GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακά φρουτάκια και καλά VLT...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας    Συνδυάζω 2 άρθρα που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο και δείχνουν την κατάσταση στο θέμα του τζόγου. Στο άρθρο ...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας  
Συνδυάζω 2 άρθρα που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο και δείχνουν την κατάσταση στο θέμα του τζόγου. Στο άρθρο της Καθημερινής αναφέρεται ότι κάθε μέρα γίνονται κατά μέσο όρο 10 συλλήψεις για φρουτάκια και η υπόθεση έχει γίνει πλέον ρουτίνα για τους αστυνομικούς που κάνουν εφόδους στα ιδία μαγαζιά συλλαμβάνοντας «αυτοφοράκηδες». Μέχρι το Νοέμβριο κατασχεθήκαν 11.576 μηχανήματα και 424.298 ευρώ μέσα σε αυτά. Η αστυνομία τρέχει και κάνει την δουλειά της όπως προβλέπουν οι ισχύοντες νόμοι.
Παράλληλα στο Πρώτο Θέμα δίνονται στοιχεία για το νομοσχέδιο για τον τζόγο όπου υπογραμμίζεται ότι οι εταιρίες που θα πάρουν τις άδειες θα πρέπει να...
 έχουν ελάχιστο κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μιλάμε λοιπόν για πολύ μεγάλες εταιρίες, κυρίως του εξωτερικού, που έρχονται να αναλάβουν νόμιμα τον τζόγο στην Ελλάδα. Μεγάλος κερδισμένος όπως αναμενόταν θα είναι ο ΟΠΑΠ καθώς θα μπορεί να παραχωρεί την άδεια σε παρόχους επίγειου στοιχηματισμού.
Οπότε κακός ο τζόγος όταν γίνεται από τους μικρούς και αφορολόγητους και καλός όταν τον αναλαμβάνουν οι "ειδικευμένες εταιρίες" που θεωρείται σίγουρο ότι θα αποδώσουν φόρους στο κράτος. Το ότι όλη η υπόθεση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών γίνεται αποκλειστικά για λόγους εσόδων το ξέραμε όλοι. Απλά τώρα φαίνεται πόσο φωτογραφικά έχουν ήδη επιλεγεί οι μελλοντικοί ηγέτες της νέας αγοράς.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομικών ότι ο τζίρος του παράνομου τζόγου είναι 4 δις ευρώ και στα 11.576 μηχανήματα που έχουν κατασχεθεί να βρίσκονται μόνο 424.298 ευρώ, δηλαδή μόλις 36 ευρώ ανά μηχάνημα. Μήπως τα 4 δις είναι ο τζίρος που προβλέπεται να αυξηθεί ο τζόγος στην Ελλάδα από τα business plan των εταιριών που αδημονούν να μπουν στην αγορά; Η μήπως θα πρέπει να ψάξουν τα περιουσιακά στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτήτων των μηχανημάτων λίγο παραπάνω; Περά από τον υδραυλικό και τον καφετζή ας επεκταθεί ο έλεγχος και στο λεσχιάρχη. Μπορεί να βρουν εκεί τις βίλλες που ψάχνουν.
Και επειδή βλέπω συχνά σχόλια ποια μορφή τζόγου υποστηρίζω η απάντηση είναι απλή: Καμία μορφή και καμία εταιρία. Ο τζόγος είναι η πιο καταστροφική από τις lifestyle εξαρτήσεις και δεν έχει βοηθήσει καμία οικονομία να αναπτυχθεί. Ο ΟΠΑΠ με το με το Στοίχημα και το KINO έχει εκπαιδεύσει τους πάντες στον τζόγο. Θα είναι εγκληματικό να προωθεί και τα VLT που θεωρούνται από όλους πραγματικοί ληστές. Στα επίγεια και ηλεκτρονικά καζίνο η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τις διαφημίσεις που προβάλλονται παντού και τα νέα παιχνίδια που ξαφρίζουν τους παίχτες.
Δεν τίθεται ζήτημα για το ποια μορφή τζόγου είναι ασφαλέστερη. Όλες οι μορφές είναι εξίσου επικίνδυνες και ιδιαίτερα τώρα που η χώρα είναι σε αυτή τη κατάσταση. Τα λίγα έσοδα που θα εισπραχτούν άμεσα θα κοστίσουν στην οικονομία και την κοινωνία πολύ περισσότερα σε λίγα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση