται ο Συμπαραστάτης με συναίνεση, πέραν των ψήφων της πλειοψηφίας.
Εμφανίσθηκαν λοιπόν χθές και αυτοπροτάθηκαν πέντε υποψήφιοι, εκ των οποίων δό πρωην νομαρχιακοί σύμβουλοι, μια σύμβουλος στις υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη, ένας δικηγόρος και μια συνταξιούχος Εφέτης.
Οι συνδυασμοί του Βασίλη Κικίλια και του Γιάννη Δημαρά, οι ψήφοι ενος τουλάχιστον εκ των οποίων ήταν απαραίτητες, για τα δύο τρίτα του συνόλου, διατύπωσαν την άποψη, ότι η σχετική πρόβλεψη του νόμου είναι ατυχής, διότι υποχρεώνει τους Περιφερειακούς Συμβούλους, να επιλέξουν μεταξύ υποψηφίων, που γνωρίζουν, ακόμη και κατ΄όψιν,  μόνο λίγα λεπτά μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους. Και ζήτησαν να παρασχεθεί η δυνατότητα σε όλους, να ερευνήσουν τις περιπτώσεις των υποψηφίων, μέ μια αναβολή λίγων ημερών, για την τελική κρίση.
Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επέμεινε, να γίνει άμεσα χθες η επιλογή. Και έκανε το λάθος, να αναφέρει, ότι η μεταξύ των υποψηφίων συνταξιούχος Εφέτης αποτελεί επιλογή και πρόταση του πλειοψηφούντος συνδυασμού του. Κάτι που ο νόμος δεν επιτρέπει, γι αυτό και προβλέπει αυτοπροτάσεις.
Παρά το ότι αυτά επισημάνθηκαν, ο κ. Σγουρός επέμεινε. Και οδήγησε το Περιφερειακό Σμβούλιο σε τρείς αλλεπάλληλες άγονες ψηφοφορίες, εν μέσω αντεγκλήσεων, που απείλησαν να τινάξουν στον αέρα την συνεδρίαση. Με τελικό αποτέλεσμα αυτό, που από την αρχή του έλεγαν: Η επιλογή θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση, εντός του Φεβρουαρίου, αφού ελεγχθούν οι περιπτώσεις των υποψηφίων.
Και το ερώτημα είναι, γιατί αυτή η εμμονή του Περιφερειάρχη, να επιλεγεί, σώνει και καλά χθές, η εκλεκτή του συνδυασμού του συνταξιούχος Εφέτης. Η οποία, εάν από όλους κριθεί ως η καλύτερη υποψήφια, μπορεί κάλλιστα να επιλεγεί, με ευρεία συναίνεση, στηνμ επόμενη συνεδρίαση. Οπότε, γιατί όλος αυτός ο χαμός στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Πολιτικοί, κομματικοί ή στενοπαραταξιακοί οι λόγοι, για ένα θεσμό, που πρέπει να είναι έξω από όλα αυτά;
Ο Αυτοδιοικητικός

5 σχόλια

  1. ... έ έ έρχεται ο καιρός των δηλώσεων, έ ?

    χα, χα, χα. Χι, χι, χι. Χο, χο, χο. Χου, χου, χουουου !

    ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !


    ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !


    ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !

    τα δόσαμε σε διόδια....

    τ' ακούς ποντικομαμή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κλάμα είναι αυτό που έχει πέσει στην Βουλή των Ελλήνων από τους Εθνοπατέρες και τις Εθνοπατέρισες μας αυτές τις μέρες που συζητείτε το Νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα για μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς ;
    Για να μην πειραχτούν τα προνόμια τους και τα οποία βεβαίως βεβαίως δεν θα πειραχτούν, πασαλείμματα θα γίνουν έτσι που να μην μπορεί κάποιος αδαής να κάνει συγκρίσεις με το πριν και το μετά.
    Και με αρχή βεβαίως το προηγούμενο με τους Φαρμακοποιούς που το αποκορύφωμα εκεί ήταν να λέει πριν την συζήτηση από τηλεοράσεως, ο Λοβέρδος ότι κερδίζουν από τα φάρμακα 36/100, και ο πρόεδρος φαρμακοποιών Αθήνας 26/100, και στην Βουλή συνεννοημένα κάποια από τα καμάρια μας απουσία του Λομβέρδου να το κατεβάζουν κάτω από 20/100.
    Για να μην πειραχτεί το ποσοστό κέρδους τους ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ! ΤΟΣΗ ΕΓΝΟΙΑ!
    Επίσης οι φαρμακοποιοί να λένε ότι μας κάνουν την χάρη, να θυσιάζονται, και να κερδίζουν ΜΟΝΟ 16/100 για πανάκριβα φάρμακα που με νόμο του άθλιου κράτους, της Βουλής, ή Υπουργική απόφαση έφυγε η χορήγηση τους από τα νοσοκομεία και πήγε σε αυτούς,. Και ναι μεν 16/100, αλλά αυτό τους βάζει περισσότερα ευρώ στην τσέπη από ένα φτηνό με 36/100.
    Και η κληρονομιά της άδειας που την πήραν από το κράτος και είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Λαού πάλι κληρονομιά στα παιδιά τους, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕ!
    Έτσι αφού ουσιαστικά κυβερνούν την Ελλάδα τα κλειστά επαγγέλματα τι τους θέλουμε τους πολιτικούς ; Για να μας κάνουν απλώς και μόνο τσιριμόνιες τάχα μου το δίκιο του εργάτη και κουροφέξαλα; Και γιατί ο Φαρμακοποιός ο Μηχανικός ο Δικηγόρος, και ο Γιατρός της γειτονιάς μας να μην είναι και οι εκπρόσωποι μας ; Τι τις θέλουμε τις εκλογές αφού εν τέλει αυτοί θα πάρουν τις αποφάσεις για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για το μεροκάματο μας, για την σύνταξη μας, για τον θάνατο μας αφού παρακρατήσουν βεβαίως τα ποσοστά τους;

    Έτσι προτείνω
    Πρόεδρος Δημοκρατίας
    ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

    Πρωθυπουργός
    ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

    Υπουργείο Οικονομικών
    Υπουργός ο Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Αθηνών

    Υπουργείο Εξωτερικών
    Υπουργός ο Διευθυντής του τμήματος Διεθνών Σπουδών Νομικής Αθηνών

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Υπουργός ο Πρύτανης της Νομικής Σχολής Αθηνών

    Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

    Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Ναυπηγών ΕΜΠ

    Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής
    Υπουργός ο Πρύτανης Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας

    Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων
    Υπουργός ο Πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Πάτρας

    Υπουργείο Υποδομών μεταφορών και δικτύων
    Υπουργός ο Πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Ιωαννίνων

    Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Ηρακλείου Κρήτης

    Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων
    Υπουργός ο Πρόεδρος Φαρμακοποιών Αθήνας

    Υπουργείο δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Πρόεδρος δεσμοφυλάκων φυλακών Κορυδαλλού

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Διευθυντής των Φυλακών Κορυδαλλού

    Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
    Υπουργός κατά παρέκκλιση ο Πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτη ειναι η οικονομια που πανε να κανουν??? να παιρνει ο υποψηφιος 2500 ευρω τον μηνα και να τα ξυνει?παντελως αχρηστη θεση. 50 ατομα να κυβερνησουν ενα δημο συν οι περιφερειακοι? αυτη η πολιτικη μας εφερε αυτο το χαος..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0ΤΑΝ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗ ΕΣΤΙ ΣΓΟΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0ΤΑΝ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗ ΕΣΤΙ ΣΓΟΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση