GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουαί τοις ηττημένοις!...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Το 2010, είναι σίγουρο ότι θα γραφτεί στην ιστορία σαν έτος σταθμός στην...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
  
Το 2010, είναι σίγουρο ότι θα γραφτεί στην ιστορία σαν έτος σταθμός στην πορεία του Ελληνισμού.
Είναι η χρονική στιγμή που το γκρίζο πολιτικό σύστημα, που οριοθετείται μεταξύ της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, χρεοκοπεί ηθικά, ιδεολογικά και πολιτικά. Η χρεοκοπία της Ελληνικής Οικονομίας (πως αλλιώς είναι δυνατόν να ερμηνευθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ;), δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί αποκλειστικά στην διεθνή οικονομική κρίση, αλλά σχεδόν καθ’ ολοκληρία στις λανθασμένες επιλογές της πολιτικό-οικονομικής και πνευματικής ελίτ που δημιούργησε και καθοδήγησε, σε όλες τις τακτικές του επιλογές, το προαναφερόμενο γκρίζο πολιτικό σύστημα.
Η συγκεκριμένη πολιτικό-οικονομική και πνευματική ελίτ, ήταν αυτή που είχε την φαεινή πολιτική ιδέα για την επιχειρηματική διείσδυση στα μετά-κομμουνιστικά Βαλκάνια. Όλοι, με προεξέχοντες τους Έλληνες Τραπεζίτες, έσπευσαν να τοποθετηθούν στο επενδυτικό Ελντοράντο των Βαλκανίων.
Μάταια τότε προειδοποιούσαμε ότι αυτή η επενδυτική-οικονομική πολιτική ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, αφού τα μετά-κομμουνιστικά οικονομικά συστήματα, που ενεφανίσθησαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ήταν ευάλωτα και απολύτως εκτεθειμένα στην...
 οποιαδήποτε διεθνή οικονομική κρίση, όπως άλλωστε και τελικά έγινε.
Σήμερα το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, με αυτές των Ελληνικών Τραπεζών στην πρώτη θέση, έχουν απαξιωθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Το καταναλωτικό μπουμ, με δανεικά όμως, που καταγράφηκε στις χώρες της Βαλκανικής τα προηγούμενα χρόνια, έχει ήδη εξανεμίσει τα μετοχικά κεφάλαια των θυγατρικών των Ελληνικών Τραπεζών στις χώρες αυτές.
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες:
1) Αυτά τα μετοχικά κεφάλαια προήλθαν από την Ελλάδα
2) Πολύ λίγα από τα δάνεια που δόθηκαν από τις θυγατρικές των Ελληνικών Τραπεζών σε πολίτες και επιχειρήσεις Βαλκανικών χωρών εξυπηρετούνται σήμερα κανονικά.
Η συγκεκριμένη πολιτικό-οικονομική και πνευματική ελίτ, ήταν αυτή που είχε την φαεινή πολιτική ιδέα για την διεκδίκηση και ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θα πούμε πολλά γι’ αυτήν την μείζονος κλίμακας Εθνική αποτυχία. Έχει αναρωτηθεί κανένας πόσα από τα 330 δις ευρώ του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους δαπανήθηκαν για την ανάληψη και διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων;
Με απλά λόγια, όταν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί ήταν μεγάλοι και επέτρεπαν στην χώρα επενδύσει, είτε σε τομείς που θα έφερναν τα επόμενα χρόνια κέρδη (πχ βιομηχανία νέων τεχνολογιών), είτε στην μείωση του δημόσιου χρέους, η πολιτικό-οικονομική και πνευματική ελίτ σε αγαστή συνεργασία με το γνήσιο τέκνο της, το γκρίζο πολιτικό σύστημα, έσπευδε είτε να εκμεταλλευθεί την δυστυχία και την ακόρεστη δίψα για καταναλωτισμό, που άφησε πίσω της η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, είτε να διοργανώσει στο Κολοσσιαίο ρωμαϊκές τελετές και θριάμβους, με αποκλειστικό στόχο να κερδίσουν αμύθητα ποσά αυτοί που προμήθευαν τις παραστάσεις με μονομάχους, σκλάβους και άγρια ανθρωποφάγα θηρία.
Αποτέλεσμα… Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για επίτευξη στόχων που βασίζονταν σε μύθους και ως γνωστόν οι μύθοι δεν διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα…
Σήμερα, αυτή πολιτικό-οικονομική και πνευματική ηγεσία και το γνήσιο τέκνο της, το γκρίζο πολιτικό σύστημα, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αποχωρήσουν οικιοθελώς, έχουν εφεύρει μερικούς άθλιους μύθους προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία.
Για την χρεοκοπία φταίει το Κράτος, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ο μεγάλος Δημόσιος Τομέας…
Μειώνουν λοιπόν το Κράτος, τον αριθμό και τον μισθό των Δημόσιων Υπαλλήλων και ξεπουλάνε κρατικές εταιρείες.
Αλλά τα ελλείμματα και τα Χρέη αυξάνονται!
Γιατί;
Γιατί έριξαν την οικονομία στο σπιράλ του θανάτου!
Θα βγει ποτέ η χώρα από αυτό τον αέναο κύκλο καταστροφής;
ΟΧΙ, για όσο χρονικό διάστημα δεν ενισχύεται η παλιά και δεν δημιουργείται νέα παραγωγική-αναπτυξιακή διαδικασία.
Άλλη μία επιλογή ήττας της χρεοκοπημένης εγχώριας πολιτικό-οικονομικής και πνευματικής ελίτ και του γνήσιου τέκνου της, του γκρίζου πολιτικού συστήματος, του οποίου τελευταίος γόνος είναι το νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Επιλογή ήττας μιας ηττημένης ηγεσίας!
«Σύντροφοι», Ουαί τοις ηττημένοις!

7 σχόλια

  1. Διαβάστε γιατί θα μείνει στην ιστορία ΤΟ 2010...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευκαλιωνα ετσι οπως τα λές είναι αλλά οχι ακριβώς.

    Ακου,

    Δεν είχε,

    "Η συγκεκριμένη πολιτικό-οικονομική και πνευματική ελίτ, την φαεινή πολιτική ιδέα για την επιχειρηματική διείσδυση στα μετά-κομμουνιστικά Βαλκάνια"

    Ποιά ελίτ τελικά, οι απογονοι των κοτζαμπάσηδων αρβανιτών για οι Φαναριώτες κούληδες του σουλτάνου.

    Λοιπον,

    Τα Βαλκάνια ΠΟΤΕ δεν θα γίνονταν "μετά-κομμουνιστικά", εάν δεν γινόταν η Ελλάς "Ευρωπαική" χώρα και δεν ελάμβανε τα πακέτα και τα δανεικά.
    Πώς να πείσεις τον γείτονα να έρθει μαζί σου, να γευτεί τα καλά του καπιταλισμού αν δεν σε δεί "χορτάτο" με αυτοκίνητο, εξοχικό και.. γκόμινα.

    Αυτό έπαθαν και οι Βαλκάνιοι και ευτυχώς πολλοί το κατάλαβαν και το μετάνοιωσαν εκτός, απο τους Αλβανούς.

    Αυτοί είναι γεννημένοι καπιταληστές.

    Ολα σχεδιάστηκαν προσεχτικά,

    Το 90-93 είχαν δική τους κυβέρνηση στην Ελλάδα, μεθόδεψαν την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία, βοήθησαν και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

    Μετά το 93, ο Ανδρέας εξουθενωμένος απο δικαστήρια, οικογενειακά προβλήματα αρρώστεια και ίντριγκες στο ΠΑΣΟΚ, πέθανε!

    Η τροικα Πάγκαλου-Βάσως-Σημίτη, έστεψε Σημίτη για αρχηγό. Αυτός ηταν το σύνθημα, ολα τα λεφτά στα Βαλκάνια για γλυκαθούν οι μαφιόζοι.
    Αμα σε μια κομμουνιστική χώρα ρίξεις μπόλικο χρήμα, που σου δάνεισε η Ε.Ε. για να φτιάξεις τη χώρα σου, εύκολα θα βρείς πολλούς πρόθυμους "δημοκράτες"να κανουν κόμμα και εκλογές.
    Λεφτά υπάρχουν.
    Ο Σημίτης λοιπον με τον αδερφό του Σπύρο και τον Σρέντερ στην Καγκελαρία μετέτρεψαν ολους τους κομμουνιστές των Βαλκανίων σε φανατικούς οπαδούς της "ελευθερης οικονομίας".

    Εμπιστευτικά,
    μήν οδηγήσεις βράδυ ή ξημερώματα Κυριακής στους δρόμους του Βελιγραδίου, Της Βουδαπέστης και της Σόφιας.
    Κινδυνεεις απο τα πολυτελή τζίπ των πρωην κομμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράκληση στις Βουλευτίνες μας, δεν λέω να ντυθούν με Μαοϊκές στολές, αλλά μην εμφανίζονται στην Βουλή με ρούχα που κοστίζουν πέντε και δέκα μισθούς συμπολιτών μας, είναι ντροπή και προσβολή για τον Ελληνικό Λαό που τις πληρώνει, και υποφέρει οικονομικά και κοινωνικά εξ αιτίας και δικών τους παραλείψεων και λαθών, αυτές να επιδεικνύουν τον πλούτο τους έστω και αν δεν συμμετείχαν ενεργά με την ψήφο τους σε ότι γινόταν εκεί, καθώς και μόνο η παρουσία τους εκεί δείχνει σε αυτόν τον Λαό με ποια πλευρά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΤΟ 20011

    ΜΠΗΚΕ!!

    ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΚΡΙΣΗΣ!!

    ΔΗΜΟΣΙΕΨΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

    ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΟΥΝΤΥΣ ΡΟΥΜΠΙΝΙ
    ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΔΙΕΘΩΣ

    ΤΕΛΛΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Η Ελλαδα ποτε δεν θα πτωχευσει
    Οι οικοι κανουν την δουλεια του κραχτη του κερδοσκοπου ειπε ο δρ Κουτσουκος

    σε πρωτοχρονιατικη συναξη πρασινοφρουρων στην Μηλιωνη οπου εκοψαν την πιττα και επεσε στον Ανδρεα Παπανδρεου!

    Οχι οικοι αξιολογησης αλλα οικοι ανοχης ειναι αυτοι οι οικοι
    λεγαν οι πρασινοφρουροι της Μηλιωνη σημερα!

    Χρονια Πολλα στο πρεσσ το μονο απο τα πιο αξιόπιστα μπλγκ σημερα!

    Τανια Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυο πράγματα συμβαίνουν..
    ΄Η
    ο Πάγκαλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ
    και τότε θα πρέπει όλοι αυτοί που απεκάλεσε κοπρίτες να ξεσηκωθούν και να εξαφανίσουν ΑΥΤΌΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ από προσώπου γης .

    Η ΈΧΕΙ ΔΊΚΙΟ ,
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ η τυφλή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα πρέπει να ξεκινήσει πλέον αυτεπάγγελτα (για να δείξει την ανεξαρτησία της) διώξεις (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ)

    σε όσους ωσάν τον κον Αντιπρόεδρο ομολογούν ωμά το σχέδιο τους ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ από το 1981 για να καταστρέψουν μια ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΛΙ ΜΑΛ...ΕΣ! ΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕ Η ΧΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΛΥΘΗ ΑΠΟΤΗ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥΣ" ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση